Opinii

Cât trebuie să mai aşteptăm pentru a juca în Liga I?

Libertatea de exprimare a existat întotdeauna în rândul ziariştilor de la Arena Vâlceană. Modul în care gândim, cu privire la fenomenul fotbalistic, mă face să spun că niciodată nu ne vom lăsa influenţaţi, „ghidonaţi” de oameni care nu doresc cu adevărat binele fotbalului vâlcean.
Cu toţii ne dorim ca la Râmnicu-Vâlcea să mai vedem jocuri de Liga I, să vină echipe ca Steaua, Dinamo, Rapid, care-au plecat chiar învinse din Zăvoi. Ce ne opreşte? În primul rând banii şi cel mai important – STRATEGIA – pe care să o adoptăm pe viitor. Singura şansă a noastră de a face performanţă este centrul de copii şi juniori.
O demonstraţie în plus nici că se putea, juniorii s-au comportat onorabil (cu 5-6 jucători cu experienţă lângă ei) în meciurile disputate în cupă şi campionat. Am trecut prin perioade dificile, însemnând politica proastă de a aduce jucători slabi, cu ifose, indisciplinaţi (cum este posibil ca un jucător să spargă tabla unde antrenorul Artimon prezintă schemele şi formula de joc?). Cred că ar fi cazul să-l aducem la echipa mare pe Cristi Lazăr – antrenor secund. Ar forma un cuplu redutabil cu Alin Artimon. Trebuie să recunoaştem că nu face parte din categoria antrenorilor docili, care au în vocabular  doar: „Da, să trăiţi!”. A demonstrat că poate face performanţă în orice condiţii.
Eu nu vreau demiterea conducerii administrative a CSM-ului, deoarece se vede o schimbare de atitudine din partea lor. Clubul vâlcean devenise o rampă de lansare, o afacere profitabilă pentru unii. Aducerea unui sponsor serios ar elimina aceste măgării, compromisuri. Numai centrul de copii şi juniori să rămână în custodia primăriei.
P.S. Ar fi cazul să-i asigurăm „cale liberă” domnului Mangalagiu (şeful centrului de copii şi juniori) pentru a face ordine în rândul antrenorilor. Să nu se mai intervină cu pile, cunoştinţe şi relaţii când este vorba să „taie” în carne vie când apar acte de indisciplină şi când antrenorul nu este preocupat în permanenţă să caute prin judeţ juniori de valoare.
Recent, antrenorul Narcis Enăchescu îmi spunea de un junior vâlcean – I. Păun – născut în 1994, foarte talentat, ajuns la CFR Cluj. Făcea senzaţie pe la competiţiile de copii şi nimeni nu a avut ochi să-l vadă.
În acelaşi timp, dacă ar fi să spunem adevărul, antrenorii reprezintă cam singura categorie socială care nu face grevă. Am reuşit cu bună ştiinţă să nu le dăm salariile luni de zile, să-i umilim, să le luăm efectiv personalitatea. Te uiţi la ei şi vezi că nu mai au nici o tragere de inimă când vin la antrenamente, vin sărbătorile şi prin buzunarul lor suflă vântul.
Să le vorbim copiilor mai des despre ceea ce a însemnat odată Chimia Rm. Vâlcea, cu suporteri care vedeau unele meciuri din copaci, cu o galerie frumoasă care te împingea de la spate spre victorie.
Antrenorii de la juniori să-l invite la antrenamente pe idolul nostru de odinioară, Iancu Carabageac, care ştia într-adevăr ce înseamnă devotamentul faţă de club şi spiritul de luptă.

Dănuţ Omeag

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button