Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Deputatul Buican acuză Guvernul că, în continuare, ţine blocate investiţiile primarilor vâlceni

Deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, continuă să critice puterea actuală pentru modul defectuos în care administrează visteria ţării.
Parlamentarul liberal a explicat, totodată, că în judeţul nostru foarte multe investiţii pe care Guvernul se angajase să le susţină au fost oprite, banii pentru acestea fiind direcţionaţi către lucrările de care „se ocupă” firmele pedeliste.

Comunele Perişani, Dănicei, Galicea, Păuşeşti, N. Bălcescu, Sălătrucel, Şirineasa, Racoviţa, doar câteva dintre exemple

„Vă dau doar câteva exemple de investiţii blocate pe considerente politice de către Executiv. În ultimele zile, chiar am vizitat mai multe localităţi şi mi s-a ridicat, printre altele, şi această problemă. La Perişani, pe Ordonanţa 7, s-au început lucrările la baza sportivă, realizată în acest moment în proporţie de 30 la sută. Aici, Guvernul nu a alocat decât 40.000 lei din 400.000, cât avea obligaţia. Toată investiţia se ridică la circa 6 miliarde lei vechi, din care 2 au fost asigurate de comunitatea condusă de primarul Ion Sandu. Constructorul n-a dat încă în judecată primăria, cum s-a întâmplat în multe alte localităţi, dar, în schimb, tot la Perişani, firma care a câştigat lucrările pe Ordonanţa 7 pentru poduri şi podeţe, n-a fost la fel de îngăduitoare. Sigur, aici lucrările au fost deja finalizate, dar asta nu înseamnă că Primăria a fost pusă într-o situaţie mai puţin neplăcută. Şi, repet, vina nu e a autorităţilor locale, ci a Guvernului, care nu a catadicsit să vireze fondurile pe care se angajase să le suporte. O situaţie similară este şi la Dănicei, unde pe Ordonanţa 7 s-a introdus apă. Lucrările au fost finalizate, dar primarul Dumitru Pirneci nu a putut face recepţia pentru că mai sunt de achitat în jur de 11 miliarde. Responsabilitatea şi aici e tot a Guvernului. La Galicea, s-au început lucrările de construcţie a Şcolii cu clasele I-IV Cocoru, construcţie nouă, cu fonduri de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Suma pe care primarul Ion Năfliu o aşteaptă este de aproximativ 4,5 miliarde. La Păuşeşti Otăsău, la fel, s-a început reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII, tot prin MECT, care a uitat să plătească un miliard. Pentru reabilitarea şcolii de la Rotărăşti, acelaşi minister a uitat să plătească 2,9 miliarde de lei, iar primarul Constantin Oprea nu poate finaliza investiţia. Aceeaşi situaţie este şi la Sălătrucel, unde pentru şcoala cu clasele I-IV Păteşti Guvernul întârzie să achite circa 6 miliarde. Şcoala este ridicată, dar nu sunt făcute finisajele”, a semnalat deputatul Cristian Buican.

În final, PD-L va deconta toate nemerniciile pe care le face

„Iar exemplele ar putea continua. Nu v-ar ajunge paginile ziarului dumneavoastră doar să le amintim pe toate. Primarii şi-au făcut datoria, au investit o mulţime de bani, au făcut proiecte, dar degeaba îşi fac ei treaba dacă Guvernul este incompetent. Bine, ce se întâmplă în anumite cazuri este strigător la cer. La Şirineasa, ştiţi că s-a început lucrarea la baza sportivă. Guvernul a dat pentru această investiţie 4.000 de lei. Şi-a bătut joc! Eforturi cum a făcut primarul Dan Săraru, s-au făcut şi la Malaia. Acolo, la poduri şi podeţe, mai trebuie achitate vreo 2 miliarde, proiectul fiind tot pe Ordonanţa 7. Şi Consiliul Judeţean mai are de virat nişte bani, pentru că primăria nu are resurse financiare pentru a asigura cofinanţarea. Iar pe HG 577, la Malaia, mai sunt necesare urgent circa 3 miliarde în vederea finalizării aducţiunii cu apă de la Ciunget. La Racoviţa, avem în continuare o mare supărare în ceea ce priveşte neselectarea pentru finanţare a proiectului integrat pe Măsura 322 a PDNR. Asta deşi proiectul era făcut fără greşeală. De altfel, şi anul trecut, toată presa a spus că primăriţei Sonia Iliescu şi comunităţii sale li s-a făcut o mare nedreptate. Această nedreptate nu a fost reparată nici la ultima sesiune. Se pare că guvernanţii actuali au o problemă cu proiectele aleşilor PNL, dar vom avea grijă să plătească pentru această nemernicie. Eu am bombardat membrii Cabinetului Boc cu interpelări pe această temă şi am ridicat problemele din fiecare localitate, nu numai din cele conduse de primarii noştri, ci şi de la PSD şi celelalte partide. N-am primit însă nici un răspuns deocamdată. Aşa că mă gândesc la alte forme de presiune asupra miniştrilor”, a adăugat liderul PNL Vâlcea.
El mai spune că, din fericire, zilele PD-L la guvernare sunt numărate, iar în curând pedeliştii vor fi aruncaţi în tomberonul istoriei. „Liberalii s-au săturat să fie hăituiţi. Primari, oameni de rând, oameni de afaceri… Şi, apropo de oamenii de afaceri, aş mai face o remarcă. Tot mai mulţi dintre ei mi se plâng că au devenit ţinte predilecte ale instituţiilor de control. Cu excepţia firmelor PD-L, toate celelalte sunt luate la purecat nonstop. Aşa s-au gândit cei de la PD-L: că amendând firmele liberalilor, pesediştilor sau mai ştiu eu cui, dar sărindu-le pe cele pedeliste, strâng bani să acopere găurile şi tunurile create de baronii PD-L. O altă mizerie!”, a concluzionat deputatul Cristian Buican.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button