Liga Nationala

Ioan Gavrilescu are încredere în tehnicianul de azi al echipei vâlcene

Ioan Gavrilescu are încredere în tehnicianul de azi al echipei vâlcene:

 

„Bădulescu vrea să fie campion cu Oltchim”

 

Deşi se tot vorbeşte că Ghiţă Tadici „dă târcoale” în continuare Oltchim-ului, urmând a veni la Vâlcea din vară, odată cu întărirea preconizată a echipei, preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu a dorit încă o dată să-i dea mai multă încredere antrenorului Cornel Bădulescu. „La prestigiul clubului, ne trebuia un tehnician precum e Bădulescu. Pentru un antrenor ca el, fetele ar trebui să moară pe teren! La prestigiul său, la seriozitatea sa, la corectitudinea de care dă dovadă, jucătoarele n-au practic de ce să se plângă. Ele însă nu apreciază că le stimează, că le apreciază! Le-ar plăcea poate să le înjure, să le jignească! Îmi place foarte mult această calitate a lui Bădulescu, dar nu ştiu şi nu cred că jucătoarele sunt atât de nereceptive!”, a afirmat Gavrilescu.

Conducătorul clubului vâlcean a explicat apoi şi motivele pentru care Bădulescu a acceptat în sfârşit în toamna trecută să vină să lucreze la Oltchim: „Bădulescu a venit la Vâlcea şi dintr-un alt motiv, pe care nu-l cunoaşte multă lume. El a câştigat ca antrenor Cupa României cu Terom Iaşi (în 1985, când a învins chiar pe Ştiinţa Bacău), iar apoi Challenge Cup în 2002 (cu „U” Remin Deva). Eu pe Bădulescu l-am vrut la Oltchim încă din 1984, dar m-a refuzat de fiecare dată. Poate să vă confirme că-n urmă cu 20 de ani i-am spus că-l fac om dacă vine la Vâlcea. L-am întrebat acum de ce a acceptat totuşi să vină în sfârşit aici. Şi ştiţi ce mi-a spus: «Am câştigat în cariera mea Cupa României şi Challenge Cup, dar n-am câştigat niciodată campionatul. La Oltchim tocmai acest titlu vreau să-l cuceresc!». De aceea, le zic şi eu jucătoarelor, haideţi să-i facem cadou lui Bădulescu titlul naţional în acest an! Pe mine mă obligă sufleteşte să-l ajut să-şi împlinească visul. Să punem deci toţi umărul şi să-i facem acest cadou!”.

 

„Titlul naţional nu se decide după meciul de la Braşov”

Preşedintelui Ioan Gavrilescu nu îi e teamă că Rulmentul Braşov îndeplineşte acum rolul de echipă favorită la titlul naţional. „Rulmentul e favorită, pentru că are trei puncte avans în clasament. Dar, rămâne să vedem cum va sta pe 18 ianuarie, seara, după meciul cu noi! Oricum, vreau să spun de pe acum că titlul naţional nu se decide după meciul de la Braşov. Mai sunt multe totuşi etape de disputat în acest sezon. Gândiţi-vă că noi câştigăm totul până la final, Rulmentul joacă la Zalău, unde pierde mie în sută, la Vâlcea, unde pierde 10.000 la sută, iar a treia înfrângere o încasează la Tomis Constanţa. Deci, totul e posibil! În 1991-1992, aveam 7 puncte avans faţă de locul 4, Ştiinţa Bacău, care-a câştigat ulterior campionatul cu un punct peste noi!” – şi-a adus aminte Gavrilescu, care-a continuat: „Nu vreau să afirm că Bădulescu nu va fi demis în cazul unei înfrângeri la Braşov în primul rând pentru că nu vreau să considere că nu mai trebuie să depună eforturi să câştige acel meci. Nu pot să fac vreo referire în acest sens, pentru că, poate, Bădulescu nu se mai mobilizează!”. Tot Gavrilescu a spus însă ulterior că Bădulescu poate să piardă şi toate partidele pentru că nu va fi dat afară până la finele sezonului: „Am promis cu mâna pe inimă că până la vară nu mai schimbăm antrenorul!”. Poate că este şi acesta un semn că Gavrilescu are încredere în reputatul tehnician, care-ar putea să-şi pună amprenta asupra evoluţiei formaţiei vâlcene şi mai ales asupra rezultatelor.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button