Acasă Politica Buican acuză conducerea judeţului că a pus în scenă un jaf fără...

Buican acuză conducerea judeţului că a pus în scenă un jaf fără precedent

269
0

În cadrul celei mai recente conferinţe de presă, pe care a susţinut-o alturi de senatorul Romulus Bulacu şi de lidera organizaţiei municipale – Claudia Banu, deputatul Cristian Buican a anunţat că PNL se pregăteşte să doboare Guvernul PSD, iar în acest sens parlamentarii liberali au misiunea de a strânge cât mai multe semnături şi un număr suficient de susţinători pentru a realiza acest obiectiv cât mai urgent.

În opinia deputatului Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, iminenta ieşire a social-democraţilor de la Putere va reprezenta prima gură de oxigen pentru România, după o perioadă în care “Dragnea şi şleahta de hoţi care l-au susţinut au distrus ţara”. “Văd şi ei că se scufundă corabia, iar primii care au fugit ca şobolanii, aţi văzut, au fost Ponta şi Tăriceanu. Chiar dacă interesul PNL ar fi ca PSD să rămână la guvernare până la alegeri şi să se autodistrugă de tot, noi, liberalii, trebuie să privim interesele ţării şi să o salvăm de ciuma roşie. Trebuie să oferim României un alt guvern, un guvern competent, indiferent dacă se ajunge sau nu la alegeri anticipate. Este mult prea important să punem stop dezastrului produs de PSD ca să ne mai gândim la altceva!”, a declarat parlamentarul.

Liderul PNL consideră că Vâlcea este condusă de “o gaşcă de hoţi”

Buican a adăugat că misiunea PNL Vâlcea este şi aceea de a-i opri pe cei care au distrus judeţul, economia locală şi nu numai. “Chiar în acest moment, toţi liderii sindicali de pe platforma industrială s-au strâns pentru a găsi soluţii de salvare a companiilor vâlcene. Sunt în această situaţie din cauză că actuala conducere a judeţului este nu doar incompetentă, ci şi rău intenţionată şi face foarte mult rău firmelor din zonă. PNL a oferit PSD-ului soluţii macro, dar şi punctuale, nu numai pentru salvarea judeţului, ci chiar pentru dezolvarea acestuia, în aşa fel încât să prindă din urmă Sibiul, Argeşul ş.a.m.d., numai că, de fiecare dată, pesediştii le-au refuzat cu obstinaţie. Fac încă o dată apel la actuala conducere a judeţului să înceteze de îndată deprofesionalizarea instituţiilor publice şi a societăţilor de stat pe care le controlează, prin angajările aranjate care văd că nu mai încetează. Să înceteze jaful de proporţii, organizat, din instituţiile publice şi unităţile subordonate! (…) Recent, am prezentat un caz clar de tentativă de furt pusă în scenă la Consiliul Judeţean Vâlcea. Deşi în program, DJ 677F apărea oficial cu 4,3 kilometri de modernizat, domnul preşedinte a încheiat lucrările după ce a asfaltat 3,8 km. Pesemne că 0,5 km. de asfalt nu reprezintă prea mult pentru actualul preşedinte al CJV. După ce am ameninţat că fac plângeri penale, într-o noapte, această gaşcă de hoţi s-a organizat şi s-a dus să asfalteze diferenţa. Am prezentat, aşadar, un caz clar de hoţie la drumul mare, pe banii vâlcenilor”, a mai spus liderul liberal, cu menţiunea că nu este singura “abatere” de acest tip a celor care conduc judeţul, iar în perioada următoare va continua dezvăluirile.

Buican susţine că, în instituţiile publice, se fac angajări ilegale pe bandă rulantă

“Vreau să vă mai spun că preşedintele pRădulescu şi câţiva dintre oamenii care răspund la comenzile sale, din CJV, refuză să respecte legea. Oficial, conform legii, le-am cerut să îmi comunice lista cu toţi consilierii angajaţi din 2016 până în prezent, inclusiv salariile şi cu ce se ocupă aceştia. Mi s-a răspuns că sunt date protejate. Nu sunt protejate, având în vedere că angajaţii la care ne referim sunt folosiţi în interes politic, personal, de partid… Sunt date de interes public şi trebuie să primesc răspunsurile solicitate. Şefii CJV nu au curaj să răspundă, să fie transparenţi, pentru că este de-a dreptul şocant ceea ce au făcut. Veţi vedea!”, a conchis deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. (va urma)