Liga II

Ce fac adversarele CSM-ului

Ce fac adversarele CSM-ului

 

Interviu cu preeşedintele clubului Dacia Mioveni, Ion Ţuţală

 Ca unul care cunosc foarte bine echipa Dacia Mioveni şi vă asigur, stimaţi cititori, că este una dintre cele mai mature şi omogene din toata Divizia B, eu nu pot să-mi explic, totuşi, rezultatele din tur ale acestei echipe cu trei dintre candidatele la promovare. Iată-le, în ordine cronologică: 1-1 la Urziceni, după 1-0 pentru Dacia; 1-0 la Ploieşti, 0-1 la Craiova, după un autogol al portarului (asta e părerea mea!), precedat de o ratare de unu la unu cu portarul gazdelor!? 

* Domnule preşedinte vă mulţumesc că aţi acceptat să acordaţi acest interviu pentru ARENA, publicaţia de sport a judeţului Vâlcea. Ştiu că aveţi o carieră profesională  extrem de interesantă. Povestiţi-ne-o, pe scurt.

– După terminarea liceului, în  iunie 1979, m-am angajat la Uzina de Autoturisme Colibaşi, deţinând, până în 2000, mai multe funcţii, inclusiv pe cea de şef al magazinului de piese schimb Dacia din Mioveni. Din  1996 sunt licenţiat al  Facultăţii de Drept „Titu Maiorescu” din Bucureşti. În anul 2000, împreună cu câţiva inimoşi întreprinzători particulari din oraş, am hotărât înfiinţarea unei echipe de fotbal denumita A.S. 2000 Mioveni care, în 2001, a fuzionat cu Dacia Piteşti (echipă ce n-a mai avut susţinere din partea francezilor care au cumpărat Uzina), luând fiinţă A.S. Dacia Mioveni. În 2002, în conformitate cu noua lege a sportului, asociaţia s-a transformat în actualul Club Sportiv Dacia Mioveni.

* Vorbiţi-ne de organizarea acestui club.

– În componenţa CS Dacia Mioveni intră 3 echipe de fotbal (în Diviziile D, C şi B), Centrul de copii şi juniori (cu 6 echipe), respectiv secţiile de judo, box, tenis de câmp şi  tenis de masă.

* Cine finanţează echipa de fotbal Dacia Mioveni, o merituoasă participantă în seria a doua a Diviziei B şi ce buget aveţi pentru acest an competiţional?

– CS Dacia Mioveni este finanţat  90 la sută de Consiliul Local din oraşul Mioveni şi 10 la sută surse atrase. Bugetul pe acest an alocat echipei de fotbal este de peste 15 miliarde de lei vechi.

* Sunteţi sau nu sunteţi un satelit al echipei FC Argeş? Dacă da, ce avantaje aveţi?

– Conform ROAF – art.50, paragraful 50.5 – suntem club asociat cu SC FC 2005 Argeş SA. Beneficiem de sprijin cu jucători, iar din vară vom face o infuzie cu jucători tineri de la această echipă.

* Avem, aici la Mioveni, un superb stadion, cu peste 12.000 de locuri pe scaune, şi un gazon ca al marilor echipe din occident. Când va fi pusă în funcţiune şi instalaţia de nocturna?

– Instalaţia de nocturnă sper că va fi gata în luna aprilie şi vă informez că de investiţie se  ocupă Consiliul Local.

* Domnule preşedinte, înainte de începerea campionatului 2005-2006,  Dacia a învins pe Universitatea Craiova, chiar la ea acasă, cu 2-1. Pe CSM Rm. Vâlcea, într-un meci de Cupă,  a zdrobit-o cu neverosimilul 4-2, chiar în Zăvoi. Cum vă explicaţi că, în trei meciuri oficiale ce au urmat, în compania celor două echipe, dintre care doua chiar aici la Mioveni, Dacia a obţinut zero puncte din 9 posibile, ca să zicem ca într-un clasament? Adică au fost următoarele rezultate: 1-2, în Cupa cu Craiova, la Mioveni, 1-3 cu CSM în campionat, tot acasă şi 0-1, în Campionat la Craiova.

– Este adevărat că în meciurile amicale am câştigat atât cu Vâlcea cât şi cu Craiova dar, niciodată un meci amical nu seamănă cu un meci oficial.

* Parafrazându-l pe domnul preşedinte Traian Băsescu, se pare că şi în fotbal funcţionează principiul că, în amical, nu-i ca în oficial. Unele echipe, prefera, totuşi, să ia bătaie în amicale şi să câştige în oficiale. E o abordare mai economică. Apropo de meciul de la Craiova din campionat, scor 0-1. A fost gol sau autogol?

