AdministratieSocial

Articole vestimentare și masă caldă, pentru copii, la Păușești Otăsău

În comuna Păușești Otăsău, procesul educațional se desfășoară în condiții foarte bune. Autoritățile locale au avut grijă să investească în școli și grădiniță. 211 copii sunt în Păușești. Pentru o parte din ei, primarul Cătălin Avan a avut o surpriză la început de an școlar. 118 elevi din clasa 0 și de la I-IV au primit articole vestimentare. Mai exact, cate un tricou și un hanorac, în baza unei donații primite prin implicarea unei fiice a satului,  revenită în Păușești, din străinătate,  care a dorit să vină cumva în sprijinul comunității din care provine.

„Mulțumim doamnei Anca Văcăroiu pentru donația oferită elevilor de la Școala primară Șerbănești, localitatea Păușești ( 118 tricouri și hanorace). Apreciem acest gest și îi dorim sănătate, împlinire și bucurie! Vă suntem profund recunoscători, în numele elevilor și ne bucurăm de inițiativa dumneavoastră de a beneficia de o stare de sprijin excelentă și o atitudine optimistă!”, a transmis Cătălin Avan, primarul din Păușești, cu privire la bucuria de care au avut parte elevii înaintea unui nou an școlar.

Nu e singura veste bună! Județul Vâlcea a fost inclus în programul-pilot al Ministerului Educației referitor la oferirea unei mese calde școlarilor. Comuna Păușești s-ar afla pe locul 4 într-un clasament al localităților vâlcene care oferă cele mai bune condiții, în cadrul școlilor, pentru implementarea acestui proiect, realizat de IȘJ și astfel va fi una dintre beneficiare. Copiilor din clasele I-IV din Păușești Otasău li se va oferi o masă caldă, în fiecare zi de curs, pe toată durata anului școlar, după ce vor fi realizate toate formalitățile.

Articole Similare

Back to top button