Liga III

Intangibili pe propriul teren

FC Oltchim Rm. Vâlcea – FC Cisnădie 2-0 (0-0)

Dacă cu deplasările fotbaliştii vâlceni divizionari C au dovedit a avea reale probleme, nu se poate spune acest lucru în privinţa meciurilor de pe teren propriu disputate de Oltchim. În acest caz bilanţul campionatului a fost favorabil grupării pregătită de Marian Deaconescu. N-a pierdut nici un meci dintre cele desfăşurate „acasă”, pe baza de la Oltchim, şi nici n-a cedat vreun punct echipelor care ne-au vizitat. Victorii pe linie. Seria n-a fost întreruptă nici de FC Cisnădie, echipă obişnuită să-şi surprindă adversarii cu precădere în meciurile din deplasare.

Vâlcenii au fost precauţi, ştiau ce-i aşteaptă, aşa că n-au tratat meciul cu superficialitate. Altfel, la cum a jucat echipa oaspete, ar fi putut fi surprinşi. Sibienii au dat o replică bună, demonstrând, cel puţin în prima repriză când, până spre final, a fost egalitate numerică pe teren, că nu sunt deloc întâmplătoare rezultatele bune obţinute până acum. Înaintea etapei de vineri, 12 octombrie, nu aveau decât o înfrângere. În rest, două victorii şi cinci rezultate de egalitate. Au scos şi la Vâlcea o remiză, care-a contat însă doar pentru prima repriză a întâlnirii ce a fost presărată şi cu câteva ocazii de gol.

Marinescu, înger şi demon

După o scurtă perioadă de tatonare, am asistat şi la primul şut spre poartă adversă ce i-a aparţinut lui Creangă, balonul trecând peste transversală. Imediat au replicat oaspeţii, obţinând o lovitură liberă indirectă în careul vâlcean care ne-a dat emoţii. Ne-am apărat cu toată echipa ce a fost aliniată în faţa porţii lui Vlădoi. N-a fost însă nevoie de vreo intervenţie la sacrificiu asta pentru că execuţia sibienilor, din fericire pentru noi, nu şi-a găsit ţinta. Au urmat, şi de o parte şi de cealaltă, alte câteva încercări de a se crea acţiuni mai importante care să poată fi finalizate cu gol, însă cei doi portari n-au prea fost puşi în dificultate. „Chimiştii” îşi doreau mai mult decât un rezultat de egalitate, astfel că, o dată cu trecerea timpului, nereuşind să marcheze, presiunea a început să crească pe umărul lor, mai ales că echipa oaspete nu dădea nici un semn de slăbiciune. A venit, însă, minutul 41, care-a avea să fie hotărâtor în stabilirea rezultatului acestei partide. Juniorul Smedescu a creat o fază de toată frumuseţea. Şi-a păcălit adversarul undeva în colţul drept al careului advers printr-o deviere cu călcâiul pentru Preda, acesta din urmă i-a pasat impecabil lui Marinescu, ce a reuşit să obţină prim planul în duelul cu fundaşul din Cisnădie, scăpase singur cu portarul, dar a fost faultat din spate de adversar. Arbitrul a dictat penalti şi l-a eliminat pe juniorul sibienilor, Csazar. Marinescu şi-a asumat răspunderea executării loviturii de pedeapsă pe care, spre disperarea gazdelor, a ratat-o. A trimis slab, pe centru, permiţându-i portarului să respingă. Însă, chiar dacă a ratat şansa deschiderii scorului prelungind emoţiile pentru partea secundă, a avut un rol important prin provocarea eliminării jucătorului oaspete, lucru ce avea să cântărească mult în economia partidei. Şi, oricum, Marinescu avea să-şi răscumpere greşeala după pauză.

Golurile au venit în repriza secundă

Faptul că vâlcenii jucau cu un om în plus faţă de adversari s-a cunoscut în partea a doua a meciului ce a adus Oltchim-ului cele trei puncte scontate. Primul semn că lucrurile aveau să meargă bine pentru „chimişti” l-am avut în minutul 49 când Preda a fost aproape de a-şi aduce echipa în avantaj, însă loviturii sale de cap trimisă sub transversală i s-a opus goalkeeper-ul ardelean. Imediat, avea totuşi să vină şi golul. Din corner, după o combinaţie reuşită între doi vâlceni, mingea a ajuns la Creangă ce-a surprins întreaga apărare a grupării din Cisnădie printr-un şut puternic, expediat de la vreo 20 de metri, direct în poarta sibienilor: 1-0. Apoi, în minutul 73, diferenţa a fost majorată la 2-0. Marinescu n-a reuşit să marcheze din penalti, dar a făcut-o din acţiune. Şi-a întors elegant adversarul în careul oaspete, după care a şutat precis, trecându-şi astfel numele pe lista marcatorilor. Ardelenii n-au mai contat pe final de meci. Dimpotrivă, tot băieţii lui Deaconescu au fost mai aproape de gol. Mai întâi Zgăbăruş a ţintit bara din lovitură liberă, iar apoi, în ultima fază a întâlnirii, pornită din nou de la juniorul Smedescu, Şorega, fără nici un alt obstacol, s-a pierdut în faţa portarului advers, astfel fiind ratată şansa de a încheia meciul la scor de forfait în favoarea Oltchim-ului.
Au arbitrat: Daniel Haidiner – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii: Radu Azamfirei şi Aurel Băleanu (toţi din Hunedoara). Rezervă: Alin Voicescu (Rm. Vâlcea).
Observator: Augustin Demian (Blaj).
Au evoluat formaţiile:
FC Oltchim Rm. Vâlcea: Vlădoi – Marinescu (Şorega), Preda (Pană), Olaru, Creangă, Băiţa, Stoica, Nuţu (Zgăbăruş), Bărbuţ, Nicorici (Vasile), Smedescu.
FC Cisnădie: Piţigoi – Lumăşan, Cotofan, Cotora (Bîrgan), Hălălae, Olteanu (Nătărău), Apostu (Cristea), Gănuci (Drăgan), Marin, Csazar, Corfar.

