Politica

Directorii PDL, „făcuţi” la buzunare de liderii partidului

Directorii PDL s-au trezit zilele trecute şi cu banii daţi şi cu funcţiile luate şi asta pentru că premierul Emil Boc şi-a dat seama că nu are încotro  şi că trebuie să respecte deciziile Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţionale toate cele trei ordonanţe de urgenţă în baza cărora şi-a numit lipitorii de afişe în fruntea deconcentratelor. Liderul PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan a recunoscut că fiecare director a cotizat în campania electorală cu 5 milioane lei (50 milioane lei vechi), adică salariul pe o lună de zile, dar banii nu au intrat în buzunarul lui sau al colegilor, ci în seiful partidului.
Premierul Emil Boc îşi demite unul câte unul directorii numiţi ilegal la şefia deconcentratelor. Cu toate că fiecare director  şi-a plătit postul cu sume importante de bani sub forma unor cotizaţii la partid, premierul  a fost obligat  să-i schimbe din funcţie ca urmare a celor trei  decizii ale Curţii Constituţionale a României care a declarat neconstituţionale toate cele trei ordonanţe de guvern, prin care liderul PDL şi-a numit ilegal colegii de partid la şefia agenţiilor şi instituţiilor deconcentrate ale statului.
Decizia premierului a creat rumoare în cadrul organizaţiilor de partid. La Vâlcea, pedeliştii numiţi în fruntea deconcentratelor au cotizat cu câte 5 milioane lei, o parte dintre ei  spun că banii au ajuns la şefii lor de partid, afirmaţie respinsă de capii organizaţiei judeţene. Liderul PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan a declarat că sumele date de directorii nu au fost mită pentru posturi, ci cotizaţii pentru campania electorală.
,,Cu directorii PDL nu se întîmplă nimic ciudat. Nu este vorba de răzbunări interne, este  vorba  de o  hotarâre a Curţii Constituţionale, care nu a recunoscut valabilitatea contractelor de management şi a  respins  hotărârea Guvernului  Boc referitoare la modul  de încadrare pe funcţii de conducere în instituţiile deconcentrate.Ordonanţa de Urgenţă îm baza căreia au fost făcute numirile a fost declarată neconstituţională, iar premierul a decis punerea în legalitate a directorilor, acolo unde este cazul. Niciunul din membrii PDL nu a dat mită pentru obţinerea postului, dar fiecare a cotizat cu câte 5 milioane de lei în campania electorală, aşa cum era şi normal şi cum s-a făcut întotdeauna”, a declarat liderul democrat-liberalilor vâlceni.Normal sau nu, pedeliştii lui Băsescu s-au trezit cu banii luaţi şi fără serviciu. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button