Administratie

Constantin Cîrstina a semnat contractul cu Strabag pentru asfaltarea a 10,5 km de drumuri, în 5 sate

CirstinaVeşti extraordinare de la Orleşti. Primarul Constantin Cîrstina a semnat în sfârşit contractul cu directorul Cătălin Flămânzeanu, reprezentantul grupului austriac Strabag în judeţul Vâlcea. Acesta vizează asfaltarea drumurilor din cinci sate, pe o lungime de 10,5 kilometri.

Lucrările – executate prin HG 577/1997 privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea, asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apă a satelor – vor începe la 1 august şi vor rezolva foarte multe dintre problemele pe care, în campania electorală din iunie 2008, primarul Cîrstina se angajase să le soluţioneze. Investiţiile sunt girate de Guvernul României, dar şi de Consiliul Judeţean, cu care Primăria Orleşti a încheiat un protocol în acest sens.
Vă reamintim că un alt obiectiv major care urmează să fie demarat foarte curând de Constantin Cîrstina este cel finanţat prin PNDR – Măsura 322. „Este cea mai mare investiţie care se realizează în Orleşti, în ultimele două decenii. Pe ceea ce ţine de comunitatea noastră, proiectul cuprinde un ansamblu de lucrări ce închide ciclul „canalizare, alimentare cu apă, gaz metan, apă şi drumuri”. Nu cred că va mai rămâne o palmă neasfaltată de drum în comuna noastră. Va trebui ca, după aceea, să avem grijă doar să întreţinem ceea ce urmează să facem. S-au demarat procedurile de licitare a lucrărilor în SEAP, aşa încât cred că, din primăvară, începem transformarea totală a comunei, care va căpăta aspectul unui mic orăşel. Vă mărturisesc că în ceea ce fac mă inspir foarte mult după zona rurală de lângă Seghet, localitatea aceea de la intrarea în Ungaria. Şi la noi, marginile străzilor vor fi umplute cu flori şi verdeaţă, la fel şi mini-părculeţele şi locurile unde vom pune mici fântâni arteziene. Sper să reuşesc să găsesc o soluţie şi pentru amenajarea unui monument deosebit şi reprezentativ. Un sculptor talentat mi-a prezentat deja o machetă a unei statui care îl întruchipează pe Mircea cel Bătrân. Monumentul, din bronz, va avea în jur de 3 metri înălţime”, anunţa, de curând, primarul Cârstina.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button