Acasă Liga 6 Derby cu artificii, tribună plină, un arbitru… eliminat, două cartonaşe roşii, cinci...

Derby cu artificii, tribună plină, un arbitru… eliminat, două cartonaşe roşii, cinci goluri, la Popeşti

679
0

Sâmbătă după-amiază, la Popeşti a fost derby! Echipa locală, aflată pe locul 3 înaintea rundei, a primit vizita liderei, Progresul Măldăreşti. A fost atmosferă de sărbătoare, mai ales în tribună. Au avut galerie numeroasă atât gazdele, cât şi oaspeţii, susţinuţi de ”ultraşii” prezenţi şi la meciurile Flacărei Horezu, din Liga a III-a. Suporterii au apelat la tot arsenalul: vuvuzele, petarde, artificii, fumigene. Elevii lui Petrişor Grigore nu au reuşit să-i răsplătească cu un rezultat bun. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 3-2 pentru trupa coordonată de Radu Iordache, care a părut mai prezentă în joc. Progresul a condus cu 1-0. Vlad Lăzărescu a adus formaţia vizitatoare în avantaj în minutul 35. Andrei Cîrstea a restabilit egalitatea după doar trei minute. A fost 1-1 la pauză.

În partea secundă s-a marcat de trei ori, dar s-au acordat şi două cartonaşe roşii. În minutul 57, Despa a adus gazdele în avantaj. A trimis mingea în plasă după o centrare perfectă, din corner. În minutul 70, s-a făcut 3-1. Claudiu Miuţă a punctat din penalty. Golul a venit pe fondul unei inferiorităţi numerice. Cu două minute înainte, arbitrul Gabriel Anghel, jucător de bază la formaţia gazdă, primise al doilea galben, după un clinci cu un adversar. Popeştenii au tremurat pe final. În minutul 90, au mai pierdut un jucător. Funaru, abia intrat, a primit două cartonaşe galbene în aceeaşi fază, unul pentru atac imprudent, altul pentru proteste. Măldăreşti a mai înscris doar o dată în prelungiri, la ultima fază, dintr-un penalty transformat de Voicu.

Petrişor Grigore a avut probleme în alcătuirea primului 11. Unul dintre cei mai valoroşi jucători din lot, Robert Gherghe, a sperat să poată ajuta echipa. Anunţat titular, a fost nevoit, din cauza problemelor la genunchi, să rămână pe bancă. În locul său a intrat viceprimarul Valeriu Luţescu, şi el într-un picior. Gherghe a încercat să forţeze. L-a înlocuit pe Luţescu în minutul 60. A rezistat doar 20 de minute, după care a revenit pe bancă. După înfrângerea de la Popeşti, Progresul a ajuns pe locul 3 în Seria Vest a Ligii a VI-a, la egalitate de puncte cu Popeşti, care e pe 2. Măglaşi se află în fruntea ierarhiei, cu un punct peste cele două. Campionatul nu e încheiat. Au mai rămas cinci etape în care se poate întâmpla orice.