Acasă Liga III Buzilă a debutat la Liga a III-a! Cozia, un nou rezultat memorabil!...

Buzilă a debutat la Liga a III-a! Cozia, un nou rezultat memorabil! Arbitru FIFA, la Călimănești

1249
0

Deși, teoretic, are cel mai subțire lot dintre echipele vâlcene participante în campionatul Ligii a III-a, campioana en-titre din Liga a IV-a vâlceană, Cozia Călimănești, obține rezultate memorabile în cel de-al treilea eșalon. Are cel mai bun start de an dintre cele patru. După succesul cu Minerul Costești, elevii lui Vasile Ilinca au reușit să facă victimă și o grupare de play-off, chiar a doua clasată. Trupa din stațiune s-a impus cu scorul de 2-1 în fața viceliderei din Seria a VI-a, Sporting Roșiori.

Vâlcenii au stabilit soarta meciului din prima repriză. În minutul 10, Ghighilicea a adus gazdele în avantaj. La jumătatea reprizei, în minutul 22, Dobrin a dublat avantajul. Înainte de pauză, oaspeții au redus din diferență. Scorul primelor 45 de minute a fost și cel final, iar Cozia ia o nouă gură de oxigen în lupta pentru evitarea retrogradării. În ultima etapă din sezonul regulat va întâlni lidera, Alexandria, în deplasare. Va fi ultimul duel contra unei formații din primele patru.

”Faza de apărare am făcut-o excelent. Și pe atac am stat foarte bine. Ne-am mai creat și alte ocazii în afara celor două goluri. În repriza secundă, Ghighilicea a ratat două șanse mari de a majora avantajul. Ne-am mobilizat. Cu echipele din partea de sus a clasamentului de fiecare dată jucăm bine. Oaspeții poate au avut mai multă posesie, dar nu le-am dat șansa să ne pună probleme. Se vor rezolva și celelalte probleme și va fi totul bine. Băieții au înțeles că e munca noastră și e păcat să o abandonăm acum”, a spus Vasile Ilinca, antrenorul echipei din Călimănești, formație aflată pe locul 6 în clasament.

Partida cu Sporting Roșiori a fost una specială pentru portarul Bogdan Buzilă. A reprezentat debutul său în Liga a III-a. A fost unul bun, cu deznodământ fericit. Mathe nu a fost disponibil din cauza unei probleme medicale. Sîrbu (lovit la cap), Rădoi (care a resimțit, de asemenea, mici probleme medicale), Ștefan nu au putut fi utilizați.

Partida de sâmbătă, de la Călimănești, a fost pe placul jucătorilor, dar și al suporterilor, încântați de arbitrul întâlnirii. Meciul a fost condus de Alina Peșu, din Craiova, arbitru FIFA.

Pentru Cozia au evoluat, în partida cu Roșiori: Buzilă – Mazilu, Bornea, Marian Chiripuș, Kelemen, Mădălin Chiripuș, Ghighilicea, Duca, Horumbă, Dobrin, Marinaș (64 – Bîrziche).