Acasă Liga I Steaua – la ora transferurilor

Steaua – la ora transferurilor

81
0

Dorin Goian, cotat la 10 milioane

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat recent că evaluarea fundaşului Dorin Goian la 10 milioane de euro nu este exagerată. Asta după ce însuşi fotbalistul afirmase că suma cerută de Steaua pentru transferul său este prea mare. „Goian e de zece milioane. Este modest când spune că nu este aşa”, a spus Argăseală. Oficialul grupării din Ghencea a vorbit, de asemenea, despre posibilele veniri la Steaua din această iarnă. „După părerea mea, antrenorul lui Anderlecht îl va opri pe Thereau după golul marcat cu Getafe. Noi suntem în contact permanent pentru Armenteros. Cel mai important este să vină jucători care să crească valoarea lotului.

Cât despre plecări, vreau să vă spun că Zapata m-a sunat aproape plângând să-mi spună că n-a zis niciodată că vrea să plece”, a declarat preşedintele stelist.

Dică, refuzat de ruşi

Celălalt jucător aflat pe picior de plecare de la Steaua, mijlocaşul Nicolae Dică, este cotat doar la 5 milioane de euro de patronul Gigi Becali. Echipele interesate de serviciile decarului Stelei nu sunt însă de acord cu suma de transfer cerută de latifundiarul din Pipera. „Situaţia lui Dică este neschimbată. Doar ruşii au mai întrebat de el, dar au dat înapoi când au auzit preţul de transfer. L-au văzut la ultimele meciuri şi consideră că Dică nu valorează atât cât vrea Steaua”, s-a exprimat Ana-Maria Prodan, impresarul legal al jucătorului. Zenit Sankt Petersburg, Spartak Moscova şi TSKA Moscova sunt echipele din Rusia care şi-au manifestat interesul pentru „Dicanio”.

Lăcătuş, „scouter” pentru echipa din Ghencea

Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş, a plecat din ţară pentru a vedea la lucru mai mulţi jucători aflaţi pe lista de achiziţii a Stelei. Pentru „Fiară” finalul de sezon nu a coincis cu intrarea în vacanţă, Marius Lăcătuş pornind într-un mini-turneu european, cu scopul de a urmări la faţa locului evoluţiile fotbaliştilor doriţi în Ghencea. Acesta este primul pas în strategia de transferuri a roş-albaştrilor, stabilită după o întâlnire între patronul Gigi Becali şi staff-ul tehnic, compus din Marius Lăcătuş şi Adrian Ilie. Cum lista de posibile achiziţii ale Stelei este destul de stufoasa, „Fiara” a decis să se convingă singur de valoarea acestora. Se pare ca prima oprire a tehnicianului s-a produs în Grecia, unde Larissa a disputat ultimul meci din grupele Cupei UEFA împotriva lui Nurnberg. Din lotul elenilor, conducerea Stelei a pus ochii pe brazilianul Cleyton si pe argentinianul Sarmiento, doi jucători capabili să facă diferenţa la mijlocul terenului. De asemenea, Lăcătuş va ajunge şi în Spania, acolo unde Armenteros va juca pentru echipa secundă a Sevillei în deplasarea de la Malaga.

Pe urmele lui Granoche

Atacantul uruguayan al italienilor de la Triestina a intrat în atenţia Stelei la recomandarea lui Massimo Pedrazzini, „secundul” roş-albaştrilor activând în trecut la gruparea din Serie B. „Are valoare de Steaua. Este un vârf masiv, solid, cu o bună lovitură de cap, asemănător cu Victoraş Iacob”, este caracterizarea făcută lui Granoche de către Sorin Paraschiv, jucător la Rimini. „Am plecat să urmăresc îndeaproape nişte jucători, dar nu vă pot spune unde sunt acum. Sper să nu mă întorc cu mâna goală”, a declarat Marius Lăcătuş.