Acasă Fotbal ”Aveți grijă de voi!” Editorialistul ziarului Arena Vâlceană, fostul primar din Șirineasa,...

”Aveți grijă de voi!” Editorialistul ziarului Arena Vâlceană, fostul primar din Șirineasa, profesor de matematică, fost vicepreședinte al AJF, Dan Săraru, a plecat într-o lume mai bună

5624
0

Un mesaj venit dinspre Șirineasa în seara zilei de vineri, 9 iunie, a șocat lumea fotbalului vâlcean, cadrele didactice și pe mulți dintre cei implicați în administrația publică locală. Fostul primar din Șirineasa, editorialistul ziarului Arena Vâlceană, profesorul de matematică Dan Cătălin Săraru, s-a stins din viață. Ar fi suferit un infarct, în timp ce se afla la casa părintească, din Șirineasa.

Joi seara am vorbit cu dumnealui. Îmi spunea că ne auzim luni, la ora când trebuia să ne trimită editorialul pentru colțul alocat în ziarul de marți, din pagina 2, în care aborda teme de actualitate din fotbalul național, internațional și chiar județean. Toți microbiștii așteptau părerea / colțul specialistului, mai ales că ratase ediția de marți, în care putea vorbi despre revenirea echipei de suflet, Dinamo, pe prima scenă fotbalistică a țării. Era unul dintre cei mai mari susținători ai ”câinilor”. A fost și motivul pentru care am devenit, la un moment dat, ”unfriend”, (doar) pe rețelele de socializare, după o glumă la adresa alb-roșiilor. Fotbalul i-a adus multe satisfacții, dar și neplăceri, chiar de natură medicală. Era cunoscut, pe vremuri, drept cel mai implicat și împătimit primar din județ și poate din regiune. Respira fotbal, sportul-rege era poate pe același loc cu familia. Joi mi-a spus că merge la un banchet al elevilor dumnealui, din Muereasca, de sfârșit de clasa a VIII-a. A și postat poze de acolo și un mesaj care a prevestit, parcă, ceva: ”Un sfârșit, un nou început”. A fost un sfârșit care a produs multă întristare și suspin. Se afla într-o perioadă fericită a vieții, împlinit mai ales pe plan familial. Băieții săi, Leo și Ionuț Săraru, joacă pentru clubul fanion al municipiului Rm. Vâlcea, SCM, iar fiul cel mare l-a făcut de puțin timp și bunic (de băiețel).

Sâmbătă, Dan Cătălin Săraru era așteptat în Zăvoi pentru a asista la festivitatea de premiere a campioanei Ligii a IV-a și câștigătoarea Cupei României, obiective la care și-au adus aportul ambii băieți. Ulterior, cu siguranță ar fi fost prezent la dubla manșă de baraj pentru promovarea în Liga a III-a dintre SCM și Rapid Buzescu. În urmă cu câțiva ani, am sărbătorit împreună, la Cetate, promovarea CS Șirineasa în cel de-al treilea eșalon. Și atunci fiii săi au fost pe teren.

Cuvintele sunt de prisos acum și poate prea puține… Dumnezeu să-l așeze de-a drepta sa! Multă putere familiei îndurerate! Regrete eterne!

Vă prezentăm și o scurtă biografie despre ce a reprezentat Dan Cătălin Săraru în viața publică (și nu numai) vâlceană:

”S-a născut în Rm. Vâlcea, pe 6 martie 1961. Părinții au fost învățători. A absolvit liceul de matematică «Nicolae Bălcescu. În vara anului 1979 a fost admis la Facultatea de Matematică a Universității Timișoara, pe care a absolvit-o cu media 10. În urma repartiției, în anul 1984 a ajuns profesor de matematică la Făgăraș. În 1989 s-a căsătorit cu Elena-Calonfira (Coca), învățătoare la aceeași școală unde preda matematică. Împreună au doi copii, Ioan Cătălin și Leonard-Constantin Săraru (ambii fotbaliști; Leo a urmat și cariera părinților, fiind cadru didactic). Timp de 15 ani, începând cu anul 2000, a fost primar al comunei Șirineasa. A înființat echipa de fotbal din Cernișoara, apoi și pe cea din Șirineasa. A fost director sportiv la clubul de fotbal Damila Măciuca, care a activat în Liga a II-a, membru marcant al PNL începând cu anul 1992, ulterior vicepreședinte al PNL Vâlcea. A îndeplinit și funcția de vicepreședinte al Asociației Județene de Fotbal Vâlcea. Ca și pasiuni a avut: sportul, în general, fotbalul, în special, muzica, literatura, istoria, politica și ziaristica”. Sâmbătă, tribuna va fi mai goală în Zăvoi, la decernarea titlului Ligii a IV-a. Este zi de doilu, din păcate!

O viață, în doar câteva cuvinte… Rămas bun!

”Aveți grijă de voi!”, v-ar fi transmis, în încheiere, Dan Cătălin Săraru.