Liga V

CRONICI – Liga a V-a – Seria I

AS Mihăeşti – Genesis Brezoi 8-0 (1-0)
Cine-i mai opreşte?

Victoriile categorice ale băieţilor de la AS Mihăeşti nu mai sunt o surpriză pentru nimeni. Demult nu se mai pune problema învingătoarei în meciurile jucate de elevii lui Ion Lazăr, ci doar a scorului, a diferenţei la care vor câştiga. Ne aşteptam totuşi să intervină o oarecare relaxare în rândul echipei după ce s-a stabilit şi matematic că AS Mihăeşti este noua campioană a seriei I de la „Onoare” şi viitoare divizionară D. Însă primarul Nicolae Stănică a ştiut cum să-şi ţină băieţii „în priză”.

Chiar dacă în clasament nu mai are nici o importanţă, pentru ei contează fiecare victorie. Trei puncte câştigate aduc câte 500 de mii de lei vechi pentru fiecare dintre jucători, însemnând prima de victorie oferită de conducere. De menţionat că egalul nu se premiază. Aşadar, au pentru ce juca. Genesis Brezoi, adversara din această rundă a mihăeştenilor, a crezut că poate obţine un rezultat bun în faţa liderului, dar s-a înşelat. „Mara” şi compania nu i-au lăsat nici o şansă. Alin Stănică a deschis o nouă serie de goluri a echipei sale încă din primele minute. A fost singura reuşită a primei reprize, gazdele întrecându-se în ratări. Una chiar de la 11 metri. A încercat să-şi treacă numele pe lista marcatorilor şi portarul Cârstoiu, însă a trimis de la punctul cu var în bara porţii adverse. În partea secundă jucătorii echipei campioane au fost mai precişi. Rădulescu, portarul de rezervă, folosit ca atacant în acest meci, a marcat şi el, fiind completat de băiatul primarului Cătălin Stănică, de Ciochină, Olaru, Preoteasa şi Dumitraşcu, ce a perforat de două ori poarta brezoiană. S-a consemnat scorul de 8-0 în favoarea celor de la AS Mihăeşti la capătul unui meci în care oaspeţii n-au făcut altceva decât să se apere, fără a pune vreo problemă porţii adverse. Victoria en-fanfare a echipei sale a fost răsplătită pe măsură de edilul din Mihăeşti. Datorită performanţei realizate, de a fi câştigat la pas campionatul, elevii lui Lazăr sunt acum cu primele la zi.

FCO Brezoi – Posada Perişani 3-1
Oaspeţii, supăraţi pentru lipsa de fairplay a brezoienilor

Partida de la Brezoi dintre gruparea orăşenească şi Posada Perişani era văzută ca una importantă ce conta oarecum pentru stabilirea supremaţiei în nordul judeţului. Se pare că nu au gândit aşa oaspeţii. O parte din jucători de bază ai echipei au lipsit, astfel că a fost nevoie de improvizaţii, inclusiv pentru postul de portar. De-abia s-au strâns pentru a face deplasarea la Brezoi. În aceste condiţii nici pretenţiile nu putea fi prea mari. Căpătan şi compania s-au resemnat din start cu ideea că pleacă din postura de out-sideri şi că le va fi destul de greu să se impună la Brezoi. Gazdele nu le-au acordat nici o şansă în prima repriză pe care-au câştigat-o cu scorul de 2-0. În partea secundă băieţii de la Posada au ieşit mai mult la joc, experimentatul Florin Căpătan, „colonelul”, cum îl alintă prietenii, reuşind prin minutul 65 să readucă speranţa în tabăra oaspeţilor. A marcat golul de 2-1, însă reuşita sa n-a contat prea mult în economia jocului. Imediat după ce Căpătan a înscris, un junior a scăpat singur cu portarul, dar n-a reuşit să valorifice ocazia şi astfel să restabilească egalitatea. Gazdele au avut emoţii că ar putea obţine doar un punct de la acest meci până spre final. În minutele de prelungire au făcut un gest care le-a asigurat cele trei puncte, însă lipsit de sportivitate. Un jucător brezoian se accidentase şi oaspeţii au considerat că este normal să trimită mingea în afara terenului. Se aşteptau ca la reluare gestul să le fie răsplătit şi gazdele să le ofere posesia. Numai că, surpriză (!), brezoienii au continuat jocul şi au marcat pentru 3-1, lăsându-i spectatori pe jucătorii Posadei. Băieţii de la Perişani n-au bătut totuşi prea mult monedă pe acest lucru, însă au rămas dezamăgiţi de lipsa de fairplay a gazdelor.

