Acasă Editorial Politic Coronavirusul ucide fotbalul!

Coronavirusul ucide fotbalul!

226
0
Dacă îmi aduc aminte bine, în luna martie, titul unui editorial sportiv al meu era ” Fotbalul și coronavirusul” în care vorbeam despre incertitudinea națională, europeană și mondială cu privire la competițiile fotbalistice ale anului 2020. Ne-am bucurat la sfârșitul lui mai și începutul lui iunie toți cei care iubim fotbalul că acesta s-a reluat, mai întâi în Germania apoi și în celelalte campionate din ” top5″ (cu excepția Franței, care a decis prin glasul F.F.F. să ” înghețe campionatul, si să declare campioană pe PSG care avea un avans mare în fruntea clasamentului), deși fără spectatori.
Ne-am bucurat și mai mult atunci când la mijlocul lunii iunie s-a reluat ( tot fără spectatori) și campionatul românesc de primă ligă, dar semnalul că sunt probleme fusese dat de la primul meci Craiova-Botoșani, care nu s-a disputat din pricina infectării cu Covid19, …a doctorului echipei! A urmat și amânarea meciurilor lui Dinamo pt că un magazioner al clubului a fost depistat pozitiv…Cele două echipe ( Botoșani și Dinamo) au pornit greu după ieșirea din carantina obligatorie căci toată pregătirea de 3 săptămâni fusese în zadar ( cei care sunt „în fotbal”, știu de ce). Cu chiu cu vai campionatul și-a desfășurat etapele, dar din nou, acum pe finalul play-off ului și la mijlocul play -aut ului, virusul lovește cu furie, iar Dinamo și CFR sunt cele afectate.
La Dinamo unii dintre jucători s-au simțit rău, alții au acuzat dureri de piept sau și-au pierdut mirosul, alții au acuzat dureri de spate și de piele, iar unul dintre jucători a afirmat că: ” parcă sunt bătut cu parul…”
10 jucători au fost depistați cu Covid19: seniorii Răduță, M.Popescu, Mrzljak, V. Lazăr, R Grigore, Sin, Fabrini, Fara, dar și juniorii A. Mitrovici ( 17 ani) și D.Tălmaciu (19 ani). Aflată în derivă, corabia dinamovistă este aproape de scufundare ( retrogradare în liga secundă, după 72 de ani de prezență neîntreruptă pe prima scenă fotbalistică a țării), iar înlocuirea lui Mihalcea cu  ” Smurd-ul” Mulțescu se pare că nu va ajuta cu nimic echipa căci s-au pierdut meciuri cu echipa completă, ce să se mai spere acum cu lotul decimat…
Problema și mai mare este în play-off, acolo unde a explodat o nouă ” bombă” la CFR Cluj înainte de derby-ul cu FCSB când Păun, apoi portarul de rezervă Sandomierski, dar și  antrenorul secund C. Curelea, antrenorul cu portarii C. Moldovan și preparatorul fizic C. Dragotă au fost depistați pozitiv!
Meciul de pe Arena Națională a fost amânat până la aflarea rezultatelor testelor tuturor membrilor lotului și a stafului ( administrativ, tehnic și medical), iar echipa a plecat de la Mogoșoaia înapoi la Cluj.
Cum era și de așteptat, au început și contrele dure între conducătorii de la CSU Craiova și cei de la Cluj, într-un comportament tipic românesc…
Acum pe final am un mesaj pentru toți anti- Covid iști: RUȘINE!
# Respectați regulile impuse de către autorități!
Dacă fiecare le respectă înseamnă că ne respectăm unii pe alții!