Liga II

Victorie muncită a „municipalilor”

CSM Rm. Vâlcea – Unirea Alba Iulia 1-0 (0-0)

Aproximativ 700 de spectatori au venit să vadă „municipalii” antrenaţi de Marian Bondrea şi Mitică Teleşpan care au întâlnit duminică pe teren propriu gruparea pregătită de Aurel Şunda, Unirea Alba Iulia, echipă care la începutul sezonului şi-a anunţat intenţiile de a trage la promovare.

Repriză anostă

Aurel Şunda face excepţie de la calmul ardelenesc pentru că, încă din primele minute ale partidei tehnicianul oaspeţilor a contestat în permanenţă deciziile „centralului” Vasile Balaj atrăgând antipatia suporterilor echipei gazdă.

Prima fază mai periculoasă a meciului le-a aparţinut oaspeţilor, dar Andrei Zegrean, singur la 6 metri, s-a încurcat în propriile picioare la 6 metri de poarta lui Râmniceanu şi scorul a rămas nemodificat. Trei minute mai târziu, Mihai Manea a fost blocat în ultima clipă de stoperul Bogdan Vişa dintr-o acţiune care putea fi periculoasă pentru poarta tânătului Râmniceanu. Prima ocazie importantă pentru vâlceni s-a consumat abia în minutul 34, când Cercel a centrat de pe partea stângă şi Melcea a reluat din voleu puţin pe lângă poarta lui Rotaru. Ultima fază importantă a primei reprize, a fost irosită de vâlceni în minutul 36, Stanca a centrat, Vidakovic a sărit peste minge şi aceasta s-a plimbat prin faţa porţii goale, niciun jucător al gazdelor nefiind prin preajmă pentru a relua în plasă.

S-au trezit după pauză

Vâlcenii au avut un debut de repriză furtunos reuşind să deschidă scorul în minutul 48. Iosif Melcea l-a deschis excelent în interiorul careului pe Laurenţiu Boroiban, acesta a intrat uşor în unghi a şutat, portarul Rotaru a respins greşit în faţă şi atacantul adus în această vară de la FC Caracal a urmărit mingea şi a marcat pentru 1-0. Boroiban a reuşit în sfârşit să marcheze după o lungă perioadă de secetă, vârful vâlcean ne mai simţind gustul golului din partida cu Corvinul, mai precis din prima etapă. După primirea golului ardelenii nu au depus armele şi au fost la un pas de a marca în minutul 66, când după un corner executat de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Marincean şi acesta de la 14 metri a şutat puternic, dar Râmniceanu a scos de sub transversală. În minutul 76, Boroiban, cel mai bun jucător al vâlcenilor din repriza secundă, a centrat şi Vidakovic a reluat foarte slab dintr-o poziţie favorabilă, Rotaru reţinând fără dificultate. Cu zece minute înainte de final, vâlcenii au fost la un pas de 2-0, dar Sergiu Popescu a reluat din şase metri pe lângă stâlpul din dreapta porţii lui Toraru care era goală. Ultima fază notabilă a acestei întâlniri a fost consemnată în minutul 83, când şutul nou-intratului Pepenar de la aproximativ 16 metri a trecut puţin peste poarta lui Râmniceanu. Şi astfel, în urma unei victorii muncite, „municipalii” mai urcă un loc în clasament, ocupând după această etapă poziţia a doua aflându-se la numai un punct în spatele liderului FC Argeş. Etapa viitoare, „municipalii” vor juca la Turda în compania echipei din localitate Arieşul, formaţie care ocupă în prezent locul al 11-lea în clasament.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Râmniceanu – Stanca, Vişa, Chirciu, Lungan – Melcea, Ekwalla (’68 – Dandea), Pasăre, Cercel (’41 – Sg. Popescu) – Vidakovic (’85 – Robson), Boroiban.
Unirea alba Iulia: Rotaru – Selagea, Cazan, Goia, Marincean – Foro (’80 – Goga), Dalbea, Ghiorma, Cristea (’54 – Găldean) – Manea (’54 – Pepenar), Zăgrean.

Mindileac s-a despărţit de CSM

După înfrângerea de la Petroşani, portarul Marius Mindileac care a avut o mare parte de vină la golul minerilor, degajând mingea în picioarele lui Apetrei a avut tupeul să-i ceară antrenorului Bondrea garanţia că pe viitor va fi titular pentru că vrea să aibă continuitate. Cum antrenorul nu-i putea garanta asemenea lucru, Mindileac a luat decizia de a rezilia contractul cu echipa din Zăvoi. „Începând din această săptămână Mindileac nu mai face parte din lotul echipei noastre. A renunţat singur, zicând că vrea să aibă continuitate, iar la Vâlcea nu avea aşa ceva. Acum este liber şi cu siguranţă că va avea continuitate… să facă tuşa”, a afirmat Marian Bondrea.

„Cercel m-a dezamăgit”

Destul de surprinzătoare a fost mutarea făcută de Marian Bondrea cu cinci minute înainte de finalul primei reprize când l-a scos din teren pe căpitanul Ion Cercel şi l-a introdus pe Sergiu Popescu. „Misterul” aceste modificări a fost dezlegat la conferinţa de tehnicianul vâlcenilor. „Cercel s-a accidentat uşor, dar oricum îl schimbam pentru că m-a nemulţumit. Este un jucător ajuns la deplină maturitate fotbalistică şi aştept mult mai multe de la el, dar, din păcate, şi el plăteşte tribut unei scăderi de formă.”

Ekwalla l-a scos din sărite pe Bondrea

Marian Bondrea a spus că jucătorii nou-veniţi în această vară la echipă au credit total din partea sa. Chiar dacă aceştia au mai greşit, tehnicianul le-a acordat încrederea necesară în continuare, însă unii dintre ei au început să aibă o scădere de formă inexplicabilă, referindu-se în special la camerunezul Therry Ekwalla, care de la meci la meci are evoluţii dezamăgitoare. „Therry are o scădere inexplicabilă pentru mine mai ales că atinsese un vârf de formă la meciul cu Mediaşul din etapa a treia. În afara unei dorinţe teribile de a face multe, dar realizează foarte puţin, este de nerecunoscut. Mă voi gândi pe viitor dacă îl voi mai folosi ca titular, mai ales că postul pe care joacă este unul cheie în angrenajul echipei şi nu ne permitem să facem greşeli pentru că ne pot fi fatale.

Chery mai are de aşteptat

La conferinţa de presă s-a adus în discuţie şi situaţia căpitanului de echipă din sezonul trecut, Marius Cumpănaşu, care şi-a revenit complet după accidentarea care l-a ţinut destul de mult departe de gazon. Referitor la situaţia lui Chery, antrenorul Marian Bondrea a spus că nu poate să rişte introducându-l în teren pe acesta, mai ales că cei doi care formează cuplul de fundaşi centrali în acest moment, Vişa şi Chirciu, s-a sudat destul de bine şi au evoluţii din ce în ce mai bune. Marius este un jucător important, cu experienţă, dar asta este situaţia în momentul de faţă. În pauza de iarnă îl voi folosi mai mult şi vom vedea cum se integrează în angrenajul echipei” – a încheiat Bondrea.
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button