Liga II

Cătălin Rufă s-a înţeles cu primăria Râmnicului

* contractul de asociere va fi semnat, cel mai probabil, în această săptămână, în faţa reprezentanţilor mass-media

Cătălin Edmond Rufă va deveni din această toamnă acţionarul principal al CSM-ului, negocierile cu primăria Râmnicului fiind deja finalizate. Omul de afaceri care şi-a arătat disponibilitatea de a investi în Zăvoi este căsătorit, are trei copii, dar spune că este legat sentimental de mai mult timp de Râmnic, prin soţia sa, care e pe jumătate vâlceancă. Rufă derulează afaceri în domeniul auto, fiind patronul unui service şi al mai multor magazine de piese auto în Bucureşti. „Soţia chiar m-a întrebat dacă ne mutăm la Vâlcea, nu ar fi împotriva acestui lucru. Ca oraş, Râmnicul îmi place foarte mult. M-aş muta oricând aici, dar nu atâta timp cât afacerile îmi merg atât de bine în Bucureşti. Şi mai e un lucru care mă împiedică: fetiţa mea cea mare învaţă la Şcoala Germană «Hermann Oberth», iar eu nu vreau să se mute de acolo”, spune Rufă.

„Am acceptat toate garanţiile pe care le-a cerut municipalitatea în ideea de a fi bine”

Imediat după meciul cu ACSMU Poli Iaşi s-au pus la punct şi ultimele detalii dintre Cătălin Rufă şi primăria Râmnicului, bugetul Clubului Sportiv Municipal urmând a fi de 18 miliarde lei vechi pe an (din care 12 vor fi asigurate de noul investitor). „Cred că nu mai e nicio problemă, vom semna contractul de asociere în faţa reprezentanţilor mass media într-o conferinţă de presă care va avea loc în această săptămână. Am acceptat toate garanţiile pe care le-a cerut municipalitatea în principal din ideea de a fi bine. Personal, voi avea controlul doar pe partea tehnică, adică în ceea ce priveşte managementul clubului. Cheltuielile şi achiziţiile de jucători se vor face cu acordul ambelor părţi, pentru că mi se pare normal să fie aşa atâta timp cât şi primăria Râmnicului dă bani. În plus, s-a stabilit să existe o limită în ceea ce priveşte salariile, deoarece acestea nu trebuie să depăşească o anumită sumă. Mi se pare normală şi această condiţie, deoarece nu se ştie ce se poate întâmpla de-a lungul timpului. Poate că, la un moment dat, nu voi mai dori să investesc în Zăvoi, iar atunci această echipă trebuie să existe în continuare, fără prea mari eforturi, adică să nu se desfiinţeze”, a precizat Rufă.

„Nu am fost acţionar, ci doar sponsor la FC Snagov”

Noul finanţator al CSM-ului spune că nu a fost niciodată acţionar la FC Snagov, aşa cum s-a vehiculat, şi că propunerea de a veni la Vâlcea i-a aparţinut impresarului FIFA Radu Mătăsăreanu, care vroia să fie preşedinte în Zăvoi. „Am ajuns la Rm. Vâlcea în urma unei propuneri pe care mi-a făcut-o impresarul Radu Mătăsăreanu, nu mie direct, ci antrenorului Laurenţiu Tudor. Am venit, am văzut şi mi-a plăcut tot ceea ce am găsit aici! Adică baza sportivă, oamenii din club, precum şi vâlcenii. Am câteva rude şi prieteni prin Râmnic, ba chiar şi temperamentul îl am de oltean. La FC Snagov nu am fost decât sponsor, niciodată acţionar”, a afirmat Cătălin Rufă.

„Bobi Stoica, ginerele lui Mircia Gutău, este omul meu de încredere”

Afaceristul ilfovean şi-a expus apoi planurile de viitor şi a mărturisit că va susţine numirea în conducerea clubului vâlcean a propriului său om de încredere: „Va fi vorba de o persoană care mă va reprezenta atunci când nu voi fi la Vâlcea. M-am gândit la ginerele fostului primar Mircia Gutău, Bobi Stoica, un bun prieten al meu de mai mulţi ani, în care am mare încredere, căruia îi şi place fenomenul”.
Altfel, în ceea ce priveşte conducerea administrativă, Rufă spune că aceasta va rămâne neschimbată şi că nu se mai pune problema să mai apeleze la serviciile lui Gheorghe Constantin. „Am găsit aici la Vâlcea nişte oameni cu care se poate colabora excelent, cu care se poate face treabă. De altfel, şi ei se numără printre cei care m-au determinat să investesc la CSM. Cu Gheorghe Constantin am avut mai multe discuţii, iar concluzia desprinsă a fost aceea că, în actuala formulă, cu Trandafir şi Verigeanu, toţi trei se cam călcau pe picioare, cum se spune. Trebuia să dispară cineva, dar probabil că nici el nu vroia să plece vreunul dintre ceilalţi doi, aşa că a renunţat. Apoi, n-a mai vrut să vină la Vâlcea nici Mihai Stoica, care era dispus să lucreze doar alături de Gheorghe Constantin”, a concluziona Rufă.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

One Comment

  1. adica acesta cu nume de haina murdara are un service auto si are bani sa tina o echipa in liga a IIa?hai ca e cusuta rau cu ata alba…mai bine ati afla ce bani se spala aducandu-l in fata!

Lasă un răspuns

Back to top button