Diverse

CSS a împlinit 70 de ani de la înfiinţare. Mihai Ioniţă a oferit zeci de premii. Crema sportului şi Gutău au fost prezenţi

Joi, 30 noiembrie, Clubul Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea a sărbătorit 70 de ani de la înfiinţare printr-o festivitate comună a tuturor secţiilor: baschet, box, fotbal, handbal, karate, lupte greco-romane şi tenis de masă. Evenimentul a fost organizat de directorul Mihai Ioniţă împreună cu profesorii de la CSS, la Sala „Capela”, recent reabilitată, modernizată şi extinsă de primarul Mircia Gutău.

De altfel, edilul oraşului a fost prezent la aniversarea CSS, alături de crema sportului din Rm. Vâlcea, şi a vorbit şi despre investiţiile făcute în ultima vreme de municipalitate. „Felicit cadrele didactice, dar şi părinţii şi sportivii pentru eforturile pe care le fac şi rezultatele deosebite obţinute! Pentru mine, este o mare onoare să fiu alături de dumneavoastră, astăzi, aici. Din punctul meu de vedere, nu există onoare mai mare ca atunci când se intonează Imnul Naţional pentru tine ca sportiv. Nicio bogăţie, nicio avere din lume nu poate echivala cu asta. Nu toţi sportivii ajung pe locul I, dar toţi cei care fac sport au de câştigat şi sunt învingători. Ajung oameni demni, puternici, care luptă şi răzbesc în viaţă. Am toată admiraţia pentru dumneavoastră! În ceea ce priveşte investiţiile municipalităţii în zona care vă interesează în mod deosebit, sunt mai multe lucruri de spus, dar mă voi referi doar la câteva. Doar în ultimul an, au fost modernizate 6 săli de sport, inclusiv aceasta în care ne aflăm acum şi, aşa cum aţi văzut, arată extraordinar. De luni, începe şi modernizarea sălii de sport de la Şcoala nr. 9. De asemenea, s-a lansat licitaţia pentru recondiţionarea terenului de sport de la CNMB şi, prin primăvară, începem şi această lucrare. Am fost, sunt şi voi rămâne alături de sport!”, a transmis primarul Mircia Gutău, în faţa profesorilor şi a sportivilor prezenţi. Programul evenimentului de la CSS a cuprins şi un interesant istoric al clubului. Directorul Mihai Ioniţă a făcut o trecere în revistă a eforturilor şi a rezultatelor obţinute de-a lungul timpului de profesori şi sportivi, după care în prim plan au fost demonstraţiile pregătite de fiecare secţie a CSS. În partea a doua a festivităţii, directorul Mihai Ioniţă a oferit zeci de diplome de excelenţă, atât profesorilor aflaţi în activitate sau pensionaţi, cât şi sportivilor care, din 1953 şi până în prezent, au reprezentat municipiul Rm. Vâlcea la competiţii regionale, naţionale şi internaţionale. La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să viziteze facilităţile complexului sportiv „Capela”, care acum, pe lângă sală, cuprinde spaţii adecvate de pregătire, echipate şi utilate cu toate cele necesare.

Articole Similare

Back to top button