Acasă Liga Nationala Ana Maria Tănăsie şi Diana Ciucă au debutat la HCM Rm. Vâlcea

Ana Maria Tănăsie şi Diana Ciucă au debutat la HCM Rm. Vâlcea

2333
0

* ambele au evoluat în cea de-a doua repriză a partidei de la Brăila

Victoria fantastică obţinută de HCM Rm. Vâlcea la Brăila este una cu o semnificaţie aparte pentru formaţia noastră. Nu atât datorită faptului că handbalistele antrenate de Aurelian Roşca s-au impus cu un scor net (25-16), ci pentru că în această partidă s-au consemnat şi două debuturi importante în actualul sezon.
Fără îndoială, cel mai aşteptat a fost al extremei stânga Ana Maria Tănăsie. Aceasta a intrat pe teren la pauză şi a evoluat pentru aproape un sfert de oră. Frumoasa jucătoare vâlceană a bifat astfel primul meci pentru HCM, la nouă luni după ce a fost transferată. Aşa cum se cunoaşte, Tănăsie a fost legitimată la finele lunii ianuarie a acestui an, chiar de la Dunărea Brăila, dar a stat pe tuşă până în prezent, deoarece era accidentată.
În perioada când a evoluat pentru HCM Baia Mare (2015-2016), actuala extremă stângă a echipei din Sala Traian a făcut parte din lotul României la turneul final al Campionatului Mondial din Danemarca (2015), unde reprezentativa ţării noastre a cucerit medaliile de bronz.

Mezina lotului este titulara naţionalei de junioare a României

Pe de altă parte, în finalul meciului de duminica trecută, antrenorul Aurelian Roşca a introdus-o pe teren şi pe mezina lotului vâlcean, portarul Diana Ciucă (în vârstă de doar 16 ani). Aceasta a evoluat din minutul 58, de la scorul de 21-14 pentru HCM. Titulara naţionalei României de junioare a avut două intervenţii spectaculoase, dar a şi încasat două goluri, ambele fiind înscrise de pivotul Irina Shutska Burtea (Ucraina).
Diana Ciucă a apărat poarta selecţionatei României, la Trofeul Carpaţi rezervat echipelor naţionale de junioare, care a avut loc în acest an, în perioada 17-19 martie, în Sala Traian, când tricolorele s-au duelat cu Norvegia, Rusia şi Polonia. La finele acelei competiţii, ea a fost declarată „cel mai bun portar al turneului” şi a fost premiată chiar de Steluţa Luca, vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal. (N.C.)