Administratie

Dan Săraru, nemulţumit de punctajul obţinut pe Măsura 3.2.2.

Banii s-au epuizat, proiectele stagnează şi nu se anunţă nimic bun în viitorul apropiat. În plus, printre dezamăgirile primarului din Şirineasa se numără şi modul în care s-a atribuit punctajul pentru proiectul pe Măsura 3.2.2. a PNDR.

Dan Săraru este dezamăgit de faptul că a fost penalizat injust de comisia de evaluare, care i-a declarat proiectul eligibil, dar nu l-a inclus între cele care vor primi finanţare. „Printre altele, proiectul pe Măsura 3.2.2. avea inclus şi construirea unui cămin de bătrâni. N-am primit pentru acest lucru nici un punct, iar alte proiecte asemănătoare au fost notate corespunzător. Am făcut contestaţie şi sperăm că vom obţine încă şapte puncte în plus faţă de cele care ne-au fost acordate pentru acest proiect. Vreau să fiu mai sus în clasament, în eventualitatea în care se vor suplimenta fondurile pentru finanţarea celor declarate eligibile”, a anunţat primarul din Şirineasa. Mai trebuie spus că Săraru a fost dezavantajat şi de faptul că Şirineasa, conform datelor statistice, este considerată o comună cu grad de sărăcie scăzut, adică bogată, în ciuda faptului că aici convieţuiesc aproximativ 500 de rudari săraci, dintr-un total de aproximativ 2600 de locuitori.
Altfel, dată fiind situaţia, Dan Săraru e sceptic în privinţa soluţionării şi a altor probleme cu care se confruntă localitatea, precum cea a alocării fondurilor pentru proiectul privind construirea unei baze sportive. „Pustietate pe şantiere, degradări şi firme în faliment. Majoritatea comunelor se regăsesc în acest peisaj. Nu ştiu ce să mai cred, pentru că de două luni şi jumătate suntem minţiţi că va exista o Hotărâre de Guvern de alocare de fonduri pentru lucrările efectuate în 2009 şi nedecontate, categorie în care ne încadrăm şi noi”, a mai precizat Dan Săraru. (Simona SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button