Administratie

Datorită bunăvoinţei conducerii CJV şi societăţii Energomontaj,

Locuitorii din Dănicei nu vor mai avea probleme cu reţeaua de apă

Reţeaua de alimentare cu apă din Dănicei nu funcţionează de aproximativ o lună de zile. Potrivit primarului Dumitru Pirneci, acest lucru se datorează gradului ridicat de uzură a pompelor, neschimbate de 20 de ani.

„Vreau să vă spun că nu mai putem face faţă, pompele sunt vechi şi funcţionează pe bază de petrol, iar din acest motiv au şi un consum mare de energie. Primăria încasează circa 4000 lei lunar de la cetăţenii care beneficiază de reţeaua de apă, însă cheltuieşte 7000 de lei”, ne-a declarat Dumitru Pirneci. Recent, primarul comunei Dănicei a apelat la preşedintele CJV, solicitându-i sprijinul pentru rezolvarea acestei probleme. Ion Cîlea l-a asigurat pe Dumitru Pirneci că instituţia pe care o conduce va ajuta Primăria Dănicei să achiziţioneze două pompe noi, care vor avea un consum de energie redus comparativ cu cele uzate.
O altă problemă cu care se confruntă Dumitru Pirneci este legată de datoria de 9 miliarde lei vechi pe care primăria o are către firma Energomontaj. Societatea condusă de Gheorghe Nicolau a realizat lucrări de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă în proporţie de 95%. Cu toate acestea, din cauza faptului că primăria nu a avut banii necesari pentru a onora facturile emise de Energomontaj în urmă cu un an, locuitorii nu au putut beneficia de noua conductă.
„CJV a trimis o adresă către Ministerul Dezvoltării prin care a solicitat să ni se aloce banii de care avem nevoie pentru a achita datoria. Datorită bunăvoinţei de care au dat dovadă preşedintele CJV Ion Cîlea, vicepreşedintele Romulus Bulacu şi directorul Gheorghe Nicolau, societatea Energomontaj ne va racorda la noua conductă şi va da drumul la apă”, ne-a declarat Dumitru Pirneci. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button