Acasă Alte sporturi Augustin Dumitrescu, ”doctorul” din sala de forță a SCM-ului, care pune pe...

Augustin Dumitrescu, ”doctorul” din sala de forță a SCM-ului, care pune pe picioare sportivii și la care apelează chiar și medicii

757
0

Când spui performanță, la Vâlcea, te gândești automat și la Augustin Dumitrescu. Acesta și soția lui, Flori, au practicat culturismul timp de câteva decenii, obținând rezultate notabile. Deși nu mai sunt la prima tinerețe, și acum își petrec cea mai mare parte a timpului în sala de forță. Ar putea oricând să dea clasă la competiții de anvergură unor sportivi aflați în floarea vârstei, însă s-au oprit din concurat. Menirea lor e alta. Și-au descoperit-o în timp, în special Augustin Dumitrescu (65 de ani). Are un har și a încercat să-l pună în beneficiul oamenilor. A devenit ”doctorul” din sala de forță a SCM-ului, de la stadionul din Zăvoi, la care apelează chiar și medicii, când au probleme de natură osoasă, musculară. A recuperat zeci, poate sute de sportivi de-a lungul celor patru decenii de activitate, profesori, judecători, polițiști și toate categoriile. A ajutat tinerii cu perspective pentru performanță să nu ajungă la cuțit, pe alții i-a sprijinit să se recupereze după intervențiile chirurgicale pe care le-au suferit, fie că a fost vorba despre rupturi de ligamente, menisc, alte afecțiuni la nivelul genunchiului, rupturi musculare, fracturi, hernii, afecțiuni osoase, ale coloanei vertebrale, deformări ale coloanei. Handbaliste, fotbaliști, culturiști, boxeuri, apelează cu încredere la serviciile sale, pentru recuperare sau îmbunătățirea condiției fizice, alții pentru un fizic de invidiat, întreținere pentru toate vârstele.

A avut rezultate și acolo unde anumiți preparatori fizici au dat greș. A ajutat chiar și mulți dintre tinerii care aveau nevoie de rezultate bune la testele fizice pentru a fi admiși la Academia de Poliție, ori la Jandarmi, în Armată. A primit, în schimb, recunoștința lor și garanția că face bine.

În ultimele săptămâni, patru fotbaliști de la echipa de Liga a IV-a SCM Rm. Vâlcea, aflată în lupta pentru câștigarea titlului județean, au trecut prin mâinile sale. Ionuț Lazăr, Leo Săraru, Ionuț Săraru și George Neacșu au acuzat probleme medicale. Augustin Dumitrescu le-a stabilit un program și i-a ajutat să revină în circuit. Toți au fost sâmbătă pe teren, în derby-ul cu Sparta. George Neacșu a intrat și a și marcat, în minutul 95, golul egalizator al grupării din Zăvoi. Neacșu s-a accidentat în partida cu Vlădești. I s-a umflat genunchiul și s-a temut pentru ceva mai grav. A lucrat, alături de ceilalți colegi, în sala de forță suplimentar, sub îndrumarea lui Augustin Dumitrescu, și astfel s-a pus pe picioare. Pentru toți cei care au nevoie de un profesionist în domeniu, Augustin Dumitrescu poate fi găsit zilnic la sala de forță a SCM-ului, din cadrul stadionului Municipal. Și nu uitați: ”Mușchii, nu contează în cât timp îi faci, ci cât timp îi menții și câte generații influențezi”.