– În meciul de la Craiova a fost gol valabil, dar mi-am dat seama după ce am studiat faza pe caseta video.

* Aş vrea să-mi spuneţi acum câte ceva despre rezultatele din partidele de cu Unirea Urziceni, Petrolul Ploieşti şi Universitatea Craiova.

– Vă reamintesc, meciul de Urziceni s-a terminat 1-1, după o ratare în min.76 a unui penalty de către Negru, la Ploieşti s-a terminat 0-1 pentru Dacia, gol marcat de Nilă Andrei, iar la Craiova s-a terminat 1-0 şi regret şi acum că am acceptat să jucam în nocturnă, acest lucru fiind un impediment pentru Dacia.

* Ce noutăţi aveţi în echipă acum, înainte de începerea returului, şi ce program de pregătire aveţi până la reluarea campionatului?

– Programul de pregătire a început în 16 ianuarie cu acomodarea la efort, vizita medicală, urmând ca pe 30 ianuarie să se efectueze deplasarea în cantonamentul montan, după care vom avea o serie de jocuri amicale. Ca nou veniţi: Cârstina Alin şi Boşneag (portari) Coman Florin şi Bădoiu (vârfuri), Chivescu Remus (mijlocaşi).

* Ca satelit al echipei FC Argeş, care sunt obiectivele echipei pentru această ediţie de campionat?

– Obiectivele acestui campionat sunt evitarea retrogradării şi construirea unei echipe  solide pentru campionatul 2006-2007.

* Puteţi să ne spuneţi cine va ocupa, după părerea dumneavoastră, primele şase locuri la finalul competiţiei?

– 1. Unirea Urziceni; 2. CSM Rm. Vâlcea; 3. Universitatea Craiova; 4. Dacia Mioveni; 5. Petrolul Ploieşti; 6. Poiana Câmpina.

* Ca un bun şi fin cunoscător al fotbalului din seria a doua, care este părerea dumneavoastră, sinceră, despre CSM Rm Vâlcea?

– CSM Rm. Vâlcea este o echipa bine consolidată, dar, atenţie la jucătorii deţinuţi în comun cu Internaţional Piteşti.

* Acest răspuns îl iau ca pe o invitaţie să vă citim printre rânduri?! Oricum, eu îi salut pe cei ce vor înţelege! Dacă ar fi să votaţi între numele actual al echipei, CSM (Clubul Sportiv Municipal) Rm Vâlcea şi cel al fostei glorii, CHIMIA Rm Vâlcea, pe care l-aţi alege şi de ce?

– Conform Hotărârii UEFA, toate cluburile se vor constitui în societăţi pe acţiuni şi eu aş  numi-o S.C. Râmnicu Vâlcea S.A.

* Noi, aici la Mioveni, avem un excelent primar, inginer Vasile Costescu, aflat la al treilea mandat, de numele căruia se leagă mai toate realizările din acest oraş, din ultimii 10 ani, inclusiv cele legate de echipa de fotbal. Care este relaţia dumneavoastră cu domnul primar şi cum simte echipa sprijinul domniei sale?

– Relaţia cu domnul primar este una ca de la şef la subaltern şi pot spune că echipa este sprijinită de domnia-sa prin plata contractelor încheiate şi salariile la liniuţă şi la zi. Nu există puncte din contractele jucătorilor şi antrenorilor care să nu fi fost respectate.

* Domnule preşedinte, nu ne interesează cu cine aţi votat pentru preşedinţia FRF. Acum, la aproape trei luni de la alegeri, aţi vota la fel şi de ce?

– Da , pentru că am constatat că este un bun manager şi are o relaţie personală foarte bună cu FIFA şi UEFA.

* Dacă există vreo întrebare pe care nu v-am pus-o, care este ea şi ce răspuns ne daţi?

– Nu, nu există. Doresc, în încheiere, să mulţumesc publicaţiei ARENA că m-a găzduit în paginile sale şi mi-a oferit prilejul de a-mi spune punctul de vedere la întrebările dumneavoastră.

* Vă mulţumim şi noi şi să speram că, la finalul aceste ediţii, primele trei locuri în clasament vor fi ocupate, totuşi, de către: Dacia Mioveni (fără drept de promovare fiind satelitul lui FC Argeş), CSM Rm. Vâlcea (cu promovare directă) şi Universitatea Craiova (lui dom’ Mititelu nu-i e frica de nimeni şi deci, nici de baraj). În numele suporterilor de la Vâlcea, pentru împlinirea acestui pronostic, Hai, CSM, Hai, DACIA! 

  A consemnat, Constantin GORUN – Mioveni-Argeş

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button