Editorial Politic

Nicolăescule, du-te de unde ai venit!

L-am văzut zilele trecute la Etalon pe şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ion Nicolăescu. N-am rezistat prea mult; în câteva minute am schimbat programul. Insul ăsta are o figură de-a dreptul sinistră. Repulsia pe care ţi-o provoacă provine în bună măsură din fiziologia sa iar atunci când deschide gura, senzaţia de respingere este cu atât mai copleşitoare. Este de înţeles de ce acest om şi-a atras antipatia întregii prese locale. Tot ceea ce exprimă fiinţa sa vine de undeva, dintr-un trecut nu foarte îndepărtat, dar pe care cu toţii încercăm să-l uităm cât mai repede.

Căci da, Nicolăescu este exact ceea ce este: un comunist ajuns la bătrâneţe în fruntea unei instituţii pe care nu ştie cum să o controleze în favoarea sa. Şeful ITM seamănă în multe momente cu o reptilă arhaică, ajunsă nu se ştie cum în fruntea acestei instituţii. Nu ştiu cum rezista biata Jana Zdreală ascultându-l pe acest personaj vorbind despre „câmpul muncii”, despre cât de importantă este activitatea ITM. Eu unul nu pot să privesc această relicvă prelingându-se cu cuvintele sale băloase cu tot pe ecranul televizorului. Locul său este la lada de gunoi a istoriei, alături de ceilalţi comunişti care continuă să ne infecteze existenţa cu prezenţa lor.

Norocul nostru e că în scurt timp vom scăpa de acest domn Nicolăescu, pe care, sincer, nu ştim cum îl suportă Partidul Democrat. Schimbarea sa ar fi trebuit să se producă mai demult, încă din perioada în care toată presa locală a scris săptămâni la rând despre comportamentul bizar al şefului ITM. Din păcate, în România lucrurile se mişcă încă în sens invers curentului general exprimat de opinia publică. Susţinut politic, Ion Nicolăescu s-a agăţat cu disperare de funcţie, ca şi cum existenţa sa ar fi compromisă în absenţa acesteia. Liberalii sunt însă decişi să facă rapid nişte modificări la nivelu anumitor instituţii, cu evidente probleme. În momentul în care Nicolăescu va fi schimbat, nu se va putea vorbi în nici un caz despre o epurare politică, ci pur şi simplu despre o epurare istorică. Liberalii vor face una dintre cele mai bune fapte ale lor în momentul în care ne vor scăpa de figura domnului Nicolăescu. Patria le va fi veşnic recunoscătoare.

Dovadă a caracterului îndoielnic al domnului Ion Nicolăescu stă şi una dintre recentele sale acţiuni distructive. Enervat de criticile unei jurnaliste, individul a încercat să-i însceneze acesteia o mizerie, doar-doar şefului acesteia o va concedia. Insul a fabricat o aşa-zisă reclamaţie pe care, chipurile, jurnalista cu pricina ar fi trimis-o la ITM pentru ca această instituţie să demareze de urgenţă un control asupra modului în care ziarul la care este angajată aceasta, înţelege să respecte legislaţia muncii. Cu alte cuvinte, şeful ITM I-a spus patronului respectivului ziar că ziarista cu pricina a reclamat faptul că acesta practică munca la negru. Norocul colegei noastre a fost că nimeni nu a pus botul la o asemenea mizerie fără precedent. Iată aşadar până unde poate să coboare un om pus pe criterii politice în fruntea unei instituţii. Iată de ce el trebuie cât mai repede înlăturat din funcţie iar în locul său să fie numită o persoană normală, competentă, car să se ocupe mai mult de treburile instituţiei decât de războaie inutile cu presa. Şi slavă Domnului, are cine conduce ITM Vâlcea! Cât despre Ion Nicolăescu, acesta trebuie să se întoarcă la munca sa anonimă, de unde nu mai poate produce atâta rău cât a făcut-o până acum.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button