Liga IVDiverse

Camelia Clavac şi Tibi Ninciuleanu trăiesc o frumoasă poveste de dragoste

clavac cameliaMUZICA DE OPERĂ FACE CASĂ BUNĂ CU FOTBALUL

Puţini ştiu că, în Vâlcea, există o voce divină, care ridică în picioare mii de persoane atunci când se face auzită pe marile scene ale lumii, la Paris, Munchen, Berlin, Praga, Viena, Amsterdam etc. Soprana Camelia Clavac a câştigat numeroase premii în cariera sa muzicală de excepţie şi, oriunde cântă, nu uită niciodată să vorbească frumos despre meleagurile vâlcene şi să îi îndemne pe străini să viziteze acest colţ de rai, numit România. Foarte puţini ştiu însă că, de opt ani, celebra cântăreaţă şcolită de reputata Mariana Nicolesco trăieşte o frumoasă poveste de dragoste alături de Tiberiu Ninciuleanu, fotbalist legitimat, actualmente, la Posada Perişani. Tibi a practicat sportul-rege chiar şi la nivel de Liga a II-a, la Drobeta Turnu-Severin sau Electroputere Craiova. S-a retras din fotbalul mare la 32 de ani, de la CSM Rm. Vâlcea, în 2005, după care s-a legitimat la Dinamo 2007 Rm. Vâlcea, unde a petrecut în „haită” timp de patru sezoane, reuşind să joace finala fazei judeţene a Cupei României, pe care a pierdut-o împotriva Minerului Berbeşti, cu scorul de 2-0.

Două caractere aparte

În 2005, Tibi şi Camelia şi-au unit oficial destinele, însă cei doi îşi dedică foarte puţin timp îmrepună, asta şi pentru că serviciilor lor nu prea se intersectează. Jucătorul echipei Posada lucrează şi ca pompier, în timp ce soprana sa este solicitată pentru a susţine concerte în toată lumea. „Pe amândoi, ne-a legat, în primul rând faptul că, atât ea pe scenă, cât şi eu în teren, depunem un efort important pentru ca lumea să ne aprecieze. Eu, ca sportiv, am înţeles emoţiile ei şi cât de mult trebuie să muncească pentru a fi cea mai bună, iar ea mi-a împărtăşit, de asemenea, sacrificiul. Camelia are multe concerte de susţinut, atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind plecată de acasă chiar şi câte-o săptămână, poate chiar mai mult. De aceea, atunci când sunt şi eu liber şi nu sunt de serviciu la pompieri, profit de ocazie şi plec cu ea în turnee, acolo unde văd cum sute, mii de oameni de bucură de vocea sa extraordinară”, spune Tibi Ninciuleanu.

S-au cunoscut într-un autobuz

„Îmi aduc aminte că ne-am cunoscut într-un autobuz, mergeam amândoi spre aceeaşi locaţie. Ne-am schimbat numerele de telefon, după care am participat amândoi la un bal al bobocilor, acolo unde a cântat. Atunci, am rămas foarte impresionat de talentul ei. Îmi aduc aminte că, după primul ei concert, ne-am întors acasă cu două taxiuri, într-unul eram noi doi, în altul florile primite de la spectatori. Atât de mult era apreciată. Ea a cântat până acum în marile oraşe ale lumii, e considerată în primele trei soprane din România, deci pot spune că şi-a împlinit visul”, adaugă Tibi.

Camelia a jucat în filme alături de Jean Constantin

Talentul său muzical a fost valorificat intens şi de regizorii de film din România, de aceea, i s-a oferit şi şansa de a juca în pelicule alături de monştrii sacri ai cinematografiei româneşti, precum regretatul Jean Constantin, Gabriel Dorobanţu şi Nae Lăzărescu. În scurta sa vizită în Râmnicu-Vâlcea, soprana de talie mondială Mariana Nicolesco l-a îndrumat pe fostul primar Traian Sabău să aibă grijă „de această bijuterie, pentru că nu multe oraşe din ţară au o asemenea voce”.

Tibi s-a molipsit: s-a făcut profesor de chitară

Dragostea de artă insuflată de soţie l-a determinat pe Tibi să urmeze şi cursuri de chitară clasică, fiind pe punctul de a finaliza chiar şi Masterul pentru aprofundarea acestui instrument muzical. Actualmente, şi-a format şi o grupă de copii pe care o iniţiază în tainele corzilor. „După ce o să mă las de fotbal, acesta va fi visul meu, să îi ajut pe tineri să cânte la chitară şi să aprecieze arta muzicală în sine. Am urmat şi cursuri de specializare, pentru a mă face cât mai bine înţeles de iubitorii de muzică”, mai declară fotbalistul Posadei Perişani.

I-ar plăcea să predea şi gimnastica

Timp de şapte ani, jucătorul de fotbal al Posadei Perişani a practicat şi gimnastica, disciplină pe care o cunoaşte foarte bine şi pe care ar dori să o profeseze în viitorul apropiat. „Dacă soprana mea va câştiga mulţi bani, aş putea să-mi pun în practică toate aceste visuri ale mele”, susţine glumind Ninciuleanu.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button