Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Comuna Roeşti ar putea intra în Guiness Book, cu o şcoală construită de la zero, care costă doar 500 de milioane de lei vechi

Gheorghe Drăghici, primarul comunei Roeşti, a început construcţia unei noi şcoli, în centrul localităţii. Ceea ce este însă şi mai interesant în legătură cu acest subiect se referă la suma pe care social-democratul şi-a propus să o cheltuiască în acest sens.

Se poate vorbi, fără niciun fel de exagerare, de un record: doar 500 de milioane de lei vechi, adică mai puţin de jumătate din suma pe care alţii ar pune-o la bătaie pentru un grup social. „Nu ştiu dacă este un record, dar ştiu că aceştia sunt banii, nu sunt mai mulţi. Mai ştiu că elevii din comună trebuie să aibă unde să meargă să înveţe carte. Sigur că nu am avea nicio şansă să ridicăm o şcoală, de la zero, cu o astfel de sumă, dacă am lucra cu o firmă. Nefiind o lucrare foarte complexă, vom folosi forţa de muncă locală. Avem câţiva angajaţi pe Legile 116 şi 76, cei cu care am făcut şi ştrandul, şi alte lucrări, cum vă spuneam cu alte ocazii, şi cu ei vom realiza şi acest obiectiv”, a afirmat, cu modestia sa caracteristică, primarul Gheorghe Drăghici. Noua şcoală va fi construită în centrul comunei, lângă cea veche, care va fi demolată, şi va deservi în jur de 60-80 de elevi de clasele I-IV, precum şi copii de grădiniţă. Potrivit spuselor primarului din Roeşti, vechea şcoală funcţiona din anul 1934 şi nu mai prezenta garanţii pentru siguranţa copiilor. „De cei 500 de milioane de lei vechi, bani pe care îi vom primi de la Consiliul Judeţean, ne-am propus să o ridicăm şi să o acoperim. Apoi, sigur că ne vor mai trebui nişte fonduri pentru dotări”, a adăugat reprezentantul PSD. În prezent, la Roeşti, funcţionează 3 şcoli şi 3 grădiniţe, cu o singură excepţie, acestea fiind modernizate. „Avem în jur de 300 de copii şi trebuie să le oferim toate condiţiile. În fond, pentru ei muncim, pentru ei ne trezim dimineaţa, să le oferim un viitor mai bun, un trai de care poate că mulţi dintre noi nu s-au bucurat. (…) Ce aş putea să vă mai spun este faptul că, la finele lunii mai, vom finaliza lucrările şi la Şcoala cu clasele I-VIII de la Cuieni, obiectiv finanţat cu fonduri de la Banca Mondială. Acolo, s-a început şi o grădiniţă foarte frumoasă, după standarde europene, care va fi terminată prin septembrie”, a mai spus primarul Gheorghe Drăghici.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button