Administratie

Budeşti, o comună din ce în ce mai atractivă

Ionel Vlădulescu, viceprimarul comunei Budeşti, a anunţat că lucrările privind introducerea reţelei de canalizare în această localitate au fost finalizate.
„Valoarea investiţiei s-a ridicat la peste 900 de mii de euro, iar momentul de faţă s-a dat udă verde pentru racordarea gospodăriilor la reţea. Această acţiune se demarează întâi la Androneşti, pentru că acolo urmează să se asfalteze DC 29 şi ar fi absurd să intervenim din nou, să cheltuim bani inutil”, a precizat viceprimarul PNL.
Ionel Vlădulescu mai informează că, recent, au fost încheiate lucrările la Bibliotecă şi Casa Căsătoriilor, investiţii care au presupus un efort financiar de doar 4 miliarde de lei vechi. „Tot ca noutate, vă mai pot spune că, în această perioadă, continuăm să reabilităm şcolile şi grădiniţele din comună. La Grădiniţa din Linia modernizăm câteva spaţii, facem săli noi de clase. De asemenea, la şcoala de la Bârseşti, amenajăm grupuri sanitare. În paralel, alături de domnul primar, am elaborat şi am reuşit să depunem documentaţia pentru un proiect cu finanţare pe HG 577, care vizează recondiţionarea a trei drumuri, pe o lungime de 8,6 km, extinderea reţelei de apă, pe o distanţă de 1,3 km şi introducerea canalizării pe alţi 8,5 km. Lucrările se vor desfăşura în satele Linia, Racoviţa, Bercioiu, Brânduşari şi Piscu Pietrei”, a adăugat Ionel Vlădulescu. Nu în ultimul rând, acesta a precizat că lucrările pe Ordonanţa 7/2006 la baza sportivă au avansat, fiind realizate în proporţie de 70 la sută. „S-a asigurat partea de cofinanţare a Primăriei, peste 4,4 miliarde de lei vechi. Am plătit aceşti bani constructorului. Consiliul Judeţean ne-a dat cofinanţarea de aproximativ un miliard. Problema e cu partea Guvernului, care trebuia să ne asigure în jur de 5 miliarde. Nu ne-a repartizat însă absolut nimic, deşi avea această obligaţie.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button