Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Investitorii din Vâlcea i-au dat cu flit prefectului

Investitorii vâlceni  nu-l prea au  la ,,rinichi” pe prefectul Petre Ungureanu, de fapt îl ocolesc cât pot. Luna trecută, prefectul i-a invitat la o acţiune a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care avea ca obiect de dezbatere dezvoltarea mediului de afaceri vâlcean, invitaţia a rămas neonorată. Prefectul s-a simţit ofensat şi le-a remis un comunicat în care le-a cerut ca pe viitor să răspundă acestor invitaţii mai ales atunci când vin din  partea reprezentantului Guvernului în teritoriu. Neoficial, reprezentanţii mediului de afaceri vâlcean au promis că nu vor participa la niciuna dintre  acţiunile iniţiate de prefect.
Prefectul Petre Ungureanu poate concura liniştit la titlul ,,Cel mai antipatic prefect al ţării”. Într-un singur an, reprezentantul Guvernului în teritoriu a reuşit o performanţă greu de egalat: s-a izolat total. Cu excepţia a doi, trei membrii PDL, prefectul – avocat Petre Ungureanu  nu discută cu nimeni. Directorii instituţiilor din subordinea Prefecturii dau ochii cu el doar la şedinţele Colegiului Prefectural sau de Dialog Social, colaborarea cu preşedintele CJ Vâlcea, social-democratul Ion Câlea este asigurată prin terţi, chiar dacă Instituţia Prefecturii îşi bazează întreaga activitate pe rapoartele instituţiei ordonatoare de credite, relaţia cu parlamentarii a fost aruncată în aer doar pentru faptul că respectivii şi-au permis să-l critice, şi mai nou a picat şi în dizgraţiile oamenilor de afaceri locali. La sesiunea de dezbateri din cadrul proiectului „Elaborarea Strategiei Guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, în perioada 2009-2013”, mare parte dintre reprezentanţii acestui sector economic a refuzat să răspundă invitaţiei prefectului, chiar dacă acţiunea a fost organizată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, la Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea nu la Prefectură.
Corpul de Control al ministrului Vasile Blaga a sesizat dintr-o singură privire vidul de colaborare dintre prefect şi celelalte autorităţi ale judeţului şi a impus reglementarea situaţiei. O decizie imposibil de transpus în practică în condiţiile în care prefectul îşi tratează colaboratorii ca pe vasali. La finele lunii trecute, prefectul a gafat din nou, a cerut reprezentanţilor mediului de afaceri vâlcean, în calitate de ,,reprezentant al executivului” în  Vâlcea, să răspundă iniţiativelor guvernamentale ce vizează dezvoltarea judeţului. Titulatura fluturată de prefect nu a impresionat pe nimeni, dimpotrivă, a adâncit şi mai mult prăpastia dintre Instituţia Prefecturii şi mediul privat. Ungureanu a pierdut din vedere un lucru esenţial:  reprezentanţii mediul de afaceri nu sunt angajaţii Guvernului, deci nu sunt obligaţi să răspundă la comenzile prefectului. Cât despre iniţiativele guvernamentale ce vizează dezvoltarea judeţului, investitorii vâlceni au simţit pe pielea lor ,,beneficiile” acestor iniţiative, cum şi-au dat seama şi de faptul că aşa zisa strategie de dezvoltare economică a judeţului este o mare abureală. Iniţiatorii au consumat hârtia degeaba, fără o politică fiscală clară investitorii, fie ei străini sau autohtoni,vor refuza să investească în afaceri neprofitabile doar pentru că aşa vrea prefectul Ungureanu sau Guvernul Boc. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button