Viitorul Călimăneşti – Dinamo Rm. Vâlcea 4-1
„Am jucat bine, dar am pierdut”
• Marian Leţa, mulţumit de evoluţia jucătorilor săi, dar nu şi de rezultat

Deşi formată în majoritate din jucători care nu au o prea mare experienţă la nivelul fotbalului organizat, Dinamo Rm. Vâlcea, gruparea lui Raul Cârstoiu, antrenată de Marian Leţa, a reuşit totuşi să devină o echipă de temut în seria I. Situaţi în prima jumătate a clasamentului, dinamoviştii au devansat grupări cu tradiţie în fotbalul judeţean, precum Lotru Voineasa, Unirea Tricolorul Goleşti sau Genesis Lotru Brezoi. Ar fi putut ocupa chiar o poziţie mai bună, însă nu tot timpul le merge bine. Nici acum, în runda de duminică, n-au prins o zi prea bună. Au jucat la Călimăneşti, cu Viitorul, o echipă cu care se luptă pentru locul 8. Ambiţia gazdelor de a se impune pe teren propriu a făcut ca la un moment dat Dinamo să se vadă condusă cu scorul de 3-0. Asta după o primă repriză bună, în care gazdele nu reuşiseră să marcheze decât o singură dată. „Au jucat bine băieţii, dar am pierdut. Au fost câteva greşeli de arbitraj, însă nu pot spune că m-au furat. Au greşit din prostie. Golul al doilea l-am primit în urma unei faze la care asistentul ridicase fanionul pentru off-side. Centralul nu l-a văzut, asistentul a lăsat fanionul jos şi aşa am luat gol. Apoi, la 2-0, scapă ai mei doi contra unul şi asistentul ridică nejustificat off-side. Asta e! Au greşit, dar nu pot fi supărat pe ei pentru că n-au făcut-o intenţionat”, ne-a spus Leţa, antrenorul dinamoviştilor. La 3-0 au reuşit şi elevii săi să marcheze o dată, însă nu a durat mult până s-a refăcut diferenţa, oaspeţii pierzând astfel cu scorul de 4-1, un rezultat care-i menţine totuşi pe locul 8, la un punct în faţa Viitorului din Călimăneşti.

Foresta Malaia – Oltul Dăeşti 4-3
Trupa lui Zguroiu nu s-a putut impune la Malaia

Partida de la Malaia, cu Foresta, formaţie nu demult apărută în peisajul fotbalistic judeţean, era una fără importanţă pentru gruparea lui Dan Zguroiu, Oltul Dăeşti. Tocmai de aceea dăeştenii au luat chiar în calcul ideea de a nu se prezenta la meci. S-au gândit, totuşi, mai bine şi până la urmă şi-au făcut datoria şi s-a prezentat pentru disputa cu Foresta. La început totul a părut simplu. Chiar dacă acest meci era oricum câştigat de dăeşteni, ei au încercat să se impună şi pe teren. Superioritatea dată de poziţia din clasament s-a reflectat şi acolo. Oaspeţii, în speţă băieţii de la Oltul Dăeşti au marcat de trei ori fără să primească vreun gol. La 3-0 meciul părea încheiat, numai că gazdele n-au renunţat la luptă şi au continuat să spere că pot întoarce rezultatul. S-a şi întâmplat! De la 3-0 pentru Oltul Dăeşti, s-a ajuns la 4-3 în favoarea Forestei Malaia care, astfel, şi-a mai trecut în cont o victorie, de această dată una importantă, cu o echipă din prima jumătate a clasamentului seriei I de la „Onoare”. De fapt, în urma acestui meci ambele echipe vor primi câte trei puncte.

Conexin Runcu – Unirea Tricolorul Goleşti 5-4
Goleştenii n-au reuşit să-şi ia revanşa, dar nici nu s-a mai făcut de râs

