Diverse

AUDI ETO GYOR – OLTCHIM RM. VÂLCEA

Hornyak_Lecusanu_duelRăzboiul Stelelor – Episodul 1

* prima confruntare dintre campioanele României şi Ungariei va avea loc la finele acestei săptămâni, mai precis duminică, 11 aprilie, de la ora 18.15 (ora României) la Gyor

După trei săptămâni de pauză, Liga Campionilor la handbal feminin se reia odată cu disputarea meciurilor din faza semifinalelor. Aşa cum se cunoaşte, în „careul de aşi” al celei mai puternice competiţii inter-cluburi din Europa a ajuns şi echipa Oltchim Rm. Vâlcea. Jucătoarele pregătite de Radu Voina şi Aurelian Roşca vor înfrunta în această fază o cunoştinţă mai veche, formaţia maghiară Audi ETO Gyor. Prima confruntare dintre campioanele României şi Ungariei va avea loc la finele acestei săptămâni, mai precis duminică, 11 aprilie, la Gyor.

Vâlcencele vor să uite repriza nefastă de la Gyor

Pe lângă confruntările numeroase din anii trecuţi, Oltchim Rm. Vâlcea şi Audi ETO Gyor s-au mai duelat de două ori şi în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Aşa cum se cunoaşte, ambele partide care au avut loc în prima fază a grupelor s-au încheiat cu acelaşi scor (26-22), fiecare formaţie fructificându-şi avantajul terenului propriu. Nu trebuie uitat însă că, la returul din Ungaria, Oltchim a avut parte de adevărate clipe de coşmar. Elevele lui Csaba Konkoly au condus la pauză cu 16-8, iar în debutul reprizei secunde au avut chiar şi 9 goluri în plus peste vâlcence (17-8 şi 18-9).

Meciul de la Gyor e condus de arbitri din Franţa

Meciul Audi ETO Gyor – Oltchim Rm. Vâlcea se va disputa duminică, 11 aprilie, de la ora 18.15 (ora României), în Ungaria, şi va fi condus de o brigadă de arbitri din Franţa, formată din Nordine Lazaar şi Laurent Reveret. Fără îndoială, iată că unul dintre principalele motive de teamă ale oficialilor vâlceni (cel legat de arbitraj) s-a risipit odată cu delegarea celor doi francezi, despre care probabil că şi antrenorul campioanei României, Radu Voina (care a activat în campionatul din Hexagon), cunoaşte foarte multe lucruri. La acest meci, delegaţi din partea EHF vor fi germanul Berndt Dugall şi macedoneanul Dragan Nachevski. Suporterii din întreaga ţară vor putea urmări partida în direct pe postul de televiziune Sport.ro.

S-au stabilit şi „fluieraşii” returului din Sala Traian

* partida de la Rm. Vâlcea va fi condusă de nemţii Lars Geipel şi Marcus Helbig

Meciul retur dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi Audi ETO Gyor – programat pentru ziua de duminică, 18 aprilie, tot de la ora 18.15 (ora României) – va fi condus de o brigadă de arbitri din Germania, formată din binecunoscuţii Lars Geipel şi Marcus Helbig, care au oficiat în dese rânduri meciuri ale campioanei României sau ale naţionalei de handbal feminin a ţării noastre. Delegaţi din partea Federaţiei Europene de Handbal vor fi atunci austriacul Klaus Lang şi elveţianul Roland Burgi.

60 RON – biletul de intrare în Sala Traian

Chiar dacă nu s-a jucat încă nici meciul tur, conducerea clubului Oltchim Rm. Vâlcea a stabilit deja preţul biletelor pentru partida retur, care va avea loc duminică, 18 aprilie, în Sala Traian, în ziua în care în Râmnic este programat primul tur de scrutin pentru alegerea unui nou primar. Astfel, pentru a urmări a doua manşă a semifinalei cu Audi ETO Gyor, doritorii vor trebui să scoată din buzunar suma de 60 RON (600.000 lei vechi). Suma nu este deloc exagerată dacă ţinem cont de importanţa unei asemenea confruntări, care poate aduce Oltchim-ului calificarea în premieră în finala Ligii Campionilor.
Iniţial, oficialii grupării vâlcene au dorit ca preţul unui bilet să fie de 70 RON, iar în acesta să fie inclus gratuit şi un tricou al campioanei României, pe care fiecare spectator care îşi cumpăra tichet putea să-l îmbrace apoi în ziua meciului, pentru a crea o atmosferă cât mai apăsătoare pentru adversarele din Ungaria.

Teamă de Anita Gorbicz

* lidera echipei maghiare ar putea apărea pe teren în „dubla” cu Oltchim

Fără îndoială, „asul” pe care probabil antrenorul Csaba Konkoly va încerca să se bazeze în meciurile cu Oltchim Rm. Vâlcea va fi Anita Gorbicz. Dar asta numai în cazul în care valoroasa handbalistă maghiară va fi aptă de joc! Aşa cum se cunoaşte, Gorbicz a avut parte de un sezon 2009-2010 cu totul nefast. Din pricina unei accidentări grave la genunchi, care datează din primăvara anului trecut, unguroaica a ratat în decembrie 2009 şi prezenţa la Campionatul Mondial din China. Gorbicz a revenit pe teren la începutul lui 2010, atunci când a bifat şi meciul retur cu Oltchim (pe care Audi ETO Gyor l-a  câştigat acasă cu 26-22). S-a reaccidentat însă în luna februarie, la meciul cu Bekescsaba din campionatul intern al Ungariei.
Rămâne de văzut acum dacă perioada de refacere a decurs mai bine decât pronosticau doctorii la vremea respectivă (care i-au prezis minim două luni de pauză), astfel încât Anita Gorbicz să poată fi aruncată în luptă în vreunul dintre meciurile pe care Oltchim şi Gyor le vor juca în următoarele zile.

Handbal feminin / Liga Campionilor
Programul semifinalelor – tur:
10/04/2010 Viborg HK – Larvik HK    __-__
11/04/2010 Audi ETO Gyor – Oltchim Rm. Vâlcea  __-__

Programul semifinalelor – retur:
17/04/2010 Larvik HK – Viborg HK    __-__
18/04/2010 Oltchim Rm. Vâlcea – Audi ETO Gyor  __-__

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button