Politica

Cosmin Constantinescu, viceprimarul care este

De câteva săptămâni, Romeo Rădulescu este plecat în concediu, aşa că Râmnicul este condus de viceprimarul Cosmin Constantinescu.
Acesta din urmă face tot posibilul ca nimeni să nu-i simtă lipsa colegului său. Se aude că i-ar fi copiat mimica, gesturile şi ar fi învăţat chiar să se aşeze pe WC exact ca primarul în funcţie. Însă, în ciuda eforturilor sale supra-omeneşti, Cosmin înregistrează şi rateuri. Bunăoară, la una dintre cele mai recente şedinţe ale Consiliului Local, pe care Romeo Rădulescu a pierdut-o din cauză că a rămas blocat, din cauza zăpezii, pe un aeroport din Italia, Cosmin a făcut o greşeală pe care sperăm că şeful său n-ar fi comis-o niciodată.
Fiind puşi în situaţia de a aproba o sumă de bani pentru investiţii şi apoi lista cu obiective, unii dintre aleşii de la Râmnicu Vâlcea au propus inversarea acestor două puncte. Ion Matei, liderul municipal al PSD, a explicat că, în condiţiile în care se votează întâi suma, iar pe urmă se modifică lista, prima hotărâre nu mai este valabilă. Atunci, „clona” lui Romeo Rădulescu a intervenit fulgerător, sugerând că înţelege ce urmăreşte de fapt social-democratul: să-şi facă imagine, nicidecum să regleze o situaţie abordată de către Executiv în mod greşit. Cosmin Constantinescu a încercat să pună lucrurile la punct şi să-i convingă pe consilieri că procedura propusă iniţial este cea corectă, precizând că problema ridicată de Ion Matei este „o chestiune de semantică”. Neînţelegând sensul cuvintelor pe care le foloseşte, probabil că „viceprimarul favorit” a crezut că „semantică” este un termen care se referă la ordinea lucrurilor, nu la sensul cuvintelor. Probabil că şi la şcoală, ca şi în politică, Cosmin Constantinescu a sărit nişte etape. Dar, nu-i bai; în vremuri guvernate de PD-L, ne aşteptăm la lucruri mult mai grave.

Articole Similare

2 Comments

  1. Lasa-l vere ca la Interclub sau la sala de forta a Roscatilor nu-i cere nimeni gramatica. Ai pretentii prea mari de la el. E suficient ca e asa dandy, gelat si cu matreata. Moare fetele dupa el iaar pentru el asta e suficient.

Lasă un răspuns

Back to top button