Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Ioan Gavrilescu, despre meciul de la Gyor:

„Învingem, facem egal sau nu pierdem la mai mult de trei goluri”

Dată fiind forma deosebită arătată de Paula Ungureanu, Cristina Neagu & Co. în meciurile din cele două faze ale grupelor (atunci când, de fiecare dată, Oltchim a terminat în frunte), preşedintele echipei vâlcene, Ioan Gavrilescu, este deosebit de încrezător înaintea dublei manşe cu Audi ETO Gyor. 
„Toată lumea zice că suntem 90 la sută calificaţi în finala Ligii Campionilor, pentru că jucăm returul semifinalelor la Rm. Vâlcea. Este într-adevăr un avantaj, dar numai în condiţiile în care în prima manşă nu ne facem de râs. Pentru a avea şanse reale de a accede în ultimul act al competiţiei trebuie ori să învingem la Gyor, ori să facem egal ori, în cel mai rău caz, să pierdem la o diferenţă maximă de trei goluri. O eventuală înfrângere la mai multe goluri va pune în pericol calificarea noastră mai departe. Când afirm acest lucru iau în calcul ultimele întâlniri dintre Oltchim şi Gyor. De fiecare dată noi am câştigat pe teren propriu, ele la fel, iar diferenţa maximă a fost de patru goluri. Cum ambele formaţii sunt de valori sensibil egale, cred că niciuna nu poate obţine un succes la mai mult de patru goluri”, a afirmat Gavrilescu.

Sala Traian, prea mică pentru a găzdui finala Ligii Campionilor

* dacă va ajunge în ultimul act al competiţiei, Oltchim nu va putea juca meciul de pe teren propriu în Râmnic, ci la Bucureşti

Dacă va ajunge în finala Ligii Campionilor, aşa cum şi-a propus la începutului sezonului, Oltchim nu va putea să le ofere vâlcenilor bucuria de a câştiga trofeul în Sala Traian. Din cauza faptului că este mult prea mică din punct de vedere al numărului de spectatori care pot încăpea în tribune şi a satisface astfel pretenţiile oficialilor EHF, Polivalenta vâlceană nu le va găzdui pe campioanele României în ultimul meci din cea mai importantă competiţie inter-cluburi de pe continent. În aceste condiţii, elevele lui Radu Voina vor fi nevoite să joace în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din Bucureşti, care are o capacitate de 5.500 de locuri.
Preşedintele grupării vâlcene, Ioan Gavrilescu, a oferit mai multe amănunte în acest sens. „Nu avem cum să ajungem la o capacitate de 3.000 de locuri în Sala Traian. Am încercat toate variantele posibile, dar nu putem atinge nici măcar 2.800 de locuri, caz în care puteam cere o derogare din partea Federaţiei Europene de Handbal. În aceste condiţii, dacă vom ajunge în finala Ligii Campionilor putem juca numai la Bucureşti, este singura noastră opţiune”, a spus Gavrilescu.
În orice caz, şeful clubului Oltchim şi-a exprimat încrederea că şi Sala „Ioan Kunst Ghermănescu” va fi arhiplină la ora finalei. „Sunt sigur că Sala Polivalentă din Bucureşti se va umple până la refuz dacă ajungem în finală. Oltchim poate strânge fără probleme 5.000 de spectatori, mare parte dintre aceştia urmând a face deplasarea de la Rm. Vâlcea”, a încheiat preşedintele Oltchim-ului.
Aşa cum se cunoaşte, de o problemă similară s-a lovit şi echipa maghiară AUDI ETO Gyor în sezonul trecut al Ligii Campionilor, care a trebuit să dispute meciul retur al finalei cu Viborg HK la Veszprem.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button