Politica

Caracatiţa care a încorsetat Vâlcea îşi face planul de acţiune în Deltă

Anuţa Handolescu, Radu Renga sau Mircea Nadolu. Dintre aceştia trei consideră deputatul Cristian Buican că Guvernul ar trebui să numească viitorul prefect, care îi va lua locul lui Petre Ungureanu, până la finele anului.

Primarii PD-L au început să ceară azil politic la PNL

Parlamentarul crede că actuala Putere va propune o altă persoană, deşi „normal ar fi să numească în această funcţie pe cineva care îndeplineşte condiţiile legale”. „Poate că vă va surprinde ce voi spune dar, cu toate acestea, vă spun sincer că eu mă aştept ca următorul prefect să fie unul care va respecta legea. Eu cred că acestuia nu i se va mai permite să comită ilegalităţi”, a anticipat Buican. Parlamentarul a apreciat, însă, că e prea târziu pentru PD-L să mai încerce să „dreagă busuiocul”. „Nu numai primarii PNL sau PSD s-au săturat până peste cap de prefectul ilegal Petre Ungureanu. Şi pedeliştii cred că menirea acestuia nu era aceea de a-i vâna pe primari, de a le găsi nod în papură la orice, de a comanda controale şi de a face miliţie politică în judeţ. Trebuia să-i ajute, să atragă fonduri pentru investiţii, pentru a reface infrastructura afectată de calamităţi. Nefiind în stare să facă ceva constructiv, omul a insistat în acţiunile ilegale la care m-am tot referit în ultimele luni. Sunt primari PD-L care, sătui de Ungureanu şi de alţii din gaşca sa, m-au rugat să accept să candideze din partea PNL, în 2012. Au cerut un fel de azil politic la PNL”, a adăugat liderul liberal. Nu în ultimul rând, reprezentantul PNL a sugerat că Delta Dunării, unde prefectul are conac, debarcader, şalupe şi iaht, a devenit locaţia preferată a şmecherilor Vâlcii pentru plănuirea marilor afaceri.

Buican crede că mafia construcţiilor şantajează primari, firme, tot ce prinde

„Acolo s-au întâlnit de nenumărate ori politicieni, oameni cu funcţii înalte din administraţie, cei care acţionează în zona construcţiilor. Această gaşcă are o putere fantastică în momentul de faţă. Imaginaţi-vă că ştiu tot ceea ce se construieşte în Vâlcea şi pot face controale unde doresc, când doresc, pot băga la colţ pe cine vor, când vor, cu sau fără motiv. Dacă nu există motiv, îl inventează ei, nicio problemă! Pot să oblige firmele de construcţii să ia ciment sau mai ştiu eu ce de unde vor ei, la ce preţ doresc ei. E o caracatiţă cum nu vă imaginaţi şi extrem de periculoasă!”, a dezvăluit deputatul Cristian Buican. El a mai spus că, potrivit informaţiilor pe care le-a primit în ultima vreme, caracatiţa care a încorsetat Vâlcea, folosindu-se metode ultra-ilegale şi de pârghiile menţionate mai sus, ar fi ameninţat şi şantajat primari, dar şi patroni de firme, în special din domeniul construcţiilor. Alţii, în schimb, au fost protejaţi. „Dragoste cu de-a sila nu se poate… sau… hai să zicem… nu se mai poate! Să nu credeţi că primarii PD-L îl iubesc pe prefect. El le-a poruncit să se poziţioneze de partea unui anumit candidat, în competiţia din interiorul PD-L pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei. Deci, au făcut-o de frică şi, mai cred eu, doar aşa, declarativ. În realitate, toţi primarii doresc să scape de ăştia, pentru că sunt sătui de scandal. În plus, ştiţi bine că primarii au alte aşteptări şi preocupări în aceste momente. De luni bune, nu mai au bani de salarii, de indemnizaţii pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. De investiţii nici nu mai încape vorba. Nu e cel mai potrivit moment să-i abordezi cu controale comandate, cum s-a dovedit, de la Garda de Mediu, cu amenzi şi alte mizerii”, a mai precizat deputatul Cristian Buican.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button