PoliticaFără categorie

Buican i-a pus în genunchi pe comisarii PSD-ului. Liderul PNL i-a acuzat de şantaj şi de alte nenorociri

cristian buican pnl new•   Iniţial, Nicolae Sărdărescu şi Florian Marin au reacţionat ca nişte domnişoare, cerându-i să prezinte argumente. Luni, au anunţat că îl vor da în judecată

Dacă cineva l-ar lua pe Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, şi l-ar „întoarce” pe toate părţile, l-ar putea desfiinţa foarte uşor. A trecut prin două căsnicii, ambele eşuate, deci nu poate fi un model nici măcar din acest punct de vedere. Familia sa are afaceri controversate, pe care aproape toată presa locală le-a sancţionat, iar în Parlament s-a remarcat printr-o lege despre care Antena 1 arăta că ar favoriza firme care defrişează păduri, cum ar fi Dendros SRL, societate comercială patronată de fratele său, Mihai.

Pentru judeţul Vâlcea, de când este în politică, nu a făcut nimic. Ba din contră, profitând de moartea lui Ion Cîlea, l-a promovat pe Gică Păsat în funcţia de preşedinte al CJV, iar acesta din urmă a făcut foarte multe prostii. De ceva vreme, jurnaliştii vâlceni toacă mărunt contractele firmei acestuia (Interinstal SRL) cu statul, cu CET Govora şi cu Primăria Râmnicului şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, recent, DNA l-a trimis în judecată pentru fapte care au adus prejudicii ţării şi comunităţii noastre locale.
Aşadar, dacă facem o analiză superficială, constatăm că Buican are foarte multe vulnerabilităţi şi nişte politicieni mai răsăriţi l-ar putea băga în corzi fără prea mult efort. Din păcate, însă, zilele trecute, am ajuns încă o dată la concluzia că ceilalţi lideri de organizaţii sunt şi mai „varză”, nefiind în stare să-i clintească lui Buican nici măcar un fir de păr din cap. Din cauză că deputatul PSD Constantin Rădulescu, fostul senator Dan Niţu şi alţii sunt exagerat de slabi, Buican a ajuns să pară „avion”. Este dramatic pentru Vâlcea!
Credeam că intrarea în PSD a comisarilor Florian Marin şi Nicolae Sărdărescu va echilibra balanţa, cei doi foşti şefi ai Poliţiei din Vâlcea fiind oameni care au lucrat cu informaţii, care se presupune că sunt foarte isteţi şi ştiu să reacţioneze. Ei bine, deputatul Cristian Buican a fost cel care le-a sărit primul la gât şi, nu numai că i-a desfiinţat prin câteva acuzaţii extrem de grave, dar a şi reuşit să-i pună pe amândoi în genunchi. „În ultima perioadă, primesc din ce în ce mai multe semnale privind folosirea, în scop electoral, de către foştii conducători ai Inspectoratului de Poliţie Vâlcea de informaţii obţinute în fosta lor calitate de conducători ai I.P.J.. Este de notorietate faptul că doi dintre foştii inspectori şefi ai I.P.J. Vâlcea s-au înscris în PSD. Una e să ai o opţiune politică şi să o manifeşti activ şi alta este să şantajezi şi să pui presiune pe alţi oameni politici folosind informaţii clasificate. Afirm răspicat, ca să nu existe dubii: foştii inspectori ai I.P.J. Vâlcea, care în prezent sunt membrii PSD, încalcă legea şi folosesc informaţii clasificate şi secrete în scop electoral. Merg în teritoriu şi ameninţă sau şantajează membri de partid ai PNL cu informaţii la care au avut acces prin prisma fostei funcţii de inspectori şefi ai I.P.J.”, a acuzat Buican, folosind un limbaj rudimentar, dar cu un mesaj foarte clar şi extrem de dur. Liderul PNL a adăugat „disperarea PSD-iştilor din judeţul Vâlcea a atins