Politica

Deputatul Mazilu l-a adus pe ministrul Oprea la Lădeşti şi Lăpuşata

Sărbătoare mare, vinerea trecută, la Lădeşti şi Lăpuşata, unde, cu ocazia zilei onomastice a deputatului Constantin Mazilu, în zonă a venit în vizită Gabriel Oprea, ministrul Apărării şi preşedintele executiv al Uniunii Naţionale pentru Progresul României.
Cu această ocazie, progresiştii au organizat şi o conferinţă de presă, în care Oprea şi Mazilu au făcut cunoscută poziţia UNPR în legătură cu măsurile anunţate de Traian Băsescu şi PD-L.

UNPR, împotriva reducerii pensiilor mici

Preşedintele executiv al UNPR a anunţat că partidul său va susţine ideea ca pensia minimă garantată să nu fie redusă cu 15%. „Noi cerem ca pensia minim garantată să nu fie redusă cu 15%, aşa cum s-a cerut în memorandumul suplimentar. De asemenea, considerăm că nu este corect ca sectorul public să fie tratat nediferenţiat, prin includerea în el a sectorului educaţiei, sănătăţii şi ordinii publice”, au spus reprezentanţii UNPR, precizând însă că relaţia cu FMI este strict necesară în continuare, dar nu este suficientă pentru ieşirea din recesiune. Progresiştii au subliniat, totodată, nevoia ca privilegiile materiale şi salariale ale demnitarilor să fie „suprimate”, iar cheltuielile publice la nivelul ordonatorilor de credite să fie monitorizate foarte atent. De asemenea, ei au spus că, din punctul de vedere al UNPR, cifra disponibilizărilor nu trebuie stabilită „birocratic”. În acest sens, UNPR va cere să se reducă numărul de secretari de stat, precum şi excesul de personal ministerial din departamentele de protocol şi relaţii publice ale ministerelor. „Restructurarea nu trebuie să omită ideea sporirii numărului de funcţionari în domenii cheie, cum ar fi accesarea fondurilor comunitare”, au mai apreciat liderii UNPR. Pe de altă parte, ei au criticat Guvernul pentru că nu s-a corelat cu BNR în privinţa politicii monetare, considerând că măsurile de redresare a deficitului bugetar trebuiau puse în practică încă de la începutul anului 2009. „Astfel de măsuri trebuiau luate încă de la începutul anului 2009. UNPR consideră că întârzierea acestor măsuri, ca şi lipsa de viziune a politicii economice a Guvernului, a condus la situaţia în care România a fost nevoită să apeleze la împrumuturi interne şi externe”, a mai spus liderii UNPR, precizând că, pe zona deficitului, responsabilitatea Ministerului de finanţe nu poate fi trecută cu vederea.
Oprea a profitat de ocazie pentru a-şi lăuda ministerul, explicând că MAN a strâns deja cureaua şi, în plus, este „cel mai bun ambasador, ca imagine, al României în lume”. În susţinerea acestei aprecieri, el a adus aminte de declaraţiile făcute de vicepreşedintele american Joe Biden, dar şi de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Dacă măsurile propuse de Cabinetul Boc nu dau roade în câteva luni, UNPR ar susţine remanierea

Referindu-se la protocolul cu PD-L, Oprea a adăugat că nu democrat-liberalii trebuie să le dea funcţii progresiştilor. „Este un exerciţiu de putere. Aşadar, nu PD-L ne dă funcţii, ni le dăm singuri”, a subliniat preşedintele executiv al UNPR. Totodată, el a simţit nevoia să explice de ce UNPR susţine actualul Guvern. „Nici pe mama nu o laud dacă nu e cazul. Dar, în cazul de faţă, trebuie să vă atrag atenţia că era necesară stabilitatea, era necesar ca cineva să-şi asume răspunderea. Şi vă reamintesc că geneza partidului nostru începe în momentul debutului anarhiei politice şi guvernamentale în România. Am vrut şi credem că am şi reuşit să creăm un echilibru. Dacă nu era UNPR, nu ştiu ce se întâmpla. Cu siguranţă că România ar fi avut stabilitate zero. Da, în România, la ora actuală, este stabilitate. Salariile se plătesc, la fel şi pensiile. Greu, dar se plătesc. În Grecia, cum bine ştiţi, de luni de zile, oamenii aşteaptă aceste drepturi, iar perspectivele lor sunt sumbre. (…) Sigur, dacă în trei-patru luni, măsurile propuse de Cabinetul Boc nu dau roade, se poate pune şi problema remanierii acestuia”, a mai afirmat ministrul, sugerând, în acelaşi timp, că UNPR ar fi de acord cu orice schemă de guvernare care ar asigura echilibru în ţară şi ar duce România pe o cale de ieşire din criză.

Gheorghe Udubae, liderul organizaţiei de la Râmnic

La rândul său, sărbătoritul, deputatul Constantin Mazilu a vorbit despre problemele existente în colegiul său, despre greutăţile întâmpinate de fermieri, dar şi de pensionari şi muncitori. Întrebat despre relaţia sa cu primarii PSD, foştii săi colegi de partid, parlamentarul a explicat că, în continuare, se înţelege foarte bine cu aleşii social-democraţii, dar şi cu cei ce reprezintă alte formaţiuni politice. „Şi nu am început o vânătoare de primari, cum sugera cineva. Până la localele din iunie 2012, primarii au destul timp să ia o decizie. Sunt liberi să ia orice hotărâre. Indiferent că rămân în PSD, PD-L sau PC, ori că vin la UNPR, eu îi voi respecta şi voi încerca să-i ajut cu tot ceea ce pot”, a conchis Mazilu.
De precizat ar mai fi şi faptul că, la conferinţa de presă a UNPR, a participat şi omul de afaceri Gheorghe Udubae, proprietarul firmei „Riviera vâlceană”, despre care se aude că ar fi fost instalat în funcţia de preşedinte al organizaţiei recent înfiinţată la Râmnic. Cel puţin curios este însă că, la petrecerea organizată de Mazilu, spre seară, şi-a făcut apariţia şi fostul liberal Ion Nicolae.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button