Auto-Moto

Noul Audi S5

Audi S5 este un competitor unic în segmentul coupe-urilor de înaltă performanţă, mulţumită îmbinării motorizării V8 FSI cu transmisia integrală quattro. Motorul cu opt cilindri, oferind deosebit de generoase rezerve de putere, se poate exprima în deplinătatea potenţialului sau datorită suspensiei sport şi frânelor foarte performante. Elemente de design subtile, dar relevante, permit identificarea vizuală a acestui coupe. Vorbim aici despre un atlet care şi-a creat propria liga. Audi S5 este disponibil o dată cu începerea comercializării seriei A5.

Motor si tren de rulare – Fascinaţie pe care cifrele nu o pot transmite

Cifrele referitoare la potenţialul lui S5 sunt fascinante, în sine, însă nu pot înlocui experienţa conducerii unui asemenea automobil. Motorul V8 cu injecţie directă de benzină este creditat cu o putere de 260 kW (354 CP). Vârful caracteristicii de cuplu se găseşte la valoarea de 440 Nm, fiind atins la o turaţie de 3.500 rpm. Audi S5 are nevoie de numai 5,1 secunde pentru a atinge 100 km/h cu plecarea de pe loc. Nici un fel de cifre nu pot descrie uimitoarea vigoare de care dă dovadă motorul în timpul acceleraţiilor, etalarea continuă a puterii de-a lungul unei largi plaje de turaţii, senzaţia că toate acestea se desfăşoară fără nici cel mai mic efort, într-o ambianţă sonoră captivantă. Desigur, marele propulsor V8 îşi datorează potenţialul impresionant noului sistem de injecţie FSI, raportului de compresie ridicat şi optimizării eficiente a amestecului carburant. Cutia de viteze manuală cu şase trepte, având o ghidare de maximă precizie a levierului şi curse scurte, face din fiecare schimbare de treaptă o plăcere. Transmisia integrală permanentă quattro oferă o motricitate mai presus de orice comentariu datorită posibilităţilor de modulare a distribuţiei momentului motor pornind de la o repartiţie de bază care presupune 40% din potenţialul alocat pentru antrenarea roţilor din faţă şi 60%, alocat roţilor din spate. Într-o fracţiune de secundă, transmisia se adaptează condiţiilor de rulare şi oferă întotdeauna o distribuţie ideală a momentului motor la roţi. Audi S5 are suspensie sport, definită anume pentru a permite exploatarea eficientă a puterii şi comportamentului rutier caracteristice acestui coupe de excepţie. De asemenea, sistemul de frânare de înaltă performanţă oferă o rezistenţă excelentă în utilizare intensivă. Detaliu caracteristic lui S5, etrierele de frâna au culoarea neagră. În fine, sistemul de asistare a stabilităţii ESP poate fi dezactivat în două trepte atunci când cel de la volan doreşte să trăiască senzaţiile directe ale conducerii unui automobil atât de puternic şi de dinamic.
Design şi interior – Estetică sportivă şi funcţionalitate fără compromis
În timp ce designul lui Audi A5 formează o sinteză echilibrată de sportivitate şi eleganţă, Audi S5 afişează o personalitate mai incisivă, cu expresie atletică. Grila frontală are designul specific modelelor Audi S, fiind de culoare platinum-grey şi având fine inserţii cromate, dispuse vertical. Spoilerele din faţă şi din spate au contururi mai voluntare, iar prizele lor de aer arată mai agresiv. Oglinzile retrovizoare exterioare au aspect de aluminiu-natur, lăsând o vizibilă impresie de sportivitate, ca şi ţevile de eşapament duble, cu secţiune ovală. Nu-i mai puţin adevărat, atributele sportive ale modelului au şi o latură funcţională. De exemplu, spoilerele contribuie efectiv la îmbunătăţirea aerodinamicii. Oricum, se poate spune că puterea lui S5 şi calitatea sa reală de model sportiv este susţinută şi din interior, unde finisarea merge pe aceleaşi sugestii atletice. Scaunele sport, volanul personalizat, instrumentele de bord cu fond cenuşiu şi aluminiul prezent pe panourile portierelor compun o atmosferă dinamică. Oferta lasă loc pentru îndeplinirea multor preferinţe personale, cum ar fi, de exemplu, cazul ornamentelor. Se poate alege între carbon, aluminiu, oţel inoxidabil sau lemn. În definitiv, un S5 trebuie să ofere potrivirea perfectă cu ideile şi aşteptările posesorului său. Alături de roţile cu jante de 18 inch, având design personalizat S, şi pneuri de secţiune joasă 245/40 R 18, echipamentul standard al lui S5 mai include farurile cu xenon şi banda de LED-uri, precum şi scaunele sport reglabile electric.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button