Acasă Diverse Bibliorafturile şi calea spre un birou organizat eficient

Bibliorafturile şi calea spre un birou organizat eficient

33
0

Un spatiu de lucru si un birou organizat este crucial din nenumarate motive, te ajuta la cresterea productivitatii, reducerea stresului si la economisirea unui timp pretios atunci cand multitudinea taskurilor sunt coplesitoare, iar unul dintre produsele ce pot organiza spatiu si simplifica munca zilnica este un biblioraft.

Pentru a face diferenta dintre un birou foarte bine echipat cu toate produsele eficiente, iata cateva motive pentru care este bine sa te implici in gestionarea organizarii din zona de lucru.

  • Productivitatea crescuta : Este mult mai greu sa te concentrezi pe sarcinile zilnice atunci cand in jurul tau este dezordine, avand locuri de depozitare specifice, dosare sau etichete pentru identificare, puteti gasi imediat ceea ce aveti nevoie, fara a pierde timp pretios cautand prin acte.
  • Reducerea stresului : Cand mediul in care lucrezi este mai putin pus la punct poate devenii stresant, mentinand un spatiu organizat vei putea reduce stresul si lucra in mai multa liniste.
  • Econmie de timp : Acesta este un beneficiu major mai ales in perioada in care esti incarcat de foarte multe sarcini succesive, nu va pierdeti din timp in cautarea de articole gresit sortate fara a avea inscriptionate pe ele informatii utile, precum un interval de timp

Pastrarea documentelor, a actelor intr-o ordine cronologica si usor de accesat este esentiala, astfel alegerea unui biblioraft mai ieftin pare a fi solutia optima atunci cand bugetul nu va permite sa cheltuiti foarte mult pe astfel de produse care pot avea o utilitate mult mai mare decat o banuiti initial.

Un biblioraft se utilizeaza pentru stocarea actelor de tot felul sau a dosarelor fie a arhivelor contabile pe o perioada de pana la zece ani, sunt catalogate ca marmorate sau din plastic, cele din urma avand o rezistenta mai mare atat la intemperii cat si la manevrari si utilizari intense. Mecanismul este dispus pe partea din mijloc si utilizat pentru punerea sau scoaterea foilor, avand doua inele de prindere.

Modalitatea sigura de transport cat si de organizare a cantitatilor mari de documente, pana la 500 coli le fac cele mai populare produse ce se gasesc in toate companiile, indiferent de specificul acestora. Sunt disponibile in doua dimensiuni si nenumarate culori, ceea ce le face versatile si potrivite pentru tot felul de aplicatii.

Cele mai comune utilizari ale unui biblioraft :

  • Sunt utile pentru pastrarea arhivelor dar si a documentelor actuale precum sunt situatiile financiar contabile, facturi sau contracte, usor de arhivat, faciliteaza accesibilitatea rapida si impiedica deteriorarea continutului sau procesul de ingalbenire a hartiei.
  • Datorita etichetei de pe cotor identificarea continutului este extrem de usoara, puteti insemna cu ajutorul markerului diferite inscrisuri precum luna, ziua, anul, in cazul in care doriti sa le reutilizati fie folositi etichete pentru a le acoperii pe cele vechi sau anumite bibliorafturi dispun de buzunar transparent din plastic ce permit scoaterea si schimbarea etichetei de identificare de cate ori este necesar.
  • Identificarea dupa culori, este mult mai facil sa asociezi anumite culori cu documente ce iti sunt necesare fie in mod uzual sau la o perioada mai indepartata de timp, va face ca timpul petrecut in arhiva pentru cautare sa scada considerabil, iar aportul acestui lucru la productivitatea companiei va fi semnificativ.

Datorita constructiei acestora puternice, durata de folosinta este mai mare si face sa fie alternativa perfecta la alte produse, in general atunci cand sunt depozitate pe un timp indelungat necesita sa fie puse in cutii, pentru a impiedica praful sau alte depuneri sa ajunga in contact cu hartiile ce se gasesc la interior.

Alegeti modelele ce au baza intarita cu metal, chiar daca nu este o alegere populara din cauza faptului ca poate zgaria suprafata pe care sunt amplasate, rezistenta, dar mai ales stabilitatea atunci cand sunt incarcate la maxim este net superioara fata de un biblioraft ce nu a are aceasta caracteristica.

In mod cert acestea sunt compatibile si cu o gama larga de accesorii complementare utile sa va simplifice activitatea de arhivare, iar printre cele mai des utilizate se numara alonjele pentru prinderea unui numar semnificativ de foi si separatoarele fie ele din plastic sau carton ce functioneaza pentru diferentiere, iar diversificarea lor va permite ca munca dvs sa fie incununata cu succes.

Daca v-ati intrebat ce utilitate are inelul metalic ce se regaseste pe cotorul acestuia, pozitionat in partea inferioara, trebuie sa stiti ca, faciliteaza un acces rapid si extragerea de pe raftul de depozitare, mai ales atunci cand exista foarte multe produse puse unul langa altul, nu ar exista o solutie pentru aceasta actiune.

In concluzie un biblioraft este un obiect util si versatil de care ai nevoie atat la birou cat si acasa pentru organizarea spatiului si stocarea documentelor, ofera o modalitate eficienta si sigura de gestionarea a unei cantitati mari de hartii de importanta mai mica sau mai mare si sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni si materiale potrivite pentru orice tip de aplicatie.