Liga IV

Soarta meciului, decisă din minutul 7

Hidroelectra Rm. Vâlcea – CSM II Rm. Vâlcea 4-1 (2-0)

Întâlnirea dintre gruparea pregătită de Lucian Giurcă, Hidroelectra Rm. Vâlcea şi cea a lui Gabi Mangalagiu, CSM II Rm. Vâlcea, era aşteptată cu interes de majoritatea celor implicaţi în fotbalul Ligii a IV-a. Se confruntau două echipe ce beneficiază de condiţii foarte bune de pregătire, aveau şi o suprafaţă de joc care-i avantaja în cazul în care doreau să-şi demonstreze calităţile, aşa că existau toate premisele de a asista la un meci bun, dar echilibrat, dat fiind faptul că fiecare dintre cele două are în componenţă atât jucători cu experienţă care-au cochetat şi cu fotbalul mare, nu doar cu amatorismul, dar şi juniori care-şi doresc afirmarea, dar care, până a ajunge la un nivel superior celui în care se află, trebuie să-şi facă „rodajul” într-un campionat de legătură cu fotbalul de performanţă, cum este cel al Ligii a IV-a. Numai că totul a fost stricat de oaspeţi care-au încheiat partida încă din minutul 7.

Gazdele au început în forţă meciul, s-au grăbit să-şi apropie victoria, astfel că, până ca lumea să se aşeze confortabil în tribună, au decis soarta întâlnirii. Laurenţiu Pufu a profitat de o ieşire greşită a portarului Râmniceanu şi a deschis scorul, iar juniorul Tiron, în minutul 7, a majorat avantajul echipei sale la 2-0. Fără să forţeze, Glăvan şi compania au continuat cu încercările de a mai perfora poarta adversă, însă scorul a rămas acelaşi până la pauză. Dată fiind evoluţia scorului, partida a fost lipsită de atractivitate, de altfel, ca toate partidele care se termină aproape înainte de a începe. Totuşi, a existat cineva în tribună care s-a arătat de-a dreptul captivat de ce se întâmplă pe teren. Mircea Poenaru a atras atenţia asistenţei prin problemele interminabile pe care le avea cu arbitrii. În sfârşit, a urmat repriza secundă care n-a adus multe noutăţi. Oaspeţii au fost ceva mai hotărâţi, au încercat să obţină mai mult de la acest joc, s-au apropiat mai des decât o făcuseră în prima partea a jocului de poarta adversă, însă ocaziile mai importante au aparţinut tot grupării lui Gigi Bucuroiu care avea să-şi majoreze avantajul, la 3-0, cu vreo 10 minute înainte de final prin acelaşi Tiron. Apoi s-a remarcat juniorul „municipalilor”, Eduard Popa, proaspăt introdus pe teren, cu un şut care l-a învins pe Udeanu: 3-1. Apoi, cum „nu lipseşte martie din post”, nici Alin „Vrăjeală” Bunescu nu putea să nu se evidenţieze. El a avut rolul de a stabili scorul final, de 4-1 pentru Hidroelectra. 
Au evoluat echipele:
Hidroelectra Rm. Vâlcea: Udeanu – Ilie, Nicolaescu, Glăvan, L. Pufu, Bunescu, Grecu, Bîzgan, Harapu, Jugăstreanu, Tiron. Au mai jucat: Blăjan, Perţa, Ţoanţă şi Smeada.
CSM II Rm. Vâlcea: Râmniceanu – M. Pufu, Dobrin, Mocioacă, Moldovan, Goran, Manolescu, Dandea, Roşca, Zoicaş, Bucei. Au mai jucat: Neagoe, Omeag, Popa şi Filipoiu.

Meci în familie
* Hidroelectra – CSM, duelul fraţilor Pufu

Partida a avut o mai mare însemnătate pentru fraţii Pufu care s-au întâlnit pe teren în postura de adversari. Marius, apărând culorile Clubului Sportiv Municipal, în timp ce Laurenţiu lupta pentru victoria Hidroelectricii. Sentimentele probabil că au fost lăsate deoparte înaintea acestui meci, mai ales că cei doi fraţi urmau să se întâlnească în dueluri directe pe teren, dat fiind faptul că unul este fundaş, iar celălalt atacant. Până la urmă câştigător a fost Laurenţiu Pufu, care şi-a adus din plin contribuţia la victoria echipei sale, Hidroelectra Rm. Vâlcea, graţie golului ce a contat pentru scorul de 1-0 în favoarea gazdelor.

Portarul Râmniceanu a ajuns la spital

Pauza meciului a durat mai mult decât se aştepta. Asta pentru că la vestiare a avut nevoie de îngrijiri medicale portarul „municipalilor”, Râmniceanu, care acuzat stări de vomă şi leşin. Până la urmă şi-a mai revenit, însă n-a mai continuat jocul, fiind transportat la spital pentru un control mai amănunţit. Se pare că totul s-ar fi datorat unui regim pentru slăbit pe care l-a ţinut săptămâna trecută. A avut probabil o cădere de calciu, astfel că, datorită efortului, l-a luat cu ameţeală. Locul său în teren a fost luat de Neagoe care, la fel ca şi Râmniceanu, a primit tot două goluri.
Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button