Administratie

Şerban are încredere în discernământul locuitorilor din Popeşti

Campania murdară declanşată de ţărănistul Alin Gheorghe Popescu la Popeşti a atins un nou prag în această săptămână. Contracandidatul lui Constantin Şerban a împrăştiat prin localitate un manifest mincinos, menit a denigra imaginea actualului primar şi tot ce s-a făcut bun în ultimii opt ani în această frumoasă comună vâlceană. Deşi a avut intenţia de a nu mai intra în polemici cu rivalul său, Şerban ne-a oferit totuşi un mesaj, adresat în principal cetăţenilor, în care-a demontat rând pe rând toate afirmaţiile mincinoase făcute de ţărănistul Popescu în tentativa de a pune mâna pe putere la Popeşti.

Stimaţi cetăţeni,
Pe 15 iunie, am încredere că veţi sancţiona prin vot minciunile sfruntate ale ţărănistului Alin Gheorghe Popescu, cel care – în cel mai josnic hal – împroaşcă cu noroi activitatea depusă de mine la primărie în ultimii opt ani. Nu mi-am propus să intru iarăşi în polemici cu acest personaj, dar mă simt dator să ofer câteva răspunsuri la acuzaţiile pe care le-a formulat la adresa mea. În primul rând, vreau să vă spun că nu am crezut vreodată că voi vedea vreun candidat care să umble prin comună cu icoana după el, fără program electoral, cerşind în cel mai mârşav chip voturile cetăţenilor. O mai mare blasfemie la adresa bisericii nici că se putea! Apoi, vreau să repet că pe Alin Gheorghe Popescu nu eu l-am dat afară de la primărie, cererea de concediu, precum şi cea de încetare a activităţii pe care chiar el le-a depus fiind cele mai bune mărturii în acest sens. De altfel, a recunoscut chiar şi public, în mijlocul unui grup de peste 100 de oameni din Popeşti, că a părăsit singur primăria şi că nu eu l-am dat afară. De ce nu spune însă şi ce gafă a făcut atunci când a plecat. A uitat sau s-a făcut că uită să predea sectorul de stare civilă, fapt penal, iar noi am fost nevoiţi să delegăm în lipsă o altă persoană care să se ocupe de acest sector? Cum a plecat de bunăvoie din primărie, în nici un caz nu va fi niciodată reprimit direct la loc pe postul său. Pentru a redeveni secretar va trebui să ia concursul pe care-l vom organiza în cel mai scurt timp după alegeri.
Despre proiectele de care spune că s-a ocupat împreună cu soţia sa este necesar să cunoaşteţi următoarele lucruri: Ion Molea – actualul comisar de la Garda de Mediu, a fost cel care s-a ocupat de proiectul pentru modernizarea şi eficientizarea serviciul administraţiei publice locale, în timp ce de proiectul pentru poduri şi podeţe m-am ocupat chiar eu personal. Am fost responsabilul legal pentru acest proiect, iar doamna Popescu, soţia ţărănistului, era în concediu prenatal în acea perioadă.
Vizavi de cursurile pe care ţărănistul afirmă că le-aş fi abandonat vreau să spun că adevărul este cu totul altul. Am absolvit fără probleme cursul pe care l-am urmat, dar încă nu m-am dus să-mi iau diploma. Şi, dacă vreţi să ştiţi, am terminat cu note mai bune decât secretarul Popescu, pentru că, de felul meu, sunt un tip mai isteţ.
În plus, trebuie să se ştie odată pentru totdeauna că deşi ţărănistul a scris în CV-ul său că a fost jurist la o firmă din Bucureşti, că a condus o echipă formată din 20 de oameni, în realitate nu a fost decât şofer, lucru pe care oamenii din Popeşti îl cunosc.
La Asociaţia de Proprietari Urşi, acolo unde este locatar, tot fostul secretar Popescu a creat probleme, nicidecum eu. Este elocvent în acest sens faptul că la fiecare şedinţă a Consiliului Local era certat pentru faptul că nu e în stare să facă o asociaţie.
Cred că la Popeşti am rezolvat cel mai bine cererile de drept funciar. Am avut peste 140 de persoane şi toţi au fost mulţumiţi. Toate cererile au fost soluţionate favorabil, nu mai există nici o problemă. Secretarul Popescu nu a făcut nimic, deşi a luat sporuri pentru acest lucru. Lumea ştie însă bine cât s-a implicat ţărănistul în această problemă.
Nu am calomniat niciodată pe nimeni, şi implicit nici pe Ilorian Păunoiu. Eu de felul meu nu folosesc injurii.
Nu am fost niciodată în situaţia de a fi suspendat din funcţie. În schimb însă, el s-a aflat în pericolul de a fi dat afară! De ce nu spune că în noiembrie anul trecut subprefectul Mircea Nadolu şi jurista Mironela Tudora au venit special la Popeşti pentru a-l suspenda din funcţia de secretar, din cauza faptului că acesta nu-şi îndeplinea întocmai atribuţiunile de serviciu? În calitate de secretar avea obligaţia ca toate hotărârile şi dispoziţiile Consiliului Local să fie trimise şi avizate de către Prefectura Vâlcea, lucru care – timp de aproape un an – nu s-a întâmplat. A fost iresponsabil în domeniul său, nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu, oare cum va fi de îl veţi alege primar?
Cât priveşte dezvăluirile sale incendiare pe care promite că le va face după ce va fi ales primar, vreau să precizez un singur lucru. Dacă tot vrea şi anunţă pe toată lumea că va face dezvăluiri incendiare cu privire la persoana mea după ce va fi ales primar, mă întreb de ce nu le face acum. Şi tot eu vă răspund: pentru că nu are cu ce, pentru că tot ceea ce a răspândit prin sat sunt numai minciuni cu care vrea să pună mâna pe putere! În fond, putea să facă dezvăluiri, acum, după ce a plecat din primărie, pentru că nu mai avea obligaţia să păstreze secretele de serviciu.

Ludovic Orban – pe urmele lui Tăriceanu la Popeşti
Datorită faptului că Tăriceanu s-a simţit bine la Popeşti, lucru care l-a făcut să promită că se va ocupa personal de finanţarea a 10 kilometri de uliţe săteşti, premierul şi-a trimis în această săptămână un secondat de nădejde în comuna primarului Şerban. Astfel, pe urmele lui Tăriceanu a ajuns la Popeşti şi liberalul Ludovic Orban. Vizita acestuia la Popeşti a adunat peste 100 de persoane. Primarul Şerban a prezentat invitatului şi oamenilor care-au ţinut să-l întâmpine pe Orban realizările din mandatul său. De partea cealaltă, Orban a readus în discuţie sprijinul pentru Şerban.

Şi Cîlea îl susţine pe Şerban
În cursa pentru obţinerea unui nou mandat de primar la Popeşti, Constantin Şerban beneficiază şi de spijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea. Zilele trecute acesta şi-a exprimat mulţumirea faţă de cele realizate de primarul liberal la Popeşti. Acest lucru contrazice zvonurile lansate de adversarul lui Şerban care s-a lăudat că va avea o relaţie mult mai bună cu liderul PSD decât actualul primar.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button