Administratie

Consiliul Judeţean a aprobat cofinanţarea pentru amenajarea pârtiei de schi din Perişani

Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, joi, cofinanţarea proiectului iniţiat de Ion Sandu, primarul comunei Perişani, privind amenajarea unei pârtii de schi în zona Mlăceni.

Ion Sandu a amenajat o pârtie de schi de aproximativ 800 de metri lungime, situată între satele Perişani şi Mlăceni, la 2 kilometri distanţă de Primărie, pe un versant nordic, între două păduri de conifere. Înclinaţia acesteia este de peste 30 de grade.
Jumătate din această pârtie va deservi iubitorilor de săniuş, iar cei care doresc să se iniţieze în schiat vor avea la dispoziţie o pistă de vreo 200 de metri, pentru începători. Acum este aşteptat să vină din Austria şi sistemul de teleschi, care va fi montat între Crăciun şi Anul Nou şi va ajuta la transportul schiorilor de la baza pârtiei către vârf. De menţionat este şi faptul că întreaga investiţie de până acum nu depăşeşte 25 de mii de euro. Aceasta reprezintă, însă, doar un prim pas făcut de autorităţile din Perişani. Primarul Sandu spune că, anul viitor, va fi demarat un proiect de amploare, care prevede, printre altele, achiziţionarea unor tunuri de zăpadă, amenajarea unor spaţii de agrement şi implementarea unui sistem pentru transportul cu telescaunul. Iar dacă se va pune problema, autorităţile locale vor putea să asigure şi cazarea turiştilor în această iarnă. „Cred că o să fim şi de această dată cap de afiş în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, promovarea turismului. Pârtia de schi de la Perişani va fi prima pârtie funcţională a judeţului Vâlcea. Voineasa se chinuieşte de doi ani de zile şi vor mai trece probabil încă vreo doi până va fi pusă în funcţiune pârtia de acolo”, a precizat primarul Ion Sandu care, nu în ultimul rând, a ţinut să le mulţumească tuturor consilierilor judeţeni şi preşedintelui Ion Cîlea pentru sprijinul acordat.

Articole Similare

One Comment

  1. 200 m pt schi mi se pare ff putin, 800 m intr-adevar ar fi ceva.
    Daca va fi functionala ar fi primul proiect de acest fel din Valcea. Succes.

Lasă un răspuns

Back to top button