Administratie

Dacă primăria nu primeşte urgent un miliard,

Elevii din Diculeşti riscă să îngheţe în şcoli

Administraţiile locale se confruntă tot mai mult cu imposibilitatea de a-şi achita facturile către principalii furnizori, tot mai multe instituţii publice riscând să intre colaps financiar. Printre acestea se numără şi Primăria Diculeşti, care a acumulat deja datorii de peste un miliard de lei vechi.
„Suntem într-o criză financiară fără precedent. Niciodată nu ne-am mai confruntat cu o asemenea sărăcie. Nu mai avem bani pentru salarii, care nu au mai fost achitate de trei luni, avem bani de plătit la firme pentru lucrările pe care le-am făcut, aşa că suntem într-o situaţie critică. Însoţitorii persoanelor cu handicap nu şi-au încasat drepturile (avem restanţe pe ultimele trei luni), iar pe Legea 416 (privind ajutoarele sociale) nu au mai fost făcute plăţi din aprilie. În total, am avea nevoie de 1 miliard”, ne-a declarat primarul Sabin Cupăreanu.
Acesta ne-a mai informat că, şcolile riscă să rămână fără încălzire şi curent chiar în prag de iarnă. „Avem de achitat o grămadă de bani pentru lemnele şi cărbunii necesari încălzirii şcolilor. Oare, guvernanţii, cunosc toate aceste probleme? Vom ajunge să ne taie şi curentul în instituţii, la şcoli, unde avem încălzire pe centrală, iar dacă se întâmplă asta chiar în prag de iarnă îi lăsăm pe bieţii copii să înveţe în frig. În plus, iluminatul public a fost deja întrerupt, pentru că se mai acumulau şi acolo datorii”, a mai adăugat edilul social-democrat.
Din păcate, conform spuselor lui Sabin Cupăreanu, nici preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, nu are soluţii pentru a ajuta comuna Diculeşti. „Păi, de unde bani? Nu la Consiliul Judeţean sunt banii! Banii vin de la Guvern, dar noi mai avem guvern! Şi ne-ar mai da bani, nouă, primarilor de la PSD, în situaţia actuală?”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button