Acasă Liga IV Jucătorii s-au lovit între ei, cu pumnul sau cu piatra, arbitrii au...

Jucătorii s-au lovit între ei, cu pumnul sau cu piatra, arbitrii au fost agresaţi şi înjuraţi

126
0

Săptămâna trecută misiunea Comisiei condusă de Constantin Lazăr n-a fost deloc una uşoară. Au avut de analizat multe cazuri, atât de la nivelul Ligii a IV-a, cât şi de la „Onoare”. Pe lângă obişnuitele eliminări pentru două cartonaşe galbene pe care le-au băgat la grămadă, dat fiind faptul că astfel de abateri se sancţionează cu câte o etapă de suspendare în majoritatea cazurilor, membrii Comisiei de Disciplină a AJF-ului au fost nevoiţi să-şi prelungească programul pentru a soluţiona toate problemele de comportament ale jucătorilor sau a altor oficiali implicaţi în fotbalul vâlcean organizat şi a da verdictul în ceea ce priveşte sancţiunile pe care aceştia le vor suporta.

Astfel, printre formaţiile pedepsite de AJF s-a numărat şi Forestierul II Băbeni, grupare ce-şi desfăşoară activitatea la Malaia. Jucătorul acestei formaţii, Valerian Făsui, a fost eliminat în meciul cu FCO Brezoi pentru cumul de cartonaşe galbene, însă după eliminare l-a lovit cu piciorul pe arbitru, aşa că a trebuit încadrat la altă literă de lege. Pentru abaterea comisă a fost sancţionat cu patru etape de suspendare şi penalitate. Totodată, delegatul echipei, Cosmin Popescu, care a protestat vehement după terminarea jocului la deciziile arbitrilor acestei întâlniri, a fost sancţionat cu avertisment şi penalitate.
La Tomşani, doi jucători adverşi s-au lovit reciproc, astfel că au fost eliminaţi de pe teren. Este vorba despre Emanuel Dumitrescu (Unirea Tomşani), care i-a dat un pumn lui Raul Cârstoiu de la Victoria Frânceşti, jucătorul oaspete ripostând în aceeaşi măsură. Dumitrescu va sta pe margine trei etape, în timp ce Cârstoiu se odihneşte două etape. Tot astfel, Sorin Constantin de la AS Pietrari a primit două etape de suspendare pentru că a avut o comportare violentă în meciul cu Retro Bărbăteşti.
Tot la două etape de suspendare a fost încadrat şi Ligi Dinu de la FC Govora, eliminat în meciul de la Minerul Berbeşti pentru injurii la adresa arbitrului asistent, iar după eliminare a continuat să înjure şi l-a alergat pe arbitru în teren. Supărat pe arbitru a fost şi Constantin Holtei de la Forestierul Romani care, după ce a fost eliminat de central pentru fault în postură de ultim apărător la meciul cu Montana Izvorul Rece, i-a adus injurii acestuia şi a încercat să-l lovească. Pentru faptele sale, Holtei va privi 4 dintre meciurile echipei Forestierul din spatele gardului.
Un lucru mai rar întâlnit pe ternul de fotbal s-a petrecut la Scundu unde un jucător al gazdelor, Victor Vasile, a lovit un adversar de la Olanu cu piatra. Va avea 4 etape la dispoziţie pentru a reflecta asupra a ceea ce a făcut. 
O măsură mai drastică a fost luată cu Remus Călinoiu de la Viitorul Olanu care l-a alergat pe arbitrul Daniel Demetrescu pe teren cu intenţia de a-l lovi după ce acesta l-a eliminat pentru comportare violentă la meciul cu Ştiinţa Laloşu. Călinoiu nu a fost iertat, primind 6 etape de suspendare. Tot la acest meci a mai fost eliminat direct şi Bogdan Căpăţînă, tot de la echipa din Olanu, pentru intenţia de lovire a unui adversar. Pentru el, sancţiunea de o etapă de suspendare a expirat deja.
Jucătorul Valentin Trăistaru (Ştiinţa Laloşu), care după terminarea meciului cu Olteţul Bălceşti l-a scuipat pe un arbitru asistent şi a aruncat cu cheile în el, a fost sancţionat cu trei etape de suspendare şi penalitate. De asemenea, Ionuţ Fildiroiu de la Prima Prundeni, eliminat în meciul cu Inter Suteşti pentru atac periculos asupra unui adversar, în mod intenţionat în suprafaţa de pedeapsă, având mingea în braţe, care după eliminare a adus injurii şi a vrut să-l bată pe jucător şi pe observatorul partidei, a fost sancţionat cu trei etape de suspendare şi penalitate. Şi de la Inter Suteşti a fost pedepsit Alin Erciulescu pentru că în meciul de la Prundeni şi-a lovit adversarul cu cotul, fiind sancţionat cu două etape de suspendare şi penalitate.
O altă sancţiune a Comisiei de Disciplină l-a vizat pe George Popolan  de la divizionara D, Vartex Rm. Vâlcea, care, în calitate de jucător de rezervă, a fost acuzat că a adus mai multe injurii la adresa conducerii AJF Vâlcea. Lazăr şi compania nu l-au iertat, suspendându-i activitatea pentru o perioadă de trei luni, la care se adaugă şi penalitatea. Nu ştim încă dacă jucătorul a apelat la Comisia de Apel pentru a-i fi redusă pedeapsa.