Baschet

Cristian Achim înfruntă campioana en-titre, „U” BT Cluj-Napoca

* în acest moment, echipa antrenată de tehnicianul vâlcean, CSM Oradea, se află pe locurile 3-5 în Liga Naţională de baschet masculin

La finele acestei săptămâni, se va relua Liga Naţională de baschet masculin. În cea de-a 18-a etapă, echipa CSM Oradea, care e antrenată de tehnicianul vâlcean Cristian Achim, se va duela, pe teren propriu, cu „U” BT Cluj-Napoca, nimeni alta decât campioana en-titre a ţării şi lidera întrecerii interne, în acest moment. Confruntarea va avea loc vineri, 2 martie, de la ora 19.00, în Sala „Antonio Alexe”, din Oradea. În tur, clujenii s-au impus la limită, cu scorul de 83-82.
În ediţia precedentă a campionatului intern, 2016-2017, orădenii au pierdut cu scorul de 3-2 în semifinalele play-off-ului, în faţa echipei „U” Transilvania Cluj-Napoca, formaţia ardeleană devenind ulterior campioană naţională, după ce a dispus, cu 3-0, în finală, de CSM Steaua Bucureşti. Orădenii au cucerit totuşi medaliile de bronz, după ce au învins-o în meciul pentru locurile 3-4 pe BC CSU Sibiu, cu 2-1.
În prezent, „U” BT Cluj-Napoca este pe primul loc în Liga Naţională, cu 31 de puncte în cont, poziţia secundă fiind ocupată de BC CSU Sibiu (30). CSM Oradea împarte treptele 3-5, cu BC SCM Timişoara şi CSM Steaua Bucureşti, toate având acelaşi punctaj (29). În ultimele cinci runde, înainte de întreruperea campionatului pentru o lună, baschetbaliştii pregătiţi de Cristi Achim au obţinut cinci victorii consecutive, iar acum speră să ajungă la cea de-a şasea. Care ar fi şi una de neuitat, din moment ce vor înfrunta chiar campioana en-titre! (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button