Partida de la Budeşti dintre Conexin Runcu şi Unirea Tricolorul Goleşti nu avea, aparent, nici o miză. Conta doar în ideea că Topologul Galicea şi FC Budeşti ar fi pierdut în această rundă. Astfel, cu o victorie în faţa goleştenilor, Puiu Niţulescu şi compania ar fi trecut pe locul 2. Numai că lucrurile nu s-au aranjat aşa cum s-ar fi aşteptat gruparea lui Anghelescu. Conexin a reuşit să câştige, dar în clasament nu s-a schimbat mare lucru. În plus, n-a avut parte nici de un meci uşor cu UTG, aşa cum si-ar fi dorit. Goleştenii şi-au dorit o revanşă pentru a răzbuna eşecul din turul campionatului, însă nu îndeajuns de mult. După cum s-au desfăşurat primele minute ne aşteptam să asistăm la un nou record negativ înregistrat de goleşteni. Nici nu fluierase bine centralul Popescu începutul meciului că şi-a notat deja primul gol. Juniorul Chelcioiu a surprins apărarea oaspete, ieşită greşit la off-side, şi a marcat pentru 1-0 în favoarea celor de la Conexin. La puţin timp după această reuşită, Sorin Constantin, un fost jucător al formaţiei din Goleşti, a dus scorul la 2-0, în urma unei faze la care oaspeţii au cerut din nou off-side. Dată fiind desfăşurarea jocului, golul de 3-0 marcat de acelaşi Chelcioiu a venit firesc. Deja obiectivul goleştenilor, la acest scor, se schimbase. Nu-şi mai doreau neapărat victoria, ci doar să piardă la o diferenţă mai mică. Nu s-ar fi gândit că meciul s-ar putea echilibra. Şutul lui Sima puţin peste transversală din minutul 40 a fost primul semn că totuşi soarta partidei nu fusese decisă. A urmat o şansă de 4-0 ratată de Opriţa, după care a venit şi reuşita lui Sorin Nicolae, alias „Vierme”, ce a contat pentru scorul de 3-1, rezultat consemnat şi la pauză. Partea secundă a fost la fel de spectaculoasă. S-a jucat ca în curtea şcolii, cu greşeli de ambele părţi, dar şi goluri frumoase care au menţinut suspansul până la final. A ratat Opriţa de la gazde, Nicolae şi Banu de la UTG. În minutul 65, însă, Sorin Constantin şi-a trecut în cont dubla, marcând pentru 4-1 pentru Conexin, după o pătrundere pe flancul drept finalizată cu un şut la vinclu. Banu a redus din diferenţă şi deja tindea să devină omul meciului. A înscris apoi din nou, pentru 4-3, după un şut superb, ce a lovit mai întâi transversala, astfel că trupa lui Pantelică Anghelescu a trebuit să treacă prin emoţii pe final. Meciul părea a se fi încheiat după golul de 5-3 marcat din lovitură liberă de Belu. Banu, însă, şi-a dorit să-i mai ţină în suspans pe cei de la Conexin şi a marcat din nou, pentru 5-4, după o frumoasă fază la care şi-au adus contribuţia Sima şi Ghinea. S-a terminat bine până la urmă pentru Conexin care aşteaptă ultimele meciuri pentru a afla dacă va încheia sezonul pe locul 2 sau măcar pe podiumul clasamentului.

FC Lăpuşata – FC Budeşti 2-5
Deznodământ aşteptat la Blidari

Jucătorii de la FC Lăpuşata au noroc că Forestierul II Băbeni s-a retras din campionat. Altfel ar fi trebuit să stea cu „lanterna în mână” tot timpul. S-ar situa pe ultima poziţie din clasamentul seriei I. Îi mai consolează totuşi faptul că au primit o penalizare de două puncte şi de aceea aveau doar 13 puncte în clasament înaintea etapei de duminică, 8 iunie. Ar fi putut fi clasaţi înaintea Forestei Malaia, o echipă intrată în competiţie pe parcurs care a reuşit să acumuleze mai multe puncte decât FC Lăpuşata într-un timp scurt. În 13 etape a reuşit să o depăşească pe FC Lăpuşata care a disputat, fără runda recent încheiată, 29 de meciuri. Însă, oricum ar fi fost, tot pe locul 17 rămânea gruparea cu nume de rezonanţă în fotbalul judeţean. Asta pentru că în runda recent încheiată Foresta Malaia a câştigat, în timp ce FC Lăpuşata a pierdut pe teren propriu în faţa grupării lui Marian Sucea, FC Budeşti. De altfel, nici nu era de aşteptat un alt rezultat. Budeştenii îşi doresc locul 2, sunt situaţi pe această poziţie şi nu puteau să rateze obiectivul tocmai în urma unui meci cu FC Lăpuşata. Profitând şi de faptul că gazdele abia s-au strâns pentru a fi în efectiv complet, au forţat pentru a rezolva meciul încă din prima repriză. Antonescu, Nicu Anton şi Iboleanu au marcat în primele minute ale partidei, însă băieţii de la Goleşti care joacă pentru FC Lăpuşata le-au stricat pronosticul. Au marcat din penalti pentru scorul de 3-1. Totuşi, până la pauză, diferenţa avea să se refacă. Găselniţa celor din Budeşti, fostul portar reprofilat, Marius Nedeluş, a marcat din nou pentru echipa sa, stabilind scorul pauzei, de 4-1 în favoarea oaspeţilor. În partea secundă a mai marcat Croitoru pentru budeşteni, însă şi gazdele au replicat, astfel că repriza s-a încheiat cu scorul de 1-1 şi 5-2 la general în favoarea grupării lui Marian Sucea. Pentru FC Budeşti mai urmează două meciuri în urma cărora s-ar putea păstra pe locul 2, iar apoi pregătirea pentru un nou sezon în care obiectivul să fie ceva mai îndrăzneţ. De partea cealaltă, băieţii de la FC Lăpuşata este posibil să fie nevoiţi să-şi caute alte formaţii pentru a mai putea juca. Nu este exclus ca Dan Mazilu să-şi dorească să schimbe denumirea echipei Dinamo Horezu în FC Lăpuşata şi să evolueze sub această titulatură în Liga a IV-a. (L.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button