cote nemaiîntâlnite”, dar „nu este normal ceea ce fac”. „Să foloseşti informaţii obţinute din poziţia de inspector şef în scop electoral este o mizerie fără margini şi o încălcare flagrantă a legii. Le atrag atenţia celor doi că încalcă legea şi solicit public instituţiilor abilitate să se sesizeze şi să investigheze acest caz, considerând că aceste fapte sunt de o gravitate extremă”, a mai avertizat liderul PNL Vâlcea. Sigur, corect ar fi fost ca Buican să fie foarte explicit, adică să ştim cu toţii ce au făcut, concret, Nicolae Sărdărescu şi Florian Marin.
De asemenea, vineri, am cerut public reacţii de la PSD. În fond, cei doi foşti şefi ai IPJ nu sunt oricine nici acum. Nicolae Sărdărescu este candidatul PSD pentru funcţia de primar al oraşului Horezu, iar Florian Marin este consilier de imagine al deputatului Costi Rădulescu. Sâmbătă sau duminică, au urmat „replicile”. Ne aşteptam, cum sugeram, să fie necruţătoare cu Buican, să măture cu el pe jos, dar nu a fost deloc aşa. „Acuzaţiile sunt nefondate, lipsite de esenţă şi fundament. Având în vedere acuzaţiile aduse, îl rog pe domnul deputat Cristian Buican, preşedinte PNL Vâlcea, să-şi argumenteze cu probe afirmaţiile”, a transmis Sărdărescu. Păi, se presupune că Buican minte şi atunci la ce să-i ceri dovezi? Le ceri doar dacă admiţi că este posibil să le aibă şi, cu alte cuvinte, să fie adevărat ceea ce a spus. O prostioară similară a scos pe guşă şi Florian Marin, de la care, la fel, aveam cu totul alte aşteptări. „Îi solicit domnului preşedinte Buican să prezinte care sunt persoanele asupra cărora am făcut presiuni, prin folosirea de informaţii clasificate şi de serviciu, precum şi probele concrete care să ateste acest lucru. Desigur, dacă nu deţine aceste probe şi totuşi este doar rodul imaginaţiei dumnealui, îi ofer şi posibilitatea să retracteze public cele afirmate”, a replicat, aproape aprobându-l pe Buican, Florian Marin, directorul Departamentului de Comunicare al PSD Vâlcea.
Luni, în ediţia noastră online, am publicat un articol în care am sancţionat modul neconvingător în care au reacţionat cei doi foşti inspectori şefi. În aceeaşi zi, în jurul orei 12:45, ne-a sunat Nicolae Sărdărescu şi ne-a spus că l-a contactat pe deputatul Buican, care nu şi-ar fi asumat în întregime comunicatul de vineri şi ar fi dat vina pe Sebi Fârtat, consilierul care îi face materialele. Nicolae Sărdărescu ne-a mai precizat că parlamentarul i-a explicat că nu s-a referit la el, ci la altcineva. Dacă aşa este, atunci Buican este penibil. În spaţiul public spune una, iar în spatele „reflectoarelor” bate în retragere şi se spală pe mâini inclusiv de oamenii săi. Fostul şef al IPJ ne-a mai dezvăluit că, marţi, 22 martie, atât el cât şi Florian Marin îl vor da în judecată pe Buican, care – pus în situaţia de a explicaţii – ar fi încercat să iasă din această situaţie insistând de ideea că, vezi Doamne!, în comunicatul său, nu s-au dat nume. Da, dar s-au dat indicaţii foarte clare: „foştii conducători ai Inspectoratului de Poliţie Vâlcea”, „în prezent sunt membri PSD” etc.. Dacă este vorba doar de Florian Marin, nu şi de Nicolae Sărdărescu, atunci cine este al doilea, domnule Buican? Acuzaţiile pe care le-aţi făcut sunt extrem de grave şi trebuie lămurite. Măcar de data asta, trebuie să fiţi responsabil! (va urma)
• Eduard Dulăcioiu 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button