Diverse

Arbitrii vâlceni şi-au reluat pregătirile

* programul din această perioadă cuprinde o şedinţă de pregătire teoretică, plus două antrenamente săptămânal * testările vor avea loc pe 12 şi 14 august

Vacanţa s-a încheiat pentru arbitrii vâlceni. Cei care oficiază pe prima scenă fotbalistică a ţării au scăpat de testarea de vară şi au început deja munca, însă pentru ceilalţi „cavaleri ai fluierului” care arbitrează la nivelul Ligii a II-a, a III-a sau pe plan judeţean greul de-abia acum începe. Arbitrii de lot B au programate testările fizice şi teoretice pe 3 şi 4 august, iar cei de lot C vor participa la cursul de instruire programat de CCA pe 7 şi 8 august. De această dată, arbitrii ce oficiază la nivelul Ligii a III-a vor susţine testele fizice şi testarea teoretică la Vâlcea, preşedintele CCA alegând judeţul nostru drept unul dintre centrele unde vor avea loc cursuri de instruire. Alături de cei vâlceni, vor participa la instruire arbitri şi observatori din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Dolj, Olt şi Gorj.
După ce vor scăpa de emoţii arbitrii de lot C, vor fi supuşi unor noi testări şi „cavalerii fluierului” care oficiază doar pe plan judeţean. CJA Vâlcea a stabilit ca arbitrii din cadrul colegiului Rm. Vâlcea şi cei care fac parte din subcomisiile de la Drăgăşani şi Horezu să se prezinte joi, 12 august, la ora 18.00, pe pista stadionului „Municipal” din Zăvoi, pentru susţinerea testelor fizice. Testarea teoretică va avea loc sâmbătă 14, august, de la ora 10.00. Altfel, pentru ca arbitrii să se prezinte în condiţii optime la probe, Grigore Tomoiagă a sunat adunarea încă de săptămâna trecută. S-au reluat pregătirile, programul următoarei perioade cuprinzând două antrenamente săptămânal şi o şedinţă teoretică. Antrenamentele au loc în fiecare zi de joi (de la ora 17.00) şi duminică (începând cu ora 9.00), pe stadionul CSM, iar şedinţele de pregătire teoretică se desfăşoară în fiecare joi, de la ora 19.00, la Sala Sindicatelor din Rm. Vâlcea.
În altă ordine de idei, CJA Vâlcea îşi doreşte ca în această toamnă să mai formeze o serie de arbitri. În septembrie se vor organiza noi cursuri pentru formarea tinerilor care-şi doresc să împartă legea pe terenurile de fotbal. (L.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button