Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Preşedintele CJV a reuşit să deblocheze conturile Maternităţii

Maternitatea din Vâlcea a devenit un loc impropriu pentru a da naştere unui copil. Asta din cauza faptului că unitatea medicală nu mai poate oferi nici măcar serviciile de bază.
Conducerea acestei unităţi a dat vina întotdeauna pe resursele limitate. De asemenea, permanent a explicat că nu poate crea condiţii şi nu poate face faţă datoriilor exagerat de mari, cel puţin nu fără sprijin de la minister. Mai nou, pentru că toate semnalele sale au rămas fără ecou, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Rm. Vâlcea s-a trezit chiar şi cu conturile blocate. De doi ani, nu a mai reuşit să-şi achite facturile către furnizorii de alimente. Astfel, furnizorii au cerut executarea silită a spitalului. În aceste condiţii, dacă până acum conducerea Maternităţii mai reuşea să ia mâncare pe datorie, pacientele sunt acum nevoite să vină cu ea în geantă. Iar dacă ocazional mai primesc câte o masă din partea spitalului, aceasta este una care prezintă riscuri majore. „Suntem într-o situaţie dificilă. Până acum am mai reuşit să ne descurcăm, am mai avut rezerve, am mai luat pe datorie, însă facturile s-au tot strâns, iar noi nu am avut cu ce să le plătim”, preciza dr. Stoica. Managerul Maternităţii a mai spus că pe viitor ar putea apela la firmele mai mici de catering, însă şi acestea vor putea fi păcălite doar o scurtă vreme.
Soluţia, în opinia doctorului Stoica, o reprezintă preluarea unităţii de către Consiliul Judeţean. Şi acest lucru este însă extrem de complicat, din cauza datoriilor de 3,5 milioane de lei pe care administraţia locală nu le poate plăti.
Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea, spune că şi mâine ar prelua maternitatea, dar ştie la ce s-ar înhăma şi-i este teamă. „În acest moment am reuşit să deblochez conturile Maternităţii. Asta ar fi noutatea. Deci nu mai sunt blocate. Alimentele vor fi asigurate în continuare de Annabella. Ce pot să vă mai spun este că, deşi Maternitatea nu e a CJ, la viitoarea şedinţă, tocmai pentru că nu ne e indiferent ce se întâmplă acolo, vom aloca un miliard de lei vechi pentru finalizarea lucrărilor la reţeaua de canalizare, instalaţiile de alimentare cu apă şi cele electrice. Am vorbit şi cu cei de la Linde Gaz, care asigură oxigenul. I-am promis directorului general că-i dau în maxim 60 de zile datoria de 40.000 lei pe care Maternitatea o are către el. Deci nu vor fi probleme cu oxigenul până la finele anului. Atât am putut şi eu să fac deocamdată. În momentul de faţă, am început să căutăm în ţară furnizorul de medicamente cu preţurile cele mai mici şi cu el să lucrăm de acum înainte”, a precizat Ion Cîlea. Preşedintele CJ Vâlcea a mai informat că instituţia pe care o conduce a preluat deocamdată spitalele din Drăgoeşti şi Mihăeşti, deşi şi acestea aveau datorii mari. „Aseară, m-a sunat ministrul Sănătăţii să le preiau şi pe celelalte două, Maternitatea şi SJU. Dar nu am cum să nu respect hotărârea CJ, aşa că preluarea nu o putem face decât în anumite condiţii. I-m transmis acest lucru”, a adăugat preşedintele Cîlea.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button