Fără categorieLiga 6Fotbal

Constantin Briceag, primar Valea Mare: „Dacă ştiam că vom ajunge în situaţia asta grea, nu ne-am fi înscris în Superligă!”

Briceag Constantin (1) copyDupă 18 etape, Viitorul Valea Mare ocupă locul 11 în Superligă, iar conform poziţiei actuale ar trebui să retrogradeze în Liga a IV-a în vară. Formaţia primarului Constantin Briceag are doar 17 puncte în cont, în timp ce FC Băbeni a strâns 21 şi se află pe locul 10 (ultimul care asigură prezenţa la barajul de menţinere în Superligă). Chiar dacă şansele de salvare sunt mici, Briceag speră că echipa sa se va număra şi în sezonul viitor printre cele care vor evolua în Superligă. Pentru a evita retrogradarea directă, echipa din Valea Mare va trebui să o ajungă din urmă pe Unirea Tomşani (clasată pe locul 8), de care o despart în prezent nu mai puţin de 10 puncte, sau măcar să se claseze pe 9-10 (care le-ar permite jucătorilor de la Viitorul să joace în vară barajul de menţinere în Superligă).

„Salvarea de la retrogradare încă este posibilă. Putem să urcăm pe locurile 9-10 şi să jucăm barajul de menţinere în Superligă”

„Salvarea de la retrogradare încă este posibilă. Lupta e în continuare deschisă. Consider că putem să urcăm până pe unul dintre locurile 9-10 şi să jucăm barajul de menţinere. Dar ne va fi foarte greu, mai ales că niciuna dintre adversarele noastre nu a depus armele. Din câte am văzut, la sfârşitul săptămânii trecute, CS Mădulari a învins pe Minerul Costeşti, deci încă e tare, chiar dacă a pierdut o grămadă de jucători de valoare iarna aceasta. Şi la FC Băbeni s-au făcut deja planuri de salvare, deoarece noul antrenor Gabriel Mangalagiu a adus mulţi jucători valoroşi”, a subliniat Briceag.

„În Liga a IV-a, am fi avut victorii pe linie, iar anul acesta am fi promovat în elită şi altfel ne vedeau oamenii”

Primarul din Valea Mare a mai declarat că dacă ar fi ştiut că situaţia echipei sale va fi atât de grea în acest sezon, ar fi preferat să evolueze în Liga a IV-a, nu în Superligă. „Am fi avut victorii pe linie, ne-am fi calificat în play-off, iar anul acesta am fi promovat în elită şi altfel ne vedeau oamenii! Dar cine s-a gândit că vom ajunge atât de jos, la ce trupă am avut la început, în primele etape, când am legitimat mulţi jucători buni!? Când i-am avut pe toţi fotbaliştii noi la dispoziţie, eram pe locul 1! Dar apoi trupa s-a destrămat, şi ce era să mai facem? Să abandonăm nu puteam, pentru că eram în timpul campionatului, aşa că nu ne-a mai rămas decât să luptăm pentru evitarea retrogradării”, a afirmat alesul PSD.

„În Superligă, nivelul valoric e foarte ridicat, iar noi nici nu prea facem antrenamente”

Constantin Briceag a depus mari eforturi pentru a întări puţin lotul în iarnă, astfel încât Viitorul Valea Mare să joace şi anul viitor în Superligă. „Situaţia era grea, deoarece nu mai eram decât vreo 14-15 jucători, iar aici i-am inclus şi pe fiul meu, Lucian Briceag, şi pe Gabriel Sântion. Lotul s-a «spart» după ce AJF Vâlcea ni i-a suspendat câte 12 etape pe Renato Dorinel Bălan şi Tudor Nicolae Dumbravă, după meciul din Cupa României, de la AS Bărbăteşti. Rămâne de văzut cum ne vom descurca până la final, mai ales că, în Superligă, nivelul valoric e foarte ridicat, iar noi nici nu prea facem antrenamente. De altfel, se şi observă uşor că echipele care pun bază pe pregătirea fizică se află şi în prima jumătate a clasamentului”, a încheiat Briceag. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button