Liga IV

Damila, cale liberă spre Liga a III-a

damila fazaFără „Vrăjeală”! „Ortacii” meritau un egal

* Alin Bunescu a marcat singurul gol pentru echipa din Măciuca şi a mai adus trei puncte importante în clasament

La Berbeşti, echipa locală, Minerul, a avut aceeaşi soartă ca Rapidul în sferturile de finală ale Cupei României, când a fost eliminată cu 1-0 de Steaua, chiar dacă a condus ostilităţile în majoritatea timpului. Deşi au contabilizat cele mai multe situaţii de gol, „ortacii” pregătiţi de Vasile Ilinca nu au putut înscrie împotriva liderului Ligii a IV-a şi au pierdut la limită, cu 1-0, după reuşita lui Alin Bunescu, „Vrăjeală” fiind, în partida de sâmbătă, cel mai bun jucător al echipei sale.

Ilinca, extrem de iritat de arbitraj

În minutul 10, „ortacul” Petre Buliman a produs henţ la 23 de metri distanţă de propria poartă. Dan Ioniţă a executat lovitura liberă direct în careu, pe 6 metri, de unde Alin „Vrăjeală” Bunescu a reluat cu piciorul în plasa porţii apărate jucătorul de câmp Cristi Radu (0-1). În prima jumătate de oră, Răzvan Milosteanu a scăpat perpendicular pe poartă, fiind faultat de un adversar în apropierea careului de 16 metri. La faza respectivă, antrenorul Vasile Ilinca a solicitat cartonaş roşu şi eliminare, însă arbitrul de centru Alin Croitoru a acordat doar „galben” şi lovitură liberă, spre stupefacţia băncii tehnice a Minerului. La scurt timp după, goal-keeper-ul Radu a intervenit prompt şi a reţinut un balon executat periculos din trei metri de către un jucător al Damilei, evitând, astfel, majorarea scorului. Minerul nu a stat pe gânduri şi a forţat egalarea, ratând trei ocazii în mai puţin de 10 secunde, prin şuturi repetate trimise însă în fundaşii liderei. Jucătorul Popescu, de la Minerul, a şutat slab, pe lângă poartă, după o cursă de 25 de metri de la jumătatea terenului.

„Minerii” au cerut minim 4 minute de prelungire

Tot în prima repriză, portarul Damilei, Laurenţiu Mutu, a acuzat o lovitură în figură încasată din partea unui adversar, solicitându-i „cavalerului fluierului” o eliminare în tabăra adversă, după ce acesta a rămas minute în şir culcat la pământ. De la margine, a fost indicat doar un minut de prelungire, deşi gazdele solicitaseră cel puţin patru, la cum a decurs meciul. În a doua parte a întâlnirii, printre ocaziile notabile s-au mai numărat două şuturi ale lui Andrei „Şoricel” Vladu, primul respins de Mutu peste transversală, altul blocat din doi metri de către acelaşi goal-keeper. Şi Damila putea marca pentru 2-0, după o respingere neglijentă a portarului advers, în golgheterul liderei, Ciprian Popescu, însă acesta a fost surprins nepregătit de fază şi a retrimis balonul în braţele adversarului. Per ansamblu, Minerul a beneficiat de mai multe oportunităţi de a marca, însă nevalorificate, în timp ce ofensiva Damilei a fost neutralizată perfect de către fundaşii centrali Ionuţ Vladu şi Petre Buliman.

Vasile Ilinca: „Consider că scorul putea fi măcar egal”

Vasile Ilinca a părut ore în şir răvăşit de rezultatul consemnat în „ocnă”, mai ales că echipa sa era îndreptăţită să obţină un rezultat de egalitate. „La cum a decurs jocul, un 0-0 sau 1-1 era poate mai echitabil decât să pierdem în faţa unei echipe care nu ne-a dominat deloc. Cred că în multe momente ale partidei am fost peste Damila. Am făcut un meci mare, chiar dacă scorul nu o arată deloc. Nu ne rămâne decât să ne antrenăm mai mult şi să încercăm şi anul viitor, în retur”, a precizat indignat Ilinca.

Mircea Savu: „Minerul a jucat doar cu mingi trimise în adâncime, pe 16 metri”

Mircea Savu a înregistrat al doilea rezultat pozitiv de la învestirea sa pe banca tehnică a echipei din Măciuca şi menţine Damila la patru puncte distanţă de vicelidera Posada Perişani. „Cu Berbeştiul, am avut parte de un meci de uzură, de luptă, în care adversarii au practicat un joc cu mingi aruncate de pe linia de fund în jurul careului de 16 metri. Eu cred că cele două ocazii ale lui Ciprian Popescu au fost mai clare decât ale adversarilor. În condiţiile acestui joc de uzură, victoria e justificată”, a menţionat Mircea Savu.

„Basculă” Ilinescu a evoluat accidentat

În seara premergătoare partidei disputate împotriva liderei Ligii a IV-a, Robert Ilinescu, a.k.a „Basculă”, a suferit un accident în propria gospodărie, în urmă căruia „şi-a julit” un deget de la picior. Golgheterul formaţiei din Berbeşti (care deţine opt goluri marcate, la egalitate cu colegul său, Răzvan Milosteanu) a fost extrem de afectat de faptul că nu i-a ieşit măcar un gol în această întâlnire, mai ales că „Damila n-a arătat deloc ca o lideră”. „Am fost peste adversari. Mă oftic că nu ne-a ieşit golul. Fără supărare, dar Damila nu a arătat ca o mare forţă, a fost sub noi”, susţine atacantul Ilinescu.

Lucian CORNECI

Articole Similare

4 Comments

  1. taranul ala a fost cel mai prost de pe teren….e cel mai pupincurist taran din oras…..ii pupa pe aia de la damila de…..

  2. vrajeala cel mai pupincurist taran din oras…..cel mai prost jucator de la damila…a dat golul din gresala si a fost cel mai slab jucator in meciul cu Berbesti

  3. va oftika pe voi ma??? bvo lui daca e pupincurist.makar el e in echipa….voi ce sunteti?copii de mingii?????

Lasă un răspuns

Back to top button