Acasă Administratie La Grădiştea, primarul Ilie Boiangiu îşi onorează promisiunile făcute cetăţenilor

La Grădiştea, primarul Ilie Boiangiu îşi onorează promisiunile făcute cetăţenilor

132
0

Deşi s-a declarat nemulţumit de bugetul primit de la Consiliul Judeţean, mult mai mic în comparaţie cu anii precedenţi, primarul comunei Grădiştea, Ilie Boiangiu, ne-a declarat că nu se pune problema ca lucrările care au fost deja demarate să nu fie duse la bun sfârşit. „Încercăm să ne descurcăm şi aşa, promisiunile trebuie onorate”, a afirmat edilul din Grădiştea. „Am făcut deja studiul de fezabilitate pentru lucrările de canalizare, pentru asfaltarea drumurilor şi pentru modernizarea terenului de sport, care vor costa în total 2,5 miliarde de lei vechi. Ne-am consultat cu toţi locuitorii comunei asupra proiectului de canalizare şi nu am avut nici un refuz: toţi au căzut de acord asupra acestei probleme. Tariful de racordare la canalizare se ridică la suma de 110 lei pentru fiecare casă. Problema alimentării cu apă curentă a fost rezolvată încă din anul 2006, iar lucrarea de canalizare era absolut necesară”, a mai precizat Ilie Boiangiu.

Primarul din Grădiştea ne-a informat în continuare că între proiectele deja finalizate se numără şi cel legat de iluminatul public: „Am amplasat recent încă 215 lămpi pe drumurile din trei sate care erau mai izolate: Străchineşti, Tulburea şi Valea Grădiştei. În total, în comună au fost amplasate un număr de 350 de lămpi. Astfel, am rezolvat integral problema iluminatului public”. În opinia lui Ilie Boiangiu, printre lucrările de maximă importanţă se află şi repararea Drumului Judeţean 676. „Aşteptăm fondurile promise pentru a repara acest drum ce face legătură între comunele Grădiştea şi Roşiile. DJ 676 are o lungime totală de 15 kilometri, dintre care până acum au fost asfaltaţi doar vreo 2 km. Restul drumului arată jalnic. Chiar la ultima teleconferinţă a Consiliului Judeţean am susţinut ca banii să fie alocaţi cât mai repede”, a declarat primarul din Grădiştea.

Licitaţie pentru concesionarea serviciului public de salubrizare

În această primăvară, primăria Grădiştea va scoate la licitaţie concesionarea serviciul public de salubrizare. Procurarea caietelor de sarcini se poate face până cel târziu pe 12 aprilie, licitaţia urmând a avea loc două zile mai târziu, pe 14 aprilie. Din spusele primarului Ilie Boiangiu, până acum, doar firma Urban a cumpărat caietul de sarcini. Mai multe relaţii legate de înscrierea la licitaţie şi de procurarea caietului de sarcini se pot obţine la telefonul 0250/ 867.009.
Lucian CORNECI