Olaru i-a luat locul lui Vlădoi pe banca tehnică
* căpitanul echipei este acum şi antrenor secund

Încă din pauza competiţională preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oltchim, Mihai Diculoiu, a anunţat că intenţionează să facă o modificare pe banca tehnică. După înlocuirea antrenorului Costel Gaiţă cu Marian Deaconescu, a purces acum, abia săptămâna trecută şi la numirea unui nou antrenor secund. Astfel, în locul portarului „Ţeţe” Vlădoi a fost numit ca antrenor secund căpitanul echipei, Olaru care-l va ajuta pe Deaconescu la pregătirea echipei. În ceea ce-l priveşte pe Vlădoi, lucrurile oricum merg bine pentru el. Vineri, 12 octombrie, acesta a fost din nou titularizat în locul lui Monea care greşise în meciul precedent, astfel că a pierdut poarta în favoarea lui Vlădoi.

Şi juniorul Smedescu va fi angajat la Oltchim

Forma bună a jucătorului pregătit de Marian Deaconescu, Graţian Smedescu, a determinat conducerea clubului, în schimbul serviciilor pe care acesta le aduce clubului „chimist”, să ia decizia de a-l angaja cu contract de muncă la Oltchim. Se pare că acesta rămăsese cam singurul jucător neangajat din cadrul echipei, ori în condiţiile în care munceşte la fel de mult ca şi ceilalţi, s-a considerat că are şi el dreptul la anumite beneficii.

Deaconescu l-a învins pe Jean Gavrilă

Rezultatele de până acum ale formaţiei din Cisnădie nu sunt întâmplătoare. Deşi este o grupare proaspăt apărută în Liga a III-a, nu se comportă deloc precum o debutantă. Asta şi datorită faptului că în lotul echipei se regăsesc şi câţiva jucători cu experienţă, despre care s-a auzit în fotbalul naţional, cel puţin în campionatului eşalonului secund. Jucători de genul lui Cotora sau Corfar. Iar la timona grupării sibiene se află Jean Gavrilă, renumitul antrenor, aşa că nu este deloc surprinzător dacă apar rezultate bune în dreptul formaţiei din Cisnădie. Astfel, cu atât mai mare este meritul vâlcenilor de a-i fi învins pe ardeleni, după cum aprecia chiar şi tehnicianul „chimiştilor”, Marian Deaconescu: „Au un antrenor renumit, pe Jean Gavrilă, cu ştate vechi în fotbalul românesc de performanţă, plus alţi doi jucători experimentaţi, individual foarte buni, Cotora şi Corfar. În prima repriză au fost momente când ne-au pus probleme. Cum a fost cazul şi acelei lovituri libere indirectă din careu. Dacă primeam gol la acea fază, jocul putea lua o altă turnură. Însă în repriza a doua, după marcarea golului, jocul a fost la discreţia noastră, ne-am creat şi ocazii. Îi felicit pe băieţi pentru această victorie. Evidenţiez toată echipa, cu un plus pentru Marinescu, care-a jucat foarte bine, şi linia de fund, care-a fost fără greşeală la acest meci, cu FC Cisnădie. Şi Smedescu s-a descurcat foarte bine, a creat multă panică în careul advers, iar uneori nici nu s-a văzut că e junior”.

Deşi au program dificil,
Vâlcenii ţintesc 6 puncte din următoarele două meciuri

Băieţii lui Marian Deaconescu vor avea şansa vineri, 19 octombrie, de a răzbuna gruparea divizionară D, fosta campioană a judeţului, Sportul Rm. Vâlcea. Vâlcenii de la Oltchim joacă în etapa următoare la Turnu Măgurele unde vor întâlni o echipă nou promovată, Turris, care-a ajuns în Liga a III-a după ce-a eliminat o formaţie vâlceană, pe Sportul Rm. Vâlcea, la meciul de baraj. Partida nu contează totuşi foarte mult pentru „chimişti” prin prisma acestui aspect, însă ei îşi doresc victoria în faţa echipei din Măgurele pentru a sparge o dată gheaţa în ceea ce priveşte deplasările. Deşi vor avea un program dificil, antrenorul Deaconescu ne-a asigurat că va încerca să-i mobilizeze pe băieţi, astfel încât să obţină 6 puncte din următoarele două meciuri. După Turris Tr. Măgurele, urmează să primim vizita grupării condusă de o femeie, Building Vânju Mare, întâlnire care va avea loc în intermediară, marţi, 23 octombrie. 

Republicanii au pierdut la Mioveni

După derby-ul din etapa trecută, când au întâlnit „marea rivală”, CSM Rm. Vâlcea, juniorii Oltchim-ului s-au deplasat duminică, 14 octombrie, la Mioveni pentru partidele cu grupările ce reprezintă Dacia. Vâlcenii au fost lipsiţi de şansă şi-au pierdut ambele meciuri. Grupa mare a cedat cu scorul de 4-1, Dănuleţ fiind singurul „chimist” care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, în timp ce juniorii mici au pierdut la limită, cu scorul de 4-3, printre marcatori numărându-se şi vâlcenii Tomescu, Vasile şi Statie. La sfârşitul acestei săptămâni Oltchim-ul va întâlni pe teren propriu reprezentantele Ştiinţei Universitatea Craiova.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button