Liga II

CSM îsi prezinta achizitiile

CSM îşi prezintă achiziţiile

Precum un club ce se respectă, CSM Rm. Vâlcea va realiza o premieră în această săptămână în fotbalul din judeţul nostru. Preluând exemplul unor grupări din prima ligă, oficialii grupării din Zăvoi pun la punct o prezentarea oficială a celor trei achiziţii pe care le-au făcut la începutul anului: Cătălin Lazăr, George Pena şi Vasile Dicher. Preşedintele Alin Trandafir ne-a anunţat că acest eveniment va avea loc după meciurile amicale cu Armata Craiova şi Pandurii Tg. Jiu, la finele săptămânii, joi sau vineri, cel mai probabil la stadionul „Municipal”, bineînţeles în prezenţa reprezentanţilor mass-mediei locale şi nu numai.

Cagnea, spre Caracal? 

Oficialii clubului vâlcean au dezvăluit că Adrian Cagnea, juniorul adus vara trecută de la Craiova, se află în probe la FC Caracal, echipă ce face parte din aceeaşi serie cu CSM-ul, care ne-a şi administrat de altfel singura înfrângere din deplasare în turul campionatului. În cazul în care Cagnea îi va plăcea lui Nae Ungureanu, tehnicianul caracalenilor, şi va fi păstrat în lotul pentru retur de acesta, gruparea din Zăvoi va fi nevoită să aducă în locul său un alt junior.

Cum Ionuţ Leca încă nu a venit la Vâlcea să semneze cu CSM, iar vârful de atac de la Forex Braşov, Daniel Anghel, a semnat cu concitadina FC Braşov, acum, conducătorii formaţiei noastre caută şi alte „piste” pentru a mai aduce jucători noi şi valoroşi în Zăvoi. În planurile antrenorului Adrian Furnică, enunţate încă de la întoarcerea la Rm. Vâlcea după vacanţa de iarnă era trecută şi achiziţionarea unui mijlocaş central cu experienţă. În acest sens, oficialii vâlceni tatonează în continuare terenul, dar au şi găsit deja o variantă optimă: Constantin Nica, un mijlocaş de 29 de ani, liber de contract, trecut şi prin Divizia A, atunci când a evoluat pentru CSM Reşiţa. Fotbalistul vizat de CSM se află însă după o perioadă lungă de inactivitate, de aproximativ un an, datorată unei accidentări nefericite, aşa că nici vâlcenii nu se prea grăbesc „să pună mâna pe el”.

Ultima soluţie pentru îndeplinirea întocmai a dorinţelor lui Furnică ar fi aducerea unui jucător de la Pandurii Tg. Jiu, „mutare” care s-ar putea face destul de lejer, prin intermediul acţionarului Marin Condescu, adus alături de CSM în toamna trecută. Aşa cum se cunoaşte, Condescu este şi preşedintele echipei gorjene din prima ligă fotbalistică a ţării, iar până acum le-a înaintat  vâlcenilor o listă cu câteva nume de jucători pe care antrenorul de la Pandurii, Viorel Hizo, nu mai contează în returul campionatului, însă nici unul nu a fost acceptat.

După două decenii, din nou „afară”!

Faptul că la CSM Rm. Vâlcea toate lucrurile merg într-un sens pozitiv nu mai este deloc o noutate. Dovadă stă în primul rând seriozitatea cu care conducătorii clubului tratează fiecare  problemă în parte. Sub supravegherea atentă a organelor locale, echipa de fotbal a redevenit ceea ce a fost Chimia Rm. Vâlcea pe vremuri: un club puternic şi bine organizat din toate punctele de vedere. Şi pentru a observa cât mai bine profesionalismul cu care se lucrează acum la CSM trebuie doar să ne referim la preconizata partidă amicală cu Steaua (despre care unii – mai cârcotaşi din fire – încă mai spun că nu cred că va veni să joace la Rm. Vâlcea, chiar cu câteva zile înainte de a-i înfrunta pe olandezii de la Heerenveen în Cupa UEFA) sau de stagiul de pregătire de la Salonic, din Grecia, programat în a doua decadă a lunii februarie. Se ştie bine că de două decenii o echipă de fotbal de seniori din Vâlcea nu a mai trecut graniţa ţării pentru a efectua un cantonament peste hotare. „Ultima oară s-a întâmplat acest lucru în 1986, chiar în anul în care am retrogradat, iar atunci Chimia a efectuat un stagiu de pregătire tot în Grecia, dar în legendarul oraş Marathon”, şi-a amintit Constantin Ariciu, care era pe vremea aceea preşedinte al clubului vâlcean. Să sperăm că lucrurile vor evolua altfel acum, într-o cu totul altă direcţie, de data aceasta de bun augur: dacă atunci Chimia a retrogradat, acum CSM-ul să promoveze! 
 
Stagiul de la Govora, peste cel de la Călimăneşti

Comparând cele două cantonamente, anume cel de anul trecut, de la Călimăneşti, cu cel de acum, de la Govora, antrenorul CSM-ului, Adrian Furnică, este de părere că în iarna aceasta jucătorii au beneficiat de condiţii superioare. „Eu zic că stagiul de pregătire de acum, de la Govora, a fost mult mai bun, pentru că am avut totul la dispoziţie. De data aceasta am beneficiat şi de posibilitatea de a alerga pe nişte trasee excelente, am avut şi zăpadă, care pe noi, antrenorii, ne ajută foarte mult în perioada asta, pentru a-i putea pregăti mai uşor pe jucători. Pentru că una e să alergi pe zăpadă şi alta să alergi pe pistă sau pe teren tare. Am avut la dispoziţie acolo mese şi cazare foarte bune, partea de refacerea a fost de asemenea excelentă, am intrat şi-n sala de forţă, aşadar toate condiţiile pentru a ne desfăşura activitatea cum e cel mai bine”, a mărturisit Furnică.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button