Liga II

CSM, doar o umbră în Trivale

FC ARGEŞ – CSM RM. VÂLCEA 4-2

* la Piteşti, echipa antrenată de Sorin Bucuroaia n-a mai repetat evoluţiile bune din ultima perioadă

Deşi pornea ca favorită în duelul cu FC Argeş, prin prisma lotului net superior din punct de vedere valoric, CSM Rm. Vâlcea a capotat oarecum surprinzător în Trivale, cu scorul de 2-4. Jucătorii antrenaţi de Iordan Eftimie nu le-au acordat practic nicio şansă fotbaliştilor pregătiţi de Sorin Bucuroaia, iar rezultatul final este edificator în acest sens. Pentru gruparea din Zăvoi, aceasta a fost prima înfrângere după cinci meciuri consecutive în care Mitu, Balauru & Co. au strâns 13 puncte. CSM-ul a suferit precedentul eşec în urmă cu şapte săptămâni, mai precis pe 24 septembrie, atunci când vâlcenii au pierdut la limită partida de la Mioveni (0-1).

Încă un gol încasat de vâlceni în startul partidei

Nici la Piteşti, vâlcenii nu au scăpat de vechea meteahnă, şi anume aceea de a începe meciul foarte slab. Astfel, după doar două minute de joc, argeşenii aveau să deschidă scorul dintr-un penalti transformat cu siguranţă de Gabriel Voicu, lovitura de la 11 metri fiind acordată de centralul gălăţean Viorel Cojocaru ca urmare a unui fault comis de ex-argeşeanul Diţă asupra lui Boboacă: 1-0. În minutul 24, elevii lui Iftimie aveau să-şi dubleze avantajul prin Alin Popa, care a primit o pasă de la Ivănică, a pătruns în suprafaţa de pedeapsă cu fundaşii vâlceni în spate şi a finalizat cu un şut de la 14 metri, sub transversală: 2-0. Al doilea gol încasat i-a trezit însă la viaţă pe vâlceni, care au început să joace din ce în ce mai bine. Ad. Ganea a avut şansa de a înscrie în minutul 32, atunci când a pătruns în stilul său caracteristic spre poarta piteşteană, însă şutul său defectuos, din unghi, nu şi-a atins ţinta. În minutul 37, CSM-ul avea să reducă totuşi din handicap, prin Balauru. Decarul echipei vâlcene a primit o pasă la marginea suprafeţei de pedeapsă, l-a driblat scurt pe Cotigă, şi a şutat de la 14 metri, pe jos, fără speranţă pentru portarul piteştean Bolboaşă: 2-1. După golul primit, argeşenii au revenit însă ofensivă şi au avut alte două ocazii, rămase însă fără efect pe tabela de marcaj. Cea mai periculoasă dintre acestea a fost irosită de Marius Ion, care a expediat mingea peste transversală, deşi se afla singur cu Tufişi, la 10 metri de poartă.

Fără cele două penaltiuri, s-ar fi terminat 2-2

Piteştenii au început în trombă şi repriza secundă, iar în minutul 55 se puteau desprinde iarăşi la două goluri, dar şutul expediat din 5 metri de Alin Popa a fost respins de pe linia porţii de Kutlacik. În minutul 61, niciun vâlcean nu s-a mai putut opune unui atac pe care argeşenii l-au finalizat. Robert Cârstea l-a angajat atunci pe Marius Ion, acesta a pătruns pe flancul drept şi a punctat cu un şut din 8 metri, la colţul lung al porţii lui Tufişi: 3-1. În minutul 82, scorul a devenit 4-1 pentru FC Argeş, Alin Popa tranformând o nouă lovitură de la 11 metri, care a fost acordată, de această dată, pentru un henţ în careu al lui Fl. Sandu. Pe final, vâlcenii au avut o ultimă răbufnire de orgoliu şi au izbutit să înscrie al doilea gol prin căpitanul Marius Mitu, care a avut o execuţie impecabilă dintr-o lovitură liberă de la 17-18 metri, portarul argeşenilor fiind învins pentru a doua oară: 4-2. Astfel s-a scris istoria unui meci pe care CSM l-a abordat cu prima şansă, dar la finele căruia elevii lui Sorin Bucuroaia au părăsit terenul de joc cu capetele plecate.
Au evoluat pentru CSM: Tufişi – Hapaină (49’ Tomozei), N. Diţă (46’ Cr. Bratu), Kutlacik (67’ B. Geantă), Fl. Sandu, Dandea, Vasile, M. Mitu, Fl. Ganea, Gogoşoiu, Balauru.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button