Auto-Moto

Crafter disponibil acum şi cu funcţie Start-Stop

• Volkswagen Crafter BlueTDI economiseşte combustibil şi protejează mediul
• După lansarea AdBlue, acum un nou pas în dezvoltarea consecventă a tehnologiei BlueMotion
• Pachetul Motor-Start-Stop oferă un avantaj de preţ

Crafter consumă mai puţin combustibil – devenind astfel mai prietenos cu mediul şi mai convenabil în ceea ce priveşte cheltuielile de întreţinere. Aceasta pentru că, suplimentar faţă de tehnologia Ad Blue lansată cu succes pe piaţă, care reduce consumul de combustibil al modelelor Crafter BlueTDI cu până la 0,9 litri la 100 km, acum este disponibilă şi funcţia Start-Stop, cu ajutorul căreia se pot face economii semnificatve de combustibil.
Volkswagen Autovehicule Comerciale oferă începând de acum sistemul Start-Stop pentru modelele Crafter Blue TDI. Odată ce este activat prin apăsarea unui buton, această funcţie opreşte motorul, imediat ce maşina este scoasă din viteză şi staţionează mai mult de trei secunde, dacă temperatura exterioară depăşeşte trei grade Celsius. Acţionând pedala de ambreiaj, motorul porneşte imediat. Consecinţa – utilitatea şi confortul sunt imbunătăţite.
Potenţialul de economisire medie mulţumită acestui nou sistem, măsurat pentru Crafter în condiţii mixte de drum, se ridică la o reducere de consum de circa 5%. În condiţii de trafic exclusiv urban, această valoare poate însă cu uşurinţă să atingă până la 20%, în funcţie de modul de utilizare.
Rulajul in zonele aglomerate şi în oraşe – si implicit staţionarea în blocaje de trafic şi la semafoare – sunt ipostazele care influenţează cel mai mult consumul de combustibil. În cazul ideal, când traficul nu este foarte intens, în zonele urbane se înregistrează o viteză medie de 30 km/h. În comparaţie cu rularea constantă cu 60 km/h, consumul de combustibil creşte în primul caz cu circa 50 %. Dacă frecvenţa situaţiilor stop-and-go (oprire-pornire) creşte, consumul se dublează rapid. Aceasta poate fi contracarat oprind motorul, asigurând-se astfel şi ocrotirea mediului.
În pachetul Start-Stop pentru motor, care poate fi comandat acum pentru toate modelele Crafter BlueTDI cu cutie de viteze manuală, pentru Crafter 35 sunt incluse şi tempomatul, precum şi sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri şi funcţia de avertizare pentru necuplarea centurii. Preţul pachetului Start-Stop este de 516 Euro (fără TVA), oferind astfel un avantaj de 49% faţă de achiziţionarea individuală a acestor dotări opţionale.

Sursa: Porsche Romania / Nurvil Rm.Valcea

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button