Politica

De ce luptă orbeşte Dumitru Niţă să fie viceprimar la Valea Mare?

• Are ceva de ascuns din perioada în care era primar sau doar vrea să compromită investiţiile pregătite în continuare de Costel Briceag şi echipa acestuia?

La Valea Mare, continuă micul război dintre PSD şi PD-L. Însă, aşa cum anticipam, în urmă cu câteva luni, schimbarea abuzivă din funcţie a viceprimarului Petre Stanci şi promovarea în acest post a pedelistului Dumitru Niţă a amplificat conflictul dintre reprezentanţii celor două formaţiuni.
Din păcate, din această poveste, cel mai mult are de pierdut comunitatea. Petre Stanci a atacat în instanţă hotărârea CL şi probabil că, în cele din urmă, va avea câştig de cauză. Între timp, el încearcă să-l ajute pe primarul Constantin Briceag în orice acţiune. Dar, cu toate acestea, tensiunea din primărie – generată şi de şicanele pe care le face cel de-al doilea viceprimar, care a acumulat foarte multe frustrări după pierderea alegerilor locale din iunie 2008 – nu reprezintă cel mai propice mediu pentru desfăşurarea activităţii. Este posibil ca pedelistul să tragă cu dinţii să rămână în locul lui Stanci pentru a-şi acoperi câteva „codiţe” din trecut, dar şi pentru a compromite investiţiile pregătite de Briceag. În curând, însă, vom afla mai multe detalii, pentru că urmează să primim un raport al Curţii de Conturi, precum şi alte documente edificatoare, în care se arată foarte clar ce trăsnăi a făcut Niţă în perioada în care a fost primar. În următoarele zile, ni s-a promis şi un punct de vedere oficial al preşedintelui PSD Vâlcea în legătură cu situaţia de la Valea Mare. Ion Cîlea, preşedintele CJ şi al organizaţiei judeţene a PSD, ne-a precizat că, după ce se va ocupa împreună cu primarul de rezolvarea unor probleme administrative, cauzate de criză, va limpezi lucrurile şi în plan politic. „În ultima vreme, pentru Valea Mare, împreună cu domnul primar Briceag şi cu colegii de acolo, am căutat soluţii în vederea rezolvării problemei salariilor funcţionarilor, pentru asigurarea plăţii utilităţilor şi pentru continuarea unor investiţii foarte importante pentru comunitate. Ne vom face timp, foarte curând, şi pentru partea politică, pentru că nu mi se pare deloc normal ca un viceprimar să fie schimbat aşa, aiurea, fără niciun motiv. O rezolvăm şi pe asta, nicio problemă! O luăm pe etape…”, a anunţat liderul PSD. Nu în ultimul rând, Ion Cîlea a reiterat că alegerea candidatului PSD, Costel Briceag, în funcţia de primar, în iunie 2008, a reprezentat un câştig enorm pentru comunitatea din Valea Mare. „Din iunie 2008 până în prezent, în această localitate, s-au făcut numeroase investiţii. Meritele sunt ale primarului şi ale echipei sale, care s-au zbătut foarte mult în acest sens. După ce PSD va intra la guvernare, sunt convins că, la Valea Mare, domnul primar Briceag va creşte ritmul investiţiilor, aşa cum ne dorim cu toţii. În paralel, vom avea „grijă” şi de cei care încearcă permanent să ne creeze anumite greutăţi, aşa, gratuit, pentru că au ei nu ştiu ce frustrări, ascund nişte lucruri sau pentru că se tem că echipa noastră de la primărie va continua să facă lucruri deosebite pentru cetăţeni, lucruri care, la alegerile următoare, vor avea ca efect acordarea votului de încredere pentru PSD”, a adăugat preşedintele Ion Cîlea.
Social-democraţii le-au transmis un avertisment şi celor care se presupune că ar încerca să influenţeze decizia instanţei în procesul viceprimarilor. Reprezentanţii PSD au sugerat că „influenţele” vin din zona Prefecturii, dar s-au arătat convinşi că judecătorii vor lua o decizie dreaptă în acest